10% OFF | Use Coupon Code “AffairsCloud10” | Expire Anytime

Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 99

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Assuming the same incidence of black money held as cash will come into the banking system to be replaced, government has an opportunity to utilise the resultant trail to boost its tax collections.
B. The size of the parallel economy can be brought down.
C. Demonetisation will affect about 86% of total currency in circulation, amounting to Rs 14.6 trillion.
D. According to a World Bank estimate the parallel economy makes up about one-fourth of the total.
E. It is not merely a one-time gain as a trail can bring hitherto unaccounted economic activity into the system.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 5) C

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 1) A

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) A
    Answer – 1) B

  4. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 5) E

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 4) D

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. Here, the best way forward is to actualise the idea of a universal basic income.
    B. Two, additional revenue will allow government to enhance the efficacy of welfare schemes.
    C. The essence of this idea is to transfer a sum of money to all families.
    D. The battle against black money is worth it if resultant revenue gains are efficiently utilised.
    E. This will allow government to reduce rates and boost consumption.
    F. One, as the size of the parallel economy shrinks, the tax base will automatically widen.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 3) D

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 2) E

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 3) A

  9. Which of the following sentences should be the SIXTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F