Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 28

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ The surest way to protect b)/ against adverse dynamics c)/ are to reduce the primary d)/ deficit as soon as possible. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “are” with “is”

  2. a)/ a larger-than-expected borrowing programme could b)/ further pressure benchmark G-sec yields, c)/  pushing into private-sector borrowing costs and d)/ risking some crowding-out of private investment. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “pushing into” with “pushing up”

  3. a)/ It has provided a much-needed anchor b)/ to monetary policy, creating credibility, enabling c)/ consistency, and anchoring medium-term d)/ inflation and rupee expectations. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  4. a)/ The continued correction of b)/ oil has increased the c)/ possibility of some most d)/ monetary easing this year. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “most” with “more”

  5. a)/In contrast, most market participants b)/ still project a linear acceleration of c)/ growth on 2016 and 2017, and any slowdown d)/ will come as a sticker-shock to them. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “on” with “in”

  6. a)/ India worry is not external b)/ preparedness but growth c)/ risks that have increased d)/ in recent months. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “India” with “India”s”

  7. a)/ Those who use tobacco at a younger b)/ age are more addicted to it c)/ and are less likely to quit the habit d)/ then those who begin using it later. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “then” with “than”

  8. a)/ While the Ministry of Women and Child Development’s b)/ initiative to disincentivise the sale of tobacco products to c)/ children through stiff penalty is commendable, d)/ the real challenge will be in their enforcement. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “their” with “its”

  9. a)/ Since the Indian taxation structure b)/ is not linked to income growth c)/ and inflation, tobacco products get d)/ cheaper relative for income affordability. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “for” with “to”

  10. a)/ Early users are also less b)/ ignorant about the effects, c)/ making them easier prey d)/ for the tobacco companies. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error