Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 34

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Almost five years after legislation to regulate contracts between builders and buyers was mooted, it is expected to be endorsed by Lok Sabha this week after it was cleared with the Upper House last week.
    1) it was cleared by the
    2) it were cleared by
    3) it had been cleared by
    4) it had cleared
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: it was cleared by

  2. A home is the single largest investment people in India, perhaps around the world, make. But it has been the most uncertain one in India.
    1) perhaps all over the world
    2) perhaps of across the world
    3) perhaps across the world
    4) perhaps of inside the world
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: perhaps across the world

  3. Messy regulation which incentivised corruption and delays stacked of the deck against consumers.
    1) stacked the deck against
    2) stacked in the deck against
    3) stacked of the deck against
    4) stacked the deck with
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: stacked the deck against

  4. The Real Estate (Regulation & Development) Bill, 2016 is the first positive development home buyers have been seen in a long time.
    1) buyers had have seen
    2) buyers have seen
    3) buyers having seen
    4) buyers had seen
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: buyers have seen

  5. The new legislation protects buyers from within this form of exploitation by forcing developers to deposit 70% of money collected from buyers in separate accounts.
    1) buyers from this is the form
    2) buyers with the from this form
    3) buyers with this form of
    4) buyers from this form of
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: buyers from this form of

  6. As in neighbouring West Bengal though, BJP has to overcome a host of local identity issues.
    1) have to be overcome a host of
    2) has been to overcome a host of
    3) has overcome an host of
    4) has to overcome an host for
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  7. Whatever its chances, these rebel outfits are counterproductive for the alliance, negating its primary purpose of consolidating the anti-Congress vote.
    1) Whatever their chances of
    2) Whatever of the its chances
    3) Whatever their chances
    4) Whatever the chances of their
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: Whatever their chances

  8. Mahanta’s demand for “equal treatment and respect from BJP“ follows splits with both AGP and the local BJP unit after AGP was allocated 24 seats within the alliance.
    1) follow split within both
    2) follows splits with the both
    3) follows the split within both
    4) follows splits within both
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: follows splits within both

  9. it got off to an early start in its Assam campaign by forging alliances with four regional parties.
    1) it got of to an early
    2) it get up off to a early
    3) its got off to the early
    4) its got to up off the early
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  10. Quite a few of India’s 76,000 odd real estate companies have in the roundabout way forced home buyers to become equity investors in their projects
    1) have to be in a roundabout way
    2) have in a roundabout way
    3) have in the roundabout way
    4) have of the roundabout way
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: have in a roundabout way