Hello Aspirants
Welcome to Online Quant Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS PO 2019 Prelims Exam and we are creating sample questions in Quant section, this type of Question will be asked in IBPS PO 2019!!!
Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2019 Prelims
IBPS PO 2019 Prelims: Reasoning Test – 7 PM Every Day
IBPS PO 2019 Prelims: Quant Test – 8 PM Every Day
IBPS PO 2019 Prelims: English Test – 9 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for IBPS PO 2019 Exam Course page to your Friends & FB Groups
________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeSumit can do a piece of work in 25 days. He started the work and left after some days when 30% of the work was done. After it , Anurag joined and completed it working for 35 days. In how many days Sumit and Anurag can do the complete work, working together ?
Correct
Answer – 2) 50/3
Explanation –
70% of work done by Anurag in 35 days
Therefore 100% of work by Anurag will be done in 50 days.
Sumit can do the work in 25 days
Let complete work is LCM of 25 and 50 = 50
Per day work of Anurag = 50/50 =1
Per day work of Sumit = 50/25 = 3
Therefore together they will complete the work in = 50/(1+2) = 50/3 daysIncorrect
Answer – 2) 50/3
Explanation –
70% of work done by Anurag in 35 days
Therefore 100% of work by Anurag will be done in 50 days.
Sumit can do the work in 25 days
Let complete work is LCM of 25 and 50 = 50
Per day work of Anurag = 50/50 =1
Per day work of Sumit = 50/25 = 3
Therefore together they will complete the work in = 50/(1+2) = 50/3 days 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeIf Pipes A and B can fill a tank in 15 min and 20 mins respectively and pipe C empties the tank in 12 mins. What will be the time taken by A, B and C together to fill the tank completely?
Correct
Answer – 2) 30 min
Explanation
(1/15+ 1/20) – (1/12)
= 30 minIncorrect
Answer – 2) 30 min
Explanation
(1/15+ 1/20) – (1/12)
= 30 min 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude4x² – 24x + 32 = 0
y² – 8y + 15 = 0Correct
Answer – 5) x = y or there is no relationship
Explanation
X = 4, 2
Y = 3, 5Incorrect
Answer – 5) x = y or there is no relationship
Explanation
X = 4, 2
Y = 3, 5 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude76, 77, 73, 82, 66, ?
Correct
Answer – 1) 91
Explanation
The series follows the pattern of +1^{2},2^{2},+3^{2},4^{2},+5^{2}Incorrect
Answer – 1) 91
Explanation
The series follows the pattern of +1^{2},2^{2},+3^{2},4^{2},+5^{2} 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeA train travelling at 72 km/hr. classes a platform of 160 m in 18 second and another train travelling at 90 km/hr crosses the same platform in 15 second. Find the length of another train?
Correct
Answer – 5) 215 m
Explanation
72 km/hr = 20m/s
Length of first train = 200 m
And 160 m platform = 360/20 = 18s
90 km/hr = 25 m/s
If train takes 15s = 15 x 25 = 375m
And length of platform is 160m so length of train = 375 – 160 = 215mIncorrect
Answer – 5) 215 m
Explanation
72 km/hr = 20m/s
Length of first train = 200 m
And 160 m platform = 360/20 = 18s
90 km/hr = 25 m/s
If train takes 15s = 15 x 25 = 375m
And length of platform is 160m so length of train = 375 – 160 = 215m 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ (610) The following pie chart shows the percentage distribution of the passengers travelling from Chandigarh to Ludhiana by buses A, B, C and D. The 2nd pie chart shows the percentage distribution of women travelling from these buses.
Find the difference between the number of men travelling in the bus C and the number of men travelling in the bus D.
Correct
Answer 3) 70
Explanation Number of men travelling in bus C = 20% of 700 – 26% of 150 = 140 – 39 = 101
Number of men travelling in bus D = 7% of 700 – 12% of 150 = 49 – 18 = 31
Required difference = 101 – 31 = 70Incorrect
Answer 3) 70
Explanation Number of men travelling in bus C = 20% of 700 – 26% of 150 = 140 – 39 = 101
Number of men travelling in bus D = 7% of 700 – 12% of 150 = 49 – 18 = 31
Required difference = 101 – 31 = 70 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ (610) The following pie chart shows the percentage distribution of the passengers travelling from Chandigarh to Ludhiana by buses A, B, C and D. The 2nd pie chart shows the percentage distribution of women travelling from these buses.
The number of men travelling in bus B is how much percent more than the number of women travelling in bus A (approximately)?
Correct
Answer 1) 368%
Explanation: The number of men travelling in bus B = 48% of 700 – 18% of 150 = 309
The number of women travelling in bus A = 44% of 150 = 66
Required percent = (309 – 66)/66 × 100 = 368% (approx.)Incorrect
Answer 1) 368%
Explanation: The number of men travelling in bus B = 48% of 700 – 18% of 150 = 309
The number of women travelling in bus A = 44% of 150 = 66
Required percent = (309 – 66)/66 × 100 = 368% (approx.) 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ (610) The following pie chart shows the percentage distribution of the passengers travelling from Chandigarh to Ludhiana by buses A, B, C and D. The 2nd pie chart shows the percentage distribution of women travelling from these buses.
Total number of men travelling from buses A, B and C together is:
Correct
Answer 3) 519
Explanation Total no of men = 700 – 150 = 550
No of men travelling from bus D = 7% 0f 700 – 12% of 150 = 49 – 18 = 31
Required no of men = 550 – 31 = 519Incorrect
Answer 3) 519
Explanation Total no of men = 700 – 150 = 550
No of men travelling from bus D = 7% 0f 700 – 12% of 150 = 49 – 18 = 31
Required no of men = 550 – 31 = 519 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ (610) The following pie chart shows the percentage distribution of the passengers travelling from Chandigarh to Ludhiana by buses A, B, C and D. The 2nd pie chart shows the percentage distribution of women travelling from these buses.
There is an another bus E travelling from Chandigarh to Ludhiana in which total number of passengers is 23 less than the number of men travelling in the bus C and the number of men travelling in bus E is 100/3% more than the number of women travelling in bus B. What is the number of women travelling in bus E?
Correct
Answer 5) 42
Explanation: The number of passengers travelling in bus E = 101 – 23 = 78
The number of men travelling in bus E = 27 + 100/3% of 27 = 36
The number of women travelling in bus E = 78 – 36 = 42Incorrect
Answer 5) 42
Explanation: The number of passengers travelling in bus E = 101 – 23 = 78
The number of men travelling in bus E = 27 + 100/3% of 27 = 36
The number of women travelling in bus E = 78 – 36 = 42 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ (610) The following pie chart shows the percentage distribution of the passengers travelling from Chandigarh to Ludhiana by buses A, B, C and D. The 2nd pie chart shows the percentage distribution of women travelling from these buses.
With the help of information given in the question number 9, the number of men travelling in bus E is how much percent of the total number of men travelling in bus A and D?
Correct
Answer 4) 180/7%
Explanation: Total number of men travelling in bus A and D = 109 + 31 = 140
No of men travelling in bus E = 36
Required percentage = 36/140 × 100 = 180/7 %Incorrect
Answer 4) 180/7%
Explanation: Total number of men travelling in bus A and D = 109 + 31 = 140
No of men travelling in bus E = 36
Required percentage = 36/140 × 100 = 180/7 %
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.
Click Here to Subscribe Puzzle and Seating arrangement PDF for IBPS RRB/IBPS PO Exams