Current Affairs PDF

NICL AO Preparation – Quantitative Aptitude (Day 4)

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

NICL AO Preparation

Dear Friends,

Solve the below questions in Quantitative Aptitude in less than 20 Minutes. Kindly discuss with others. Those who solved, please explain at least one problem in comment section. It will benefit many.

Please discuss only related to post. Help s to maintain the Quality.

Find the Wrong Number in the following Series

1. 16, 24, 37, 54, 81, 121.5

a) 24    b) 54    c) 37    d) 121.5    e) NOTA

2. 22, 23, 27, 36, 58, 77

a) 77    b) 58    c) 36    d) 22    e) NOTA

3. 16, 14, 24, 66, 250, 1270

a) 250    b) 66    c) 16    d) 1270    e) NOTA

4. Sunaina reads 3/8 of a book on a day and 4/5 of the remainder on the second day. If the number of pages still unread are 40, then how many pages did the book contain?

a) 300    b) 500    c) 320    d) 350

5. 4/7 of a pole is in the deep mud. When 1/3 of the pole is pulled out, 250 cm is still in the mud. Find the full length of the pole.

a) 990    b) 1050    c) 2090    d) 1080

6. One third of Ajay’s marks in English exceeds one half of his marks in Science by 30 marks. If he got 480 marks in the two subjects together, how many marks did he get in Science?

a) 200    b) 294    c) 156    d) 196    e) NOTA

7. Mr. Naidu spends 2/5 of his income on house rent, 3/10 on food, and 1/8 on conveyance. If he has Rs 2800 left with him, find his expenditure on food and conveyance together.

a) 7 K    b) 5.5 K    c) 6.7 K    d) 6.8 K   e) NOTA

APPROXIMATION

8. 161% of 3578 + 139.85 + 5/8 of 161.56 = ?

a) 6000    b) 6500    c) 6700    d) 5500

9. 134 % of 3894 + 38.94 % of 134 = ?

a) 5000    b) 5300    c) 5500   d) 5270    e) 4900

10. 1178.999 x 25.0001 – √? x 16.0011 = 29075

a) 25    b) 15    c) 575    d) 225    e) 625

11. A batsman has a certain average for 10 innings. In the 11th Innings, he scored 216 runs. Now his average has increased by 12 runs. What is his new average?

a) 96    b) 84    c) 97    d) 87    e) NOTA

12. The tank-full of petrol in Sathyan’s GS-150 Bike lasts for 10 days. If he starts using 25% more everyday, how many days with the tank-full of petrol last?

a) 5    b) 6    c) 7    d) 8

13. A shopkeeper sells TVs at 15% above its CP. If she had bought it at 5 % more than what he paid for it and sold it for Rs. 6 more, she would have gained 10%. The CP of the TV is

a) 1100    b) 1200    c) 1300    d) 1400

14. 25 strong men can reap a field in 20 days. When should 15 men leave the work, if the whole field is to be reaped in 37.5 days after they leave the work?

a) After 5 days    b) After 10 days   c) After 9 days    d) After 7 days    e) NOTA

15. Radhka decided to travel 80 km in 8 h partly by foot and partly on a cycle. If her speed on foot is 8 km/h and on cycle is 16 km/h, what distance would she travel on foot?

a) 20 km    b) 30 km    c) 48 km   d) 60 km


 ANSWERS

1 – C 6 – C 11 – A
2 – B 7 – D 12 – D
3 – A 8 – A 13 – B
4 – C 9 – D 14 – A
5 – B 10 – E 15 – C

Kindly Help the Others by explaining at least One Problem in Comment Section. Share your Knowledge.