Current Affairs PDF Sales

English Questions: Fill in the Blanks Set – 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in FILL IN THE BLANK, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. It is, however, necessary to distinguish between developments that just______news and diplomatic initiatives that will______the course of history for the better.
    1) Fake, focus
    2) see , change
    3) make, alter
    4) Made, different
    Answer – 3)
    Explanation: make, alter

  2. When diplomacy fails or is_______, the wheels of war start to grind. The_______of military action in Iraq, Libya and Syria laid the basis for the emergence of the IS.
    1) hold, aftermath
    2) abandoned, consequences
    3) Forsake, threat
    4) leave, planing
    Answer – 2)
    Explanation: abandoned, consequences

  3. How the West arranges its own society is not a knockdown argument in_______of its civilisational priority or primacy, or proof of the_______of other ways of organising social life.
    1) agree, scrutiny
    2) favour , inferiority
    3) against, complexity
    4) with, curiosity
    Answer – 2)
    Explanation: favour , inferiority

  4. These clubs have also________their pattern and style of play in such a way that the abilities and output of their two key players and goal-scorers in Messi and Ronaldo have been ________.
    1) equal, remark
    2) arranged, unique
    3) managed, specific
    4) designed , maximised
    Answer – 4)
    Explanation: designed , maximised

  5. These advantages are lacking in a national set-up, where the team________are drawn from a more limited pool and their frequency of playing and training together is limited________ to the almost perennial club football.
    1) crowd, consider
    2) squads , compared
    3) individual, be quiet
    4) one, confabulate
    Answer – 2)
    Explanation: squads , compared

  6. At home, while security forces deserve________for limiting the Pathankot air base attack, many questions need to be answered about the state of________along the Punjab-Pakistan border.
    1) condemnation, peril
    2) praise, security
    3) blame, danger
    4) censure, insecurity
    Answer – 2)
    Explanation: praise, security

  7. It has often chosen to play_______moral guardian rather than________films by content and letting audiences make informed decisions.
    1) smile, tangling
    2) staring , distorting
    3) glowering , labelling
    4) pleasing, confusing
    Answer – 3)
    Explanation: glowering , labelling

  8. Its surprise result in Bihar where it_______itself to regional players and______a windfall holds out a template.
    1) begrimed, doubted
    2) dirty, be surprised
    3) sublimated , gained
    4) polluted, be amazed
    Answer – 3)
    Explanation: sublimated , gained

  9. A “cheaper” yuan would make Chinese_____more attractive against other_____, including India.
    1) sell,  supporter
    2) exports , competitors
    3) imports, helper
    4) buy, helpmate
    Answer – 2)
    Explanation: exports , competitors

  10. The Centre might be forced to suspend further_____of the fiscal deficit as well as squeeze every last penny through better tax collection and more______from the PSUs.
    1) decline, development
    2) reduction, dividends
    3) increase, ratio
    4) development, issues
    Answer – 2)
    Explanation: reduction, dividends