Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 29

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants !!!!!!!!!

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included Some static questions from March Current Affairs 2017!!!

  1. The First National Family Health Survey (NFHS-1) was conducted in ___________
    1.1992-93.
    2.1993-94
    3.1990-91
    4.1991-92
    5.None of these
    Answer – 1.1992-93.

  2. __________is the parent organization of International Development Association (IDA)
    1.UN
    2.World Bank
    3.IMF
    4.New Development Bank
    5.All of these
    Answer – 2.World Bank

  3. The headquarters of Catholic Syrian Bank is located in which city ?
    1.Mumbai
    2.New Delhi
    3.Pune
    4.Thrissur
    5.None of these
    Answer – 4.Thrissur

  4. India’s largest Central Armed Police Forces Central Reserve Police Force headquarters situated in
    1.Bengaluru
    2.Lucknow
    3.Allahabad
    4.Hyderabad
    5.New Delhi
    Answer – 5.New Delhi

  5. What is the motto of Indian Overseas Bank ?
    1 India’s International Bank
    2.Relationships beyond Banking
    3.Good people to grow with
    4.Much more to do with You in focus
    5.None of these
    Answer – 3.Good people to grow with

  6. Indian Army’s Integrated Test Range(ITR) is in which state of India ?
    1.Odisha
    2.Andhra Pradesh
    3.Rajasthan
    4.Chhattisgrah
    5.None of these
    Answer – 1.Odisha

  7. The Kaziranga National Park is in __________
    1.Haryana
    2.Assam
    3.J & K
    4.Punjab
    5.None of these
    Answer – 2.Assam

  8. 2017 World Women’s Youth Boxing Championship to be held in
    1.China
    2.Russia
    3.England
    4.Japan
    5.India
    Answer – 5.India

  9.  Swachh Bharat Abhiyan was launched to eradicate open defecation by _______
    1.2019
    2.2020
    3.2021
    4.2022
    5.2018
    Answer – 1.2019

  10. Which state is became the country’s first state to present a ‘paperless’ budget ?
    1.New Delhi
    2.Maharshtra
    3.Kerala
    4.Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Himachal Pradesh

  11. The currency of Ukraine is ____________
    1.Euro
    2.Lek
    3.Dinar
    4.Hryvnia
    5.None of these
    Answer – 4.Hryvnia

  12. Raksha Mantri’s Trophy is associated with which of the following
    1.Indian Special Force
    2.Indian Air force
    3.Indian Navy
    4.Indian Army
    5.All of these
    Answer – 4.Indian Army

  13. The Headquarters of World Trade Organization is in which country ?
    1.America
    2.Switzerland
    3.Austria
    4.France
    5.None of these
    Answer – 2.Switzerland

  14. How many counties are member of South Asian Association for Regional Cooperation(SAARC) ?
    1.8
    2.10
    3.9
    4.7
    5.None of these
    Answer – 1.8

  15. Kalvari-class submarines were the first submarines inducted into the __________
    1.Indian Air Force
    2.Indian Navy
    3.Indian Army
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 3.Indian Army

  16. Kripa Shankar Bishnoi is associated with which sport ?
    1.Shooting
    2.Boxing
    3.Wrestling
    4.Weighlifting
    5.Tennis
    Answer – 3.Wrestling

  17. 17th edition of the FIFA U-17 World Cup to be hosted by which country ?
    1.Brazil
    2.Russia
    3.Japan
    4.India
    5.None of these
    Answer – 4.India

  18. Sarah Jane Coyte is a Women’s cricketer belongs to ________________
    1.Zimbabwe
    2.New Zealand
    3.Australia
    4.South Africa
    5.None of these
    Answer – 3.Australia

  19. Who is the Prime Minister of Nepal ?
    1.Pushpa Kamal Dahal
    2.Bidhya Devi Bhandari
    3.Sita Dahal
    4.Khadga Prasad Oli
    5.None of these
    Answer – 1.Pushpa Kamal Dahal

  20. Foal Eagle is a combined Field Training Exercise (FTX) conducted annually between which two
    countries ?

    1.Pakistan & USA
    2.South Korea & India
    3.USA & China
    4.South Korea & USA
    5.None of these
    Answer – 4.South Korea & USA

  21. Which country is not a member of Economic Cooperation Organization(ECO) ?
    A.India
    B.Turkey
    C.Iran
    D.Azerbaijan
    E.Uzbekistan
    Answer – A.India

  22. Who is the first vice president of Sudan ?
    A.Hassan Saleh
    B.Omar Hassan al-Bashir
    C.Jaafar Nimeiri
    C.Salva Kiir Mayardit
    E.None of these
    Answer – A.Hassan Saleh

  23. What is the name of the Weapon Locating Radar (WLR) recently developed by India ?
    1.Arjun Mark
    2.SWAHA
    3.RAJENDRA
    4.SWATHI
    5.None of these
    Answer – 4.SWATHI

  24. World Wildlife Day is observed on _______________
    1.March 1
    2.March 2
    3.March 3
    4.March 4
    5.None of these
    Answer – 3.March 3

  25. Shahpur Kandi Dam is to be constructed in which state ?
    1.Rajasthan
    2.Haryana
    3.J & K
    4.Punjab
    5.Chhattisgarh
    Answer – 4.Punjab