Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Reasoning Day 15

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the given data and answer the following questions
Eight students – Kishore, Ajay, Bhaskar, Praveen, Pradeep, Prudhvi, Vijay and Vishnu attended IBPS exam on Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday. On everyday exam is held in two slots I and II only. They also got different marks 52,53,55,58,59,61,62 and 65 not necessarily in same order. Only one person attended in one-time slot.
One who got highest marks of all attended on Wednesday. No of exams held between Bhaskar and Vishnu is three. Either Ajay or Vijay got highest marks. Vijay got more marks than Kishore.Both the students who got highest and lowest attended in Slot I. Kishore got 58 and attended on Thursday. Pradeep marks are less than Kishore but more than Bhaskar. Vishnu wrote exam either just before or just after Ajay. One who got least marks attended on Monday. Praveen wrote exam before Pradeep. Pradeep attended in slot I. One who got 62 marks attended on Wednesday. Prudhvi got more marks than Vijay and less marks than Vishnu. Pradeep and Vijay attended on same day. Prudhvi attended exam
before Kishore.

  1. If ‘Praveen’ is related to ‘Bhaskar’, ‘Pradeep’ is related to ‘Vijay’ then Ajay is related to whom?
    A. Vishnu
    B. Prudhvi
    C. Kishore
    D. Praveen
    E. None
    Answer – A. Vishnutab-puzz

  2. On which day Vijay attended the exam?
    A. Monday
    B. Tuesday
    C. Wednesday
    D. Thursday
    E. Cannot be determined
    Answer – B. Tuesday

  3. Who among the following got least marks?
    A. Bhaskar
    B. Pradeep
    C. Vijay
    D. Praveen
    E. Ajay
    Answer – D. Praveen

  4. Which of the following combination is correct?
    A. Monday – Praveen – 53
    B. Tuesday – Vijay – 55
    C. Wednesday – Ajay- 62
    D. Thursday – Prudhvi – 61
    E. None
    Answer – D. Thursday – Prudhvi – 61

  5. Who among the following did not attend in the slot I?
    A. Praveen
    B. Pradeep
    C. Ajay
    D. Prudhvi
    E. Kishore
    Answer – E. Kishore

Q(6-10) Study the information and answer the questions
In a certain code
‘ Tasty Pea Nut Butter’ is written as ‘ $11.33 #22.66 $6.66 #18 ‘
‘ Good Day Life Happy ‘ is written as ‘ $8.5 #13.2 $5.5 #19.33 ‘
‘ Job Made Easy For ‘ is written as ‘ #8 $15 #16 $9 ‘
‘ People Start Kill You’ is written as ‘$30.66 %7 #11.5 #15.6’

  1. What is the code for the word ‘It is Raining’?
    A. #29 #28 #7.14
    B. #28 #28 %7.14
    C. $28 #29 %7.14
    D. #29 #28 %7.14
    E. None
    Answer – D. #29 #28 %7.14
    Solution:
    Code Tasty :( Sum of First letter + Last letter )*2 / no of letters = 20+25 = 45*2 /5 = 18
    Symbol is given for no of vowels : 1 = #, 2 =$ , 3 = %

  2. What is the code for the word ‘Why’?
    A. #32
    B. $32
    C. %32
    D. &32
    E. Cannot be determined
    Answer – E. Cannot be determined

  3. The code ‘ #13.5’ represents which of the following word?
    A. Baby
    B. Boy
    C. Draw
    D. Map
    E. Either Baby or Draw
    Answer – E. Either Baby or Draw

  4. What is the code for the word ‘Plant Well’?
    A. #14.4 #17.5
    B. #13.2 $ 17.5
    C. $14.4 # 17.5
    D. #13.2 #17.5
    E. None
    Answer – A. #14.4 #17.5

  5. The code ‘ %10.28 ’ represents which of the following word?
    A. Poverty
    B. Property
    C. Patient
    D. Pleasant
    E. None
    Answer – C. Patient