Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 132

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from ______
    A. Hard disk
    B. ROM
    C. RAM
    D. Cache
    E. None of these
    Ans – D. Cache

  2. A digital multimedia file available on the Internet to be downloaded is termed as ________
    A. Bookmarks
    B. Blogs
    C. Buffer
    D. Podcasts
    E. None of these
    Ans – D. Podcasts

  3. A collection of conceptual tools for describing data, relationships, semantics & constraints is referred as ______
    A. data model
    B. ER model
    C. DBMS
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. data model

  4. _______ is a high-performance video RAM that is dual ported.
    A. VRAM
    B. WRAM
    C. MRAM
    D. SRAM
    E. None of these
    Ans -B. WRAM

  5. ______ is self-replicating malware that spreads through instant messaging networks.
    A. Port scan
    B. IM Worm
    C. Ethical Worm
    D. Payload
    E. None of these
    Ans -B. IM Worm

  6. An example for Microblogging website is ______
    A. Blogger
    B. WordPress
    C. Twitter
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Twitter

  7. The do’s and don’ts of online communication is termed as ______
    A. flaming
    B. Cyberspace
    C. Netiquette
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Netiquette

  8. Which of the following is a group of computers that are controlled from a single source and run related software programs and scripts?
    A. Avatar
    B. Botnet
    C. Apache
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Botnet

  9. The process of extracting large amount of information from a website is known as _______
    A. Trackback
    B. Spoofing
    C. SYN Flood
    D. Interlaced
    E. Scraping
    Ans – E. Scraping

  10. An example for fourth generation language(4GL) is ______
    A. COBOL
    B. PowerBuilder
    C. FORTRAN
    D. Excel
    E. None of these
    Ans – B. PowerBuilder