Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Number Series, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. 400  240  144  86.4  51.84  31.104  ?
    A)19.2466
    B)17.2244
    C)16.8824
    D)18.6624
    E)None of these
    Answer – D)18.6624
    Explanation :Multiply by 0.6

  2. 4    6    9    13.5    20.25   30.375   ?
    A)40.25
    B)45.5625
    C)42.7525
    D)48.5625
    E)None of these
    Answer – B)45.5625
    Explanation :Multiply by 3/2

  3. 9  4.5  4.5  6.75  13.5  33.75  ?
    A)101.25
    B)99.75
    C)105.50
    D)103.75
    E)None of these
    Answer – A)101.25
    Explanation :
    9 *1/2=4.5
    4.5*1=4.5
    4.5*3/2=6.75
    6.75*2=13.5
    1.5*5/2=33.75
    33.75*3= 101.25

  4. 7413  7422  7440  ?  7503   7548
    A)7456
    B)7466
    C)7477
    D)7464
    E)None of these
    Answer – E)None of these
    Explanation : +9,+18,+27,+36,+45

  5. 4  8.25  17  34.75  ?
    A)42.5
    B)70.5
    C)4.5
    D)80
    E)None of these
    Answer – B)70.5
    Explanation : *2+0.25, *2+0.50, *2+0.75, *2+1

  6. 128 640 983  1199   1324   ?
    A)1541
    B)1388
    C)1642
    D)1288
    E)None of these
    Answer – B)1388
    Explanation : +8^3,+7^3,+6^3,+5^3,+4^3

  7. 828 424  220  116  ?  33 
    A)62
    B)69
    C)58
    D)64
    E)None of these
    Answer – A)62
    Explanation : 828/2 +10,  424/2 +8,  220/2+6, 116/2+4

  8. 123  366   ?   3282   9843 
    A)1867
    B)1104
    C)1467
    D)1095
    E)None of these
    Answer – D)1095
    Explanation : *3-3………

  9. 27  17   ?  4292  237.5   718.5
    A)58
    B)66
    C)84
    D)23
    E)None of these
    Answer – D)23
    Explanation :
    27*0.5+0.5*7=17
    17*1+1*6=23
    23*1.5+1.5*5=42
    42*2+2*4=92

  10. 522   1235   2661   4800   7652   11217   ?
    A)15495
    B)16208
    C)14782
    D)16991
    E)None of these
    Answer – A)15495
    Explanation : +1*713, +2*713,+3*713, +4*713,+5*713, +6*713

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.

Comments are closed.