Current Affairs PDF Sales

Questions asked in LIC ADO 2015 (BOTH SHIFT)

Hello Aspirants. Welcome to AffairsCloud.com. here We are providing you some of the General Awareness Questions which was asked in LIC ADO Exam Held on 25th July 2015 (Both Shift)

1). Which among the following state has launched “Mukhymantri Teerth Darshan Yojana”?
Answer- Madhya Pradesh
2). Who is the present Railway Minister of India?
Answer- Mr. Suresh Prabhu
3). Who is the Music Composer of Titanic, that had passed away recently?
Answer- James Horner
4).Which of the following city has hosed Kumbh Mela in 2015?
Answer- Nasik
5). According to Negotiable Instrument Act, what is the Jail term on cheque bounce?
Answer- 2 years
6). Who is the president of IMF?
Answer- Cristina Legard
7). Dispur is the Capital of which Indian State?
Answer- Assam
8). Name the company which has recently took bank its products from Indian Market?
Answer- Nestle
9). What is the Headquarters of AIIB?
Answer- Beijing, China
10.) What is the age limit of minors to operate account?
Answer- 10 years
11). What is the Headquarters of Amnesty International?
Answer- London
12). Who is the Youngest player to take test century?
Answer- Mohammad Ashraful
13). Which is the Holy Book of Parsian?
Answer- Avesta
14). JSC Biocom, a_______ based Pharma company has acquired 100% stake.
Answer- Russian
15). National Youth Day was observed on _______.
Answer- 12th January
16). What is the name of the Joint Military exercise between China and Sri Lanka?
Answer- Silk Route- 2015
17). “Reuters” is the famous news agency of _______.
Answer- UK
18). Dandiya Ras is the famous dance related to which Indian state?
Answer- Gujarat
19). Vikku Vinayakram is related to _______.
Answer- Ghatam
20). Which is the highest award that was given during war time?
Answer- Param Veer Chakr
21). What is the Premium amount for Jeevan Jyoty Yojana?
Answer- Rs. 330/-
22). Who is the Current Head of SAARC?
Answer- Arjun Bahadur Thapa
23). Famous Meenachi Amman Temple was located at_______.
Answer- Tamil Nadu
24). Who is the Chairperson of NITI AYOG?
Answer- Mr. Narendra Modi
25). Who is the present ICC Chairperson?
Answer- Shrinivasan
26). Who has been recently appointed as the Brand Ambassador of ‘Visit Britain’?
Answer: Saif Ali Khan
27). Which of the following is the India’s biggest employer?
Answer: Indian Railways (1.4 million employees)
28). Pandit Vishwa Mohan is the famous ______ player.
Answer: Veena (Slide Guitar)
29). Which of the following Movie has won the Oscar Award 2015?
Answer: Picture Birdman
30). Pravasi Bhartiya Diwas is observed on______
Answer: 9th January
31). NREGA stands for_____
Answer: National Rural Employment Guarantee Act
32). Which of the following has won the UNPSA Award 2015?
Answer: Queen Sirikit National Institute of Child Health
33). Madras atomic station was located at____.
Answer: Tamil Nadu
34). International Refugee Day is observed on _______.
Answer: June 20
35). What is the headquarter of IMF?
Answer: Washington
36) What is the currency of Bhutan?
Answer: Ngultrum
37). Who is President of BRICS?
Answer: K V Kamath
38). Who is the winner of World Junior Chess Championship 2015?
Answer: Lu Shanglai
39). Pu Lal Thanhawla is the Chief Minister of ________.
Answer: Mizoram
40). Whatapp has been acquired by_______
Answer: Facebook
41). Who is the President of IOC?
Answer: Thomas Bach
42). In which year, the last census of India has been calculated?
Answer: 2011
43). Who is the author of “The Da Vinci Code”?
Answer: Dan Brown.