Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 164

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which is an open standard application programming interface (API) for accessing a database?
    A. Universal Data Access
    B. Open Database Connectivity
    C. Command Line Interface
    D. Open Data-Link Interface
    E. None of these
    Ans – B. Open Database Connectivity

  2. Which is a standard interactive and programming language for getting information from and updating a database?
    A. dynamic data exchange
    B. Structured Query Language
    C. ASCII
    D. Erlang programming language
    E. None of these
    Ans – B. Structured Query Language

  3. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of _______
    A. control
    B. output
    C. feedback
    D. processing
    E. input
    Ans – E. input

  4. In computing,______________ is an Adaptec-developed programming interface which standardizes communication on a computer bus.
    A. ASPI
    B. MTBF
    C. SCSI
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. ASPI

  5. Which of the following is a method of transferring information between digital devices, especially audio and video equipment?
    A. USB
    B. Integrated Drive Electronics (IDE)
    C. Small Computer System Interface(SCSI)
    D. Firewire
    E. None of these
    Ans – D. Firewire

  6. A _________ is a type of malware that is designed to change your browser’s settings.
    A. Hoax
    B. Clickjacking
    C. Browser Hijacker
    D. Mousetrapping
    E. None of these
    Ans – C. Browser Hijacker

  7. Microsoft’s Access and Corel’s Paradox are both examples of which type of software?
    A. Network database systems
    B. Relational database systems
    C. Flat-file database systems
    D. Hierarchical database systems
    E. None of these
    Ans – B. Relational database systems

  8. A language that can be written on one platform and executed on another platform is said to be __________.
    A. portable
    B. robust
    C. third generation
    D. dynamic
    E. None of these
    Ans – A. portable

  9. Which of the following contains information about the structure of a database?
    A. Database management system
    B. Data dictionary
    C. Data repository
    D. Data warehouse
    E. None of these
    Ans – B. Data dictionary

  10. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as _______
    A. Pulse code modulation
    B. Pulse stretcher
    C. Query processing
    D. Queue management
    E. None of these
    Ans – A. Pulse code modulation