Hello Aspirants
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Prelims Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in SBI Clerk 2018!!!
Click Here to View Cumulus Course : SBI Clerk 2018 Prelims Exam
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: Reasoning Test– 7 PM Every Day
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: Quants Test– 8 PM Every Day
SBI Clerk 2018 Prelims Exam: English Test– 9 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups
________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(√3 + 1)² = ? + √12
Correct
Answer : 4. 4
Explanation :
(√3 + 1)² = ? + √12
3 + 2√3 + 1 = ? + 2√3 = 4Incorrect
Answer : 4. 4
Explanation :
(√3 + 1)² = ? + √12
3 + 2√3 + 1 = ? + 2√3 = 4 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(62.5 * 14 * 5) ÷ 25 + 41 = (?)³
Correct
Answer – 2. 6
Explanation :
(62.5 * 14 * 5) ÷ 25 + 41 = (?)³
4375 ÷ 25 + 41 = (?)³
(?)³ = 216
x = 6Incorrect
Answer – 2. 6
Explanation :
(62.5 * 14 * 5) ÷ 25 + 41 = (?)³
4375 ÷ 25 + 41 = (?)³
(?)³ = 216
x = 6 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeThe average expenditure of Vinay for the January to June is Rs. 5200 and he spent Rs. 1200 in January and Rs.3000 in July. The average expenditure for the months of February to July is:
Correct
Answer : 4. 5500
Explanation:
Total Expenditure(Jan – June) = 5200 * 6 = 31200
Total Expenditure(Feb – June) = 31200 – 1200 = 30000
Total Expenditure(Feb – July) = 30000 + 3000 = 33000/6 = 5500Incorrect
Answer : 4. 5500
Explanation:
Total Expenditure(Jan – June) = 5200 * 6 = 31200
Total Expenditure(Feb – June) = 31200 – 1200 = 30000
Total Expenditure(Feb – July) = 30000 + 3000 = 33000/6 = 5500 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeThe prices of two pens are in the ratio 3 : 4. If the price of the first pen be increased by 10% and that of the second pen by Rs. 4, the original ratio remains the same. The original price of the second pen is
Correct
Answer : 1. Rs.40
Explanation:
Let the price of two pens are 3X and 4X.
After increment the ratio will be:
110% of 3x/(4X+4) = 3/4
x=10
Thus the CP of second pen = 4X = 4*10 = Rs. 40.Incorrect
Answer : 1. Rs.40
Explanation:
Let the price of two pens are 3X and 4X.
After increment the ratio will be:
110% of 3x/(4X+4) = 3/4
x=10
Thus the CP of second pen = 4X = 4*10 = Rs. 40. 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeTwo pipes M and N can fill a container in 24 minutes and 27 minutes respectively. If both the pipes are opened simultaneously, after how much time should N be closed so that the container is full in 16 minutes?
Correct
Answer : 2. 9 minutes
Explanation :
Required time = y(1(t/x)) = 27(1(16/24))= 9 minutesIncorrect
Answer : 2. 9 minutes
Explanation :
Required time = y(1(t/x)) = 27(1(16/24))= 9 minutes 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 6 – 10). Refer to the following table and answer the given questions.
Which of the given Banks has the second highest number of average employees per office?Correct
Answer : 4. U
Explanation :
Bank P – 2568/16 = 160.5 ; Bank Q – 2880/18 = 160
Bank R – 2310/14 = 165 ; Bank S – 3575/22 = 162.5
Bank T – 2054/13 = 158 ; Bank U – 2788/17 = 164
Bank V – 3720/24 = 155 ; Bank W – 3360/21 = 160Incorrect
Answer : 4. U
Explanation :
Bank P – 2568/16 = 160.5 ; Bank Q – 2880/18 = 160
Bank R – 2310/14 = 165 ; Bank S – 3575/22 = 162.5
Bank T – 2054/13 = 158 ; Bank U – 2788/17 = 164
Bank V – 3720/24 = 155 ; Bank W – 3360/21 = 160 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 6 – 10). Refer to the following table and answer the given questions.
In which of the given Banks is the percentage of women employees with respect to the total number of employees(both males and females) in that Bank the third lowest?Correct
Answer : 5. S
Explanation :
Bank P : ([7/12 * (2568)] / 2568)*100 = 58.33%
Bank Q : ([5/16 * (2880)] / 2880)*100 = 31.25%
Bank R : ([11/21 * (2310)] / 2310)*100 = 52.38%
Bank S : ([2/5 * (3575)] / 3575)*100 = 40%
Bank T : ([6/13 * (2054)] / 2054)*100 = 46.15%
Bank U : ([21/41 * (2788)] / 2788)*100 = 51.21%
Bank V : ([7/15 * (3720)] / 3720)*100 = 46.66%
Bank W : ([5/14 * (3360)] / 3360)*100 = 35.71%Incorrect
Answer : 5. S
Explanation :
Bank P : ([7/12 * (2568)] / 2568)*100 = 58.33%
Bank Q : ([5/16 * (2880)] / 2880)*100 = 31.25%
Bank R : ([11/21 * (2310)] / 2310)*100 = 52.38%
Bank S : ([2/5 * (3575)] / 3575)*100 = 40%
Bank T : ([6/13 * (2054)] / 2054)*100 = 46.15%
Bank U : ([21/41 * (2788)] / 2788)*100 = 51.21%
Bank V : ([7/15 * (3720)] / 3720)*100 = 46.66%
Bank W : ([5/14 * (3360)] / 3360)*100 = 35.71% 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 6 – 10). Refer to the following table and answer the given questions.
What is the sum of the average number of Grade I Officers in Banks P, Q and S together and the average number of Grade I Officers in Banks U, V and W?Correct
Answer – 3. 4256
Explanation :
Average number of Grade I Officers in Banks P, Q and S = (1926 + 1872 + 2145)/3 = 5943/3 = 1981
Average number of Grade I Officers in Banks U, V and W = (2091 + 2046 + 2688)/3 = 6875/3 = 2275
Difference = 2275 + 1981 = 4256Incorrect
Answer – 3. 4256
Explanation :
Average number of Grade I Officers in Banks P, Q and S = (1926 + 1872 + 2145)/3 = 5943/3 = 1981
Average number of Grade I Officers in Banks U, V and W = (2091 + 2046 + 2688)/3 = 6875/3 = 2275
Difference = 2275 + 1981 = 4256 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 6 – 10). Refer to the following table and answer the given questions.
Which of the given Banks has the second highest number of average employees per office?Correct
Answer : 4. U
Explanation :
Bank P – 2568/16 = 160.5 ; Bank Q – 2880/18 = 160
Bank R – 2310/14 = 165 ; Bank S – 3575/22 = 162.5
Bank T – 2054/13 = 158 ; Bank U – 2788/17 = 164
Bank V – 3720/24 = 155 ; Bank W – 3360/21 = 160Incorrect
Answer : 4. U
Explanation :
Bank P – 2568/16 = 160.5 ; Bank Q – 2880/18 = 160
Bank R – 2310/14 = 165 ; Bank S – 3575/22 = 162.5
Bank T – 2054/13 = 158 ; Bank U – 2788/17 = 164
Bank V – 3720/24 = 155 ; Bank W – 3360/21 = 160 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 6 – 10). Refer to the following table and answer the given questions.
If the number of male Grade I Officers in Bank W is 1488, what percent of the female employees in that particular Bank are Grade I Officer?Correct
Answer : 2. 100%
Explanation :
Number of Females in Bank W = 3360 *(5/14) = 1200
Number of Grade I Officers in Bank W = 3360 *(80/100) = 2688
Number of female Grade I Officers in Bank W = 2688 – 1488 = 1200
Required Percentage = (1200 * 100)/1200 = 100%Incorrect
Answer : 2. 100%
Explanation :
Number of Females in Bank W = 3360 *(5/14) = 1200
Number of Grade I Officers in Bank W = 3360 *(80/100) = 2688
Number of female Grade I Officers in Bank W = 2688 – 1488 = 1200
Required Percentage = (1200 * 100)/1200 = 100%
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.