Current Affairs PDF Sales

Quants Questions : Simplification Set 13

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification ,which is common for all the  competitive exams We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. (70)2 × 44 ÷ 903 = ?
    A)3.7
    B)2.4
    C)5.8
    D)9.3
    E)None of these
    Answer – B)2.4
    Explanation :4900*356/729000 = 2.39 = 2.4

  2. 7(1/17) × 3485 + 9(1/18) × 2430 = ?
    A)23354
    B)53345
    C)46605
    D)43345
    E)None of these
    Answer – C)46605
    Explanation :
    120/17(3485) + 163/18(2430)
    24600+22005 = 46605

  3. 44.01-323.66 + 2450.50 = ? + 170.85
    A)2000
    B)1240
    C)1670
    D)2460
    E)None of these
    Answer – A)2000
    Explanation :2494.51-323.66 = 2170.85

  4. 56% of 4356 = 76% of 564 + ?
    A)1789
    B)2100
    C)2500
    D)2011
    E)None of these
    Answer – D)2011
    Explanation :
    2439.36 = 428.64 + ?
    ? = 2010.72 = 2011

  5. 396÷33×15+670 = ?(33) + 454
    A)345
    B)33
    C)12
    D)396
    E)None of these
    Answer – C)12
    Explanation :
    12*15 = 180+670 = 850
    850 = 454+ 33(?)

  6. (2809)1/2 + (4.98)2 + 9 ½ = ?2
    A)9
    B)81
    C)45
    D)76
    E)None of these
    Answer – A)9
    Explanation :53+24.8+3 = 80.8 = 81 = 9*9

  7. (4/9) of (3/7) of (11/5) of 1211 = ?
    A)610
    B)456
    C)508
    D)580
    E)None of these
    Answer – C)508
    Explanation :
    4*3*11*1211/9*7*5 = 159852/315 = 507.5 = 508

  8. (134.25+2345.25+543.75+345.50)-(1233.50+244.50+224.25) = ?
    A)1670
    B)1667
    C)1766
    D)1660
    E)None of these
    Answer – B)1667
    Explanation :3368.75 – 1702.25 = 1667

  9. 7 1.8 × 343 3.2 ÷ 49 6 = 7?
    A)12
    B)6
    C)0.6
    D)0.7
    E)None of these
    Answer – C)0.6
    Explanation :7 1.8+9.6-12 = 7 0.6

  10. 34×72- ? = 113 + 152
    A)765
    B)892
    C)982
    D)829
    E)None of these
    Answer – B)892
    Explanation :
    2448 -? = 1331+225 = 1556
    ? = 2448 – 1556 = 892

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.