Current Affairs PDF Sales

English Questions: Cloze Test Set – 154

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairs Cloud.com. Here we are creating question sample in Cloze test, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

The Sanju Samson saga is a case study of this syndrome. This talented boy was the (1) of Kerala cricket. When he attended the KKR trials in 2009 at the age of 14, he made a lasting (2) on everyone. He received all the love and (3) .
But post his selection for the IPL team, his change in approach has been observed by those close to him. He has just not been receptive to the requirements of the team. For the past two years he has not been himself and coaches have (4) to control him.
His brilliant performances are often followed by a lull. This year, he scored a hundred in the opening match but failed in others. He was (5) to have been different in the dressing room too.Sanju Samson is not the only player who is affected by a ‘celebrity syndrome’. There are many. To them, IPL is the goal of life. Some of them just play the number of matches required to be (6) for the (7) of the IPL. Throughout the year, they prefer to be with the physio but come IPL, and they are as fit as Jonty Rhodes!
Former national swimming champion Mugdha Bavare, a counselling psychologist who is attached to the Mumbai Cricket Association with an experience of (8) the 19 to 22 age group and Ranji players says, “This is a crucial age group which is in a hurry to perform consistently forgetting the fact that to perform you have to cover all the factors and stay in present.
“They are far too ambitious to realise that cricket is primarily a mental game and has a high degree of pressure involved. Then, there is fierce competition and that’s killing them when they start failing. With no jobs available for cricketers, pressure is mounting on them. Some of my boys had problems but now they are doing (9) well. They follow a pattern.”
There is a school of thought to which some former Indian international players believe in: “There is a need to understand such kids and mentor them. What we consider as indiscipline, is actually an act of frustration for not performing specially post-playing for India-A. Sanju hasn’t been performing and that must be a worry for him because he is playing for India-A. That’s just a step away from playing for the country! We need more (10) and fewer coaches who ‘discipline’ the boys.”

  1. 1) darling
    2) assailant
    3) emulator
    4) detractor
    5) contender
    Answer – 1)
    Explanation : darling

  2. 1) materiality
    2) physicality
    3) strongly
    4) ultimately
    5) impression
    Answer – 5)
    Explanation : impression

  3. 1) loathe
    2) adoration
    3) abhorrence
    4) detestation
    5) disrespect
    Answer – 2) 
    Explanation : adoration

  4. 1) relinquished
    2) collapsed
    3) forswear
    4) struggled
    5) buckle under
    Answer – 4)
    Explanation : struggled

  5. 1) alinged
    2) sure
    3) alleged
    4) certain
    5) definite
    Answer – 3)
    Explanation : alleged

  6. 1) bargain
    2) closeout
    3)  steal
    4) eligible
    5) acquisition
    Answer – 4) 
    Explanation : eligible 

  7. 1) improper
    2) inappropriate
    3) unworthy
    4) auction
    5) privilege
    Answer – 4)
    Explanation :   auction 

  8. 1) blocking
    2) hinder
    3) ceasing
    4) delay
    5) handling
    Answer – 5)
    Explanation : handling

  9. 1) exceedingly
    2) menial
    3) bottom
    4) subsidiary
    5) subordinate
    Answer – 1)
    Explanation : exceedingly

  10. 1) invigilators
    2) igniters
    3) creators
    4) mentors
    5) guides
    Answer – 4)
    Explanation : mentors