Hello Aspirants
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Prelims Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in SBI Clerk 2018!!!
Click Here to View Cumulus Course : SBI Clerk 2018 Prelims Exam
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: Reasoning Test– 7 PM Every Day
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: Quants Test– 8 PM Every Day
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: English Test– 9 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups
________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections(Q.15) Study the given table and answer the given questions
Number of employees in five Companies during five years
Number of employees in Companies E increased by what percent from 2013 to 2016?
Correct
Answer – 1. 105%
Explanation:
Required % = 164 – 80 / 80 * 100 = 105%Incorrect
Answer – 1. 105%
Explanation:
Required % = 164 – 80 / 80 * 100 = 105% 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections(Q.15) Study the given table and answer the given questions
Number of employees in five Companies during five years
Number of employees in companies B and C decreased by 5% and 10% respectively from 2017 to 2018. What was the total number of employees in companies B and C together in 2018?
Correct
Answer – 1. 177
Explanation :
120 * 95/100 = 114
70 * 90/100 = 63
Total number of employees = 114 + 63 = 177Incorrect
Answer – 1. 177
Explanation :
120 * 95/100 = 114
70 * 90/100 = 63
Total number of employees = 114 + 63 = 177 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections(Q.15) Study the given table and answer the given questions
Number of employees in five Companies during five years
What is the difference between total number of employees in Company A in 2013 and 2014 together and that in Company D in the same years together?
Correct
Answer – 3. 73
Explanation :
Total number of employees in Company A in 2013 and 2014 together = 124
Total number of employees in Company D in 2013 and 2014 together = 197
Difference = 197 – 124 = 73Incorrect
Answer – 3. 73
Explanation :
Total number of employees in Company A in 2013 and 2014 together = 124
Total number of employees in Company D in 2013 and 2014 together = 197
Difference = 197 – 124 = 73 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections(Q.15) Study the given table and answer the given questions
Number of employees in five Companies during five years
What is the respective ratio between total number of employees in Companies B and C together in 2014 and total number of employees in companies D and E together in 2017?
Correct
Answer – 5. 21:23
Explanation :
Companies B and C together in 2014 = 189
Companies D and E together in 2017 = 207
189 : 207 => 21:23Incorrect
Answer – 5. 21:23
Explanation :
Companies B and C together in 2014 = 189
Companies D and E together in 2017 = 207
189 : 207 => 21:23 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections(Q.15) Study the given table and answer the given questions
Number of employees in five Companies during five years
What is the average number of employees in Companies A, B and E in 2015?
Correct
Answer – 5. 94
Explanation :
Companies A, B and E in 2015 = 56 + 79 + 147 = 94Incorrect
Answer – 5. 94
Explanation :
Companies A, B and E in 2015 = 56 + 79 + 147 = 94 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude4, 6, 16, 46, 114, ?
Correct
Answer – 3.244
Explanation :
4 * 1³ + 1 = 6
6 * 2³ + 2 = 16
16 * 3³ + 3 = 46
46 * 4³ + 4 = 114Incorrect
Answer – 3.244
Explanation :
4 * 1³ + 1 = 6
6 * 2³ + 2 = 16
16 * 3³ + 3 = 46
46 * 4³ + 4 = 114 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeA rectangular garden of length 12m is surrounded by a 2m wide path. If the area of the garden is 84m^2 and the cost of gravelling is Rs. 10 per m^2. What is the total cost of gravelling the path?
Correct
Answer – 5. Rs. 920
Explanation:
Length of a rectangular garden = 12m
B = 84/12 = 7m
Length of a rectangular garden including path = 12 + 2 + 2 = 16m
Breadth of a rectangular garden including path = 7 + 2 + 2 = 11m
Area = 176 m^2
Cost of gravelling the path = 176 – 84 = 92 * 10 = Rs.920Incorrect
Answer – 5. Rs. 920
Explanation:
Length of a rectangular garden = 12m
B = 84/12 = 7m
Length of a rectangular garden including path = 12 + 2 + 2 = 16m
Breadth of a rectangular garden including path = 7 + 2 + 2 = 11m
Area = 176 m^2
Cost of gravelling the path = 176 – 84 = 92 * 10 = Rs.920 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitudex² – 29x + 210 = 0
y² – 41y + 400 = 0Correct
Answer – 2. X < Y
Explanation:
x² – 29x + 210 = 0
x = 14, 15
y² – 41y + 400 = 0
y = 25, 16Incorrect
Answer – 2. X < Y
Explanation:
x² – 29x + 210 = 0
x = 14, 15
y² – 41y + 400 = 0
y = 25, 16 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeThe sum of the four consecutive even numbers is “107” more than the sum of three consecutive odd numbers. If the sum of smallest odd number and the smallest even number is “55”., What is the second biggest even number?
Correct
Answer – 1. 42
Explanation:
Consecutive even numbers are = x, (x+2), (x+4), (X+6)
Three consecutive odd numbers = y, (y+2), (Y+4)
x + y = 55
(4x + 12) – (3y + 6) = 107
4x – 3y = 101
x = 38
38, 40, 42, 44Incorrect
Answer – 1. 42
Explanation:
Consecutive even numbers are = x, (x+2), (x+4), (X+6)
Three consecutive odd numbers = y, (y+2), (Y+4)
x + y = 55
(4x + 12) – (3y + 6) = 107
4x – 3y = 101
x = 38
38, 40, 42, 44 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(√3 + 1)² = ? + √12
Correct
Answer – 4. 4
Explanation :
(√3 + 1)² = ? + √12
3 + 2√3 + 1 = ? + 2√3 = 4Incorrect
Answer – 4. 4
Explanation :
(√3 + 1)² = ? + √12
3 + 2√3 + 1 = ? + 2√3 = 4
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.