Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Seating Arrangement Set 18

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Seating Arrangements with explanation, which is common for competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I.Study the following information carefully to answer the given questions

Eleven students U, V, W, X, Y, Z, K, L, M, N and O are sitting around a circular table facing the centre, but not necessarily in the same order. U sits second to the right of Y who is not neighbour of K. M is the immediate neighbour of U and V and third to the left of K. X, who is on the immediate left of Z is second to the right of W. O is on the immediate left of X and third to the right of N.

  1. Who among the following is fourth to the right of K ?
    1.O
    2.Z
    3.U
    4.L
    5.None of these
    Answer – 2.Z
    Explanation :SA

  2. Who among the following sits exactly between M and L ?
    1.U
    2.V
    3.Y
    4.W
    5.None of these
    Answer – 1.U

  3. How many persons are there sits between Y and W ?
    1.One
    2.Two
    3.None
    4.Three
    5.Four
    Answer – 4.Three

  4. Who among the following is third to the left of X ?
    1.M
    2.V
    3.K
    4.W
    5.None of these
    Answer – 3.K

  5. Who among the following is immediate neighbour of L ?
    1.Y
    2.U
    3.V
    4.Both Y and U
    5.None of these
    Answer – 4.Both Y and U

II.Study the following information carefully to answer the given questions

Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table faxing the centre. There are 3 males and 5 females in the group of friends. No 2 males are immediate neighbours of each other. E sits second to the right of his wife. C sits third to the right of E. F sits second to the right of her husband H. H is not immediate neighbour of E’s wife. D is a male and G is not immediate neighbour of E. B sits second to the right of A.

  1. Who among the following has a male sitting to the immediate left and right ?
    1.A
    2.B
    3.G
    4.H
    5.None of these
    Answer – 2.B     
    Explanation :SA

  2. Who among the following is E’s Wife ?
    1.A
    2.B
    3.G
    4.C
    5.None of these
    Answer – 3.G

  3. What is the position of H with respect to G ?
    1.Immediate right
    2.Third to the left
    3.Second to the right
    4.Fourth to the left
    5.None of these
    Answer – 4.Fourth to the left

  4. Who among the following does not belong to that group ?
    1.C
    2.B
    3.A
    4.F
    5.H
    Answer – 5.H

  5. Who sits between F and G ?
    1.A
    2.E
    3.H
    4.D
    5.None of these
    Answer – 4.D