Welcome to Online Quantitative Aptitude Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS Clerk 2017 Exam and we are creating sample questions in Aptitude section, this type of Question will be asked in IBPS Clerk Mains !

Help:- Share Our IBPS Clerk 2017 Course page to your Friends & FB Groups

________________________

Time limit: 0

Quiz-summary

0 of 10 questions completed

Questions:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Information

All the Best

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

Quantitative Aptitude0%

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Answered

Review

Question 1 of 10

1. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Q (1-5) Study the given data and answer the following questions

What is the amount earned by the Taxi drivers in Shift 1 who were on duty if they covered 21 km each?

Correct

Answer : 1. Rs.99876
Solution:
Taxi drivers Shift 1: 5600*25/100 = 1400
Number of drivers on duty = 1400-211 = 1189
Each covered 21 Km = 1189*21 = 24969
Rs.4 per km = 24969*4 = 99876

Incorrect

Answer : 1. Rs.99876
Solution:
Taxi drivers Shift 1: 5600*25/100 = 1400
Number of drivers on duty = 1400-211 = 1189
Each covered 21 Km = 1189*21 = 24969
Rs.4 per km = 24969*4 = 99876

Question 2 of 10

2. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Q (1-5) Study the given data and answer the following questions

If the total earnings of Auto Drivers in the given shifts are equal then in which shift more number of kilometers of distance is covered?

Correct

Answer : 1. Shift 1
Solution:
By observation in Shift 1 maximum number of kilometers will be covered

Incorrect

Answer : 1. Shift 1
Solution:
By observation in Shift 1 maximum number of kilometers will be covered

Question 3 of 10

3. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Q (1-5) Study the given data and answer the following questions

What is the ratio of the total money earned by the Taxi’s in Shift 1 and Shift 3 respectively if the ratio of the distance covered by them in kilo meters is 11:4?

Q (8-10) Study the given information and answer the following questions
A shop keeper bought some articles of A and B at Rs.90 and Rs. 160 per article. He sold them each article at Rs.120 such that on day 1 only one article of A is sold and 450 articles of B were sold. Everyday the sale of article A is increased by 4 articles and the sale of article B is decreased by 6 articles.

After how many days the shopkeeper will start earning profit on a whole?

Correct

Answer : 4. 108 Days
Solution:
Total loss = 75/2(2*450+74*-6)*40 = 684000
Total profit must be greater than 684000
n/2(2*1+(n-1)*4)*30 >684000
For n =108 above equation satisfies

Incorrect

Answer : 4. 108 Days
Solution:
Total loss = 75/2(2*450+74*-6)*40 = 684000
Total profit must be greater than 684000
n/2(2*1+(n-1)*4)*30 >684000
For n =108 above equation satisfies

Question 9 of 10

9. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Q (8-10) Study the given information and answer the following questions
A shop keeper bought some articles of A and B at Rs.90 and Rs. 160 per article. He sold them each article at Rs.120 such that on day 1 only one article of A is sold and 450 articles of B were sold. Everyday the sale of article A is increased by 4 articles and the sale of article B is decreased by 6 articles.
From which day the shopkeeper will start earning profit on daily basis?

Correct

Answer : 3. 51st day
Solution:
(1+(n-1)*4)*30> (450+(n-1)*-6)*40
n>50.91
n=51

Incorrect

Answer : 3. 51st day
Solution:
(1+(n-1)*4)*30> (450+(n-1)*-6)*40
n>50.91
n=51

Question 10 of 10

10. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Q (8-10) Study the given information and answer the following questions
A shop keeper bought some articles of A and B at Rs.90 and Rs. 160 per article. He sold them each article at Rs.120 such that on day 1 only one article of A is sold and 450 articles of B were sold. Everyday the sale of article A is increased by 4 articles and the sale of article B is decreased by 6 articles.

What is the loss observed by selling articles A and B on Day 23?

Correct

Answer : 2. Rs. 10,050
Solution:
Day 23: Articles A sold : 89 then profit = 89*30 =2670
Articles B sold: 318 loss = 318*40 = 12720

Incorrect

Answer : 2. Rs. 10,050
Solution:
Day 23: Articles A sold : 89 then profit = 89*30 =2670
Articles B sold: 318 loss = 318*40 = 12720

_______________________

Click view Questions button to view Explanation

Note:- We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!

Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.

Share your Marks in Comment Sections

If you find any mistake, please tell us in the comment section.