Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 33

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. One would have argued that in doing this, both government and opposition are being “anti-national”.
    1) One would argue
    2) One could have argued
    3) One could argue
    4) One should argue
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: One could argue

  2. He had reminded us of the historical evidence that state-condoned campaigns against “anti-nationals” lead to authoritarian rule and erode democracy.
    1) He reminds us
    2) He had been reminded we
    3) He reminds us that
    4) He reminded us
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: He reminded us

  3. Over the course of the Parliament debate, MPs articulated diverse view of the nations.
    1) views of the nation
    2) view of the nations
    3) views of nation
    4) views in the nation
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: views of the nation

  4. Change is desperately needs and it should be vigorously spearheaded by Prime Minister Narendra Modi himself.
    1) is desperately needed
    2) is desperately needs
    3) are desperately needed to
    4) of desperately needed
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation:  is desperately needed

  5. He needs to strike some reconciliatory notes and build a conversation with the opposition.
    1) need to be strike
    2) needed to be strike
    3) needs in strikes
    4) needs for strike
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  6. The government also needs to choose wisely the political battles of it will fight, instead of wasting its capital.
    1) battles of that it will fight
    2) battles it will fight
    3) battles it would be fight
    4) battles it was fight
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: battles it will fight

  7. It has lets the ball of drop, for example, on the critical land acquisition issue – when job creation will be hit if industries cannot acquire land.
    1) let of the ball drop
    2) let the balls drop
    3) let the ball drop
    4) let the ball for the drop
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: let the ball drop

  8. Freeing the JNU students, detained on grave sedition charges on flimsy evidence, would also helps.
    1) would also helped
    2) would have been also help
    3) would also have help
    4) would also help
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: would also help

  9. Having worked out a new deal with Brussels that gives UK greater flexibility should it vote to stay, Prime Minister David Cameron is pitching for continued EU membership.
    1) should have it vote to
    2) should have been vote to
    3) should it vote for
    4) should be it vote for
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation: No correction Required

  10. That all of this comes against the backdrops of the economic downturn in Europe and the refugee crisis brought on by the civil war in Syria and Iraq is noteworthy.
    1) backdrops of the economic
    2) backdrop of the economics
    3) backdrop the economic
    4) backdrop of the economic
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: backdrop of the economic