Computer Questions Set – 190

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A _____ is an automated program that runs over the Internet.
    A. Hub
    B. Jitter
    C. Ping
    D. Bot
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Bot
    A Bot is an automated program that runs over the Internet.
  2. A network point that acts as an entrance to another network is known as ________
    A. Hub
    B. Jitter
    C. Ping
    D. Gateway
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Gateway
    A network point that acts as an entrance to another network is known as Gateway.
  3. The Symbol/Illustration on desk pointing to a specific program is known as ______
    A. Icon
    B. Hotspot
    C. Menu
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Icon
  4. A device or power strip designed to protect electronic equipment from power surges and spikes is known as ______
    A. Surge Suppressors
    B. Cluster
    C. Ping
    D. Gateway
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Surge Suppressors
  5. A utility that reduces the amount of fragmentation by physically organizing the contents of the disk to store the pieces of each file contiguously is known as _____
    A. De-fragmentation
    B. Cluster
    C. Data Mining
    D. Data Inconsistency
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. De-fragmentation
  6. Which of the following is a subset of the data warehouse?
    A. Data Mining
    B. Data Maintenance
    C. Data Mart
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Data Mart
    Data Mart is a subset of the data warehouse.
  7. ______is a software application or set of related programs that are used to create and manage digital content
    A. DNS
    B. CMS
    C. ASP
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. CMS
  8. The _______ provides the mechanism for opening, closing and managing a session between end-user application processes.
    A. Physical Layer
    B. Network Layer
    C. Session Layer
    D. Presentation Layer
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Session Layer
  9. ______ is the protocol layer that transfers data between adjacent network nodes in a WAN or between nodes on the same LAN
    A. Datalink Layer
    B. Network Layer
    C. Session Layer
    D. Presentation Layer
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Datalink Layer
  10. Which of the following is a data link protocol?
    A. PPP
    B. HDLC
    C. Ethernet
    D. ADCCP
    E. All of these
    Answer
    Ans – E. All of these
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test