AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction (Phrase Replacements), which is BASED ON IBPS EXAMS 2017 !!!

In the questions given below, find out which of the phrases (I), (II), (III) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (5) as the answer.

  1. She CLOSED AT the account and changed to another bank.
    I. closed out
    II. closed up
    III.closed in
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 1)
    Explanation: closed out – Close or stop using

  2. I CAME OVER my old school reports when I was clearing out my desk.
    I. Come around
    II. Come in
    III. Come across
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 4)
    Explanation:Come across – Find by accident.

  3. He was checked so hard he COUGHED DOWN the puck in front of his own goal.
    I. Cough upom
    II. Cough under
    III.Cough up
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 4)
    Explanation:Cough up – Lose possession of a ball, etc. in a contact sport.

  4. I couldn’t get down to my work and DOSSED OVER all night.
    I. doss around
    II. doss about
    III. doss up
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 3)
    Explanation:Doss about – Spend time doing very little or being unproductive.

  5. The project has RUN INTO millions of dollars without any prospect of a return on this investment.
    I. run off
    II. ran in
    III.run down
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 5)
    Explanation:‘No change required. Run into – Cost.

  6. They ENTERED INTO an agreement with their rivals.
    I. Enter on
    II. Enter in
    III. Enter up
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 5)
    Explanation:‘No change required. Enter into – Become involved in or accept.

  7. The argument FALLS OVER when you look at how much it’ll cost.
    I. Fall at
    II. Fall down
    III.Fall on
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 3)
    Explanation:Fall down – Have a weak point.

  8. I have GROWN ABIDE FROM many of the people I grew up with.
    I. grow away from
    II. grow on
    III.grow apart
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 1)
    Explanation:Grow away from – Become less friendly with.

  9. She OWES her success FOR hard work and determination.
    I. Owe of
    II. Owe to
    III. Owe on
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 3)
    Explanation: Owe to – Be the reason for something.

  10. He’s always GETTING ON AT me when I haven’t done anything wrong.
    I. Get on for
    II. Get on to
    III.Get on with
    1) Only I
    2) Only I and II
    3) Only II
    4) Only III
    5) No change required
    Answer : 5)
    Explanation: No change required. Get on at – Criticise unfairly.