Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Reasoning Day 12

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5). Study the following data and answer the questions.
Ten persons – A, B, C, D, E, F, G, H, I and J play different games Badminton, Tennis, Hockey, Chess, Cricket, Foot Ball, Volley Ball, Basket Ball, Rugby, Base Ball not necessarily in the same order. They are also having different mobiles Nokia, Vivo, Oppo, Redmi, Moto, Gionee, HTC, BlackBerry, Sony, and Samsung. One who has Samsung mobile plays neither Rugby nor Volley Ball. I have Neither Vivo nor Motto mobile.
D neither plays Cricket nor Volley Ball. Nokia is owned by A. One who owns HTC mobile plays Cricket. B plays either Base Ball or Basket Ball. One who has Redmi plays Basket Ball. E plays neither Cricket nor Rugby. A plays either Badminton or Basket Ball. I plays Hockey. J has Samsung mobile. F has Gionee mobile and plays Foot Ball. One who plays Rugby has Oppo Mobile. H plays Chess and have BlackBerry Mobile. C plays neither Basket Ball nor Volley Ball. D plays either Basket Ball or Badminton. C doesn’t have HTC mobile. E doesn’t have Vivo Mobile. One who is having Vivo mobile plays Baseball.

  1. Who among following owns Redmi Mobile?
    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E
    Answer – D. Dpuzz-day-twelve

  2. Which of the following statement is true?
    A. B has Oppo Mobile
    B. E has Redmi Mobile
    C. G has Vivo Mobile
    D. I has Sony Mobile
    E. All are incorrect
    Answer – D. I has Sony Mobile

  3. Who among the following plays Base Ball?
    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. Cannot be determined
    Answer – B. B

  4. Which of the following combination is false?
    A. A – Nokia – Badminton
    B. E – Moto – VolleyBall
    C. F – Gionee – Football
    D. I – Sony – Hockey
    E. J-Samsung- Baseball
    Answer – D. I – Sony – Hockey

  5. Who among the following plays Tennis?
    A. B
    B. C
    C. G
    D. J
    E. Cannot be determined
    Answer – D. J

Q(6-10). Study the following data and answer the questions.
Eight persons- Anil, Sandeep, Venkat, Sanjay, Shiva, Sarath, Mahesh and Pradeep like Eight different colors – White,Black, Blue,Green,Red, Brown,Yellow and Pink are sitting in square table in a such a way that four of them are at corners and four on the middle. Four of them are facing centre and four are facing away from centre. They also work in four banks SBI, IDBI, IOB and UCO Bank two in each bank.
Sarath likes Brown.Sandeep likes Red and Sits second to the left of Mahesh. Persons sitting adjacent to Pradeep are not from IDBI Bank. Persons working in IOB sits at corners only. Sarath sits second to the right of one who likes Pink. Sarath Sits third to the left of Sanjay. One who likes Yellow sits third to the left of Anil. Pradeep and Anil work in Same Bank. One who likes Green sits second to the left of Brown. One who likes Yellow sits at corner only. Persons working in SBI doesn’t sit at corner. Sanjay likes Blue and works in UCO Bank,sits at corner only. Shiva faces centre and works in SBI. Venkat sits third to the right of Shiva. Venkat works in either IOB or UCO. Mahesh sits at corner and is not adjacent to Shiva. Anil faces away from the centre. One who likes White sits third to the right of the One who likes Green. Sandeep and Venkat work in Same Bank. Venkat and Mahesh face the same direction(i.e., either away from the centre or towards the centre).

  1. Which pair is working in UCO Bank?
    A. Mahesh and Venkat
    B. Anil and Shiva
    C. Mahesh and Sarath
    D. Mahesh and Sanjay
    E. None
    Answer – D. Mahesh and Sanjaysquare-day-twelve

  2. Which of the following combination is true?
    A. Mahesh – Green – SBI
    B. Sarath – White – IDBI
    C. Shiva – Yellow – SBI
    D. Venkat – White – IOB
    E. All are true
    Answer – D. Venkat – White – IOB

  3. Which of the following pair face the same direction?
    A. Sarath and Sandeep
    B. Shiva and Pradeep
    C. Shiva and Venkat
    D. Sanjay and Anil
    E. None
    Answer – B. Shiva and Pradeep

  4. Who among the following likes Brown colour?
    A. Sandeep
    B. Shiva
    C. Anil
    D. Sarath
    E. None
    Answer – D. Sarath

  5. Who among the following sits second to the right of one who likes Black Color?
    A. Sanjay
    B. Pradeep
    C. Shiva
    D. Sandeep
    E. None
    Answer – C. Shiva