Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set- 126

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. EULA stands for _______
    A. End User Liability Agreement
    B. End User License Agreement
    C. Exit User Liability Agreement
    D. Exit User License Agreement
    E. None of these
    Ans – B. End User License Agreement

  2. In computer processing, the processor fetches instruction from _____
    A. ALU
    B. Control Unit
    C. CPU
    D. Memory
    E. None of these
    Ans – D. Memory

  3. Which of the following is generated by CPU during a program execution.?
    A. Physical Address
    B. Logical Address
    C. Absolute Address
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Logical Address

  4. Which of the following contains the address of an instruction to be fetched?
    A. Program Counter
    B. Instruction Register
    C. System Bus
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -A. Program Counter

  5. Which of the following contains the instruction most recently fetched?
    A. Program Counter
    B. Instruction Register
    C. System Bus
    D. All of these
    E. None of these
    Ans -B. Instruction Register

  6. Software may trigger an interrupt by executing a special operation called a _______
    A. Program Counter
    B. System call
    C. Instruction Register
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. System call

  7. CPU can access _____ memory directly.
    A. Main Memory
    B. External Memory
    C. Secondary Memory
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Main Memory

  8. System call routine in OS performs the I/O via the help of ______ in OS
    A. Program Counter
    B. System call
    C. Instruction Register
    D. Device Driver
    E. None of these
    Ans – D. Device Driver

  9. Which of the following stores copies of the data from frequently used main memory locations?
    A. Cache Memory
    B. External Memory
    C. Secondary Memory
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Cache Memory

  10. _________ is a collection of data 8 bytes (or 64 bits) long, maintained by the operating system.
    A. Program counter
    B. Status register
    C. Instruction Register
    D. Program Status Word
    E. None of these
    Ans – D. Program Status Word