Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 98

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample inPara-jumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Both countries are feeling conflicted about going blonder. America is worrying about what the peroxide will do to its roots.
B. India is hoping the bonfire of Rs 500 and Rs 1,000 notes will whiten its economy without worsening the winter smog.
C. Whether batting for the hopeful or the fretful side, everyone’s in the game.
D. Once you go black you never go back. That’s just not true, the world’s two biggest democracies proved within 24 hours this Tuesday.
E. There’s a bothersome itchiness in its scalp.
F. America voted to replace Barack Obama with an orange-coloured Caucasian and the Indian economy got some DIY bleaching.

  1. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) F
    Answer – 3) D

  2. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 1) A

  3. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) D
    3) A
    4) E
    5) F
    Answer – 1) B

  4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) F
    Answer – 1) C

  5. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) F
    Answer – 5) F

    II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

    A. A modern state calls for a sophisticated administrative architecture which generates revenue for its activities.
    B. Unaccounted income and wealth, or black money, places an unfair burden on honest citizens.
    C. If a significant part of economic activity lies beyond government’s gaze, an unfair burden is imposed on honest tax payers.
    D. Therefore, demonetisation can catalyse long term reform and gains of a well-executed exercise can be significant.
    E. As bankers carry out the second leg of India’s ambitious demonetisation exercise, economists have begun to crunch data to estimate the potential revenue gains to government.

  6. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement ?
    1) A
    2) B
    3) D
    4) E
    5) C
    Answer – 4) E

  7. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement ?
    1) A
    2) E
    3) D
    4) B
    5) C
    Answer – 1) A

  8. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement ?
    1) B
    2) C
    3) A
    4) E
    5) D
    Answer – 5) D

  9. Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement ?
    1) C
    2) A
    3) D
    4) B
    5) E
    Answer – 1) C

  10. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
    1) A
    2) B
    3) C
    4) D
    5) E
    Answer – 2) B