Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Reasoning Day 22

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the given data and answer the following questions
Seven Students- Anil, Ajay, Prem, Ramu, Ravi, Vishnu and Vijay attended Seven different exams – English, Hindi, Sanskrit, Maths, Science, Social and Computers from Monday to Sunday not necessarily in same order. They also got different Marks in Exams – 44,45,46,47,48,49 and 50. Note: Week started from Monday
One who got 46 Marks attended on Friday. Two exams held between Vishnu’s exam and the exam in which marks are 44. Three persons attended between Computers exam and Ramu’s exam. More than three exams held before Ravi’s exam. Highest Marks are in Hindi exam. English exam is held before Maths. Marks in Sanskrit exam is 49. Vishnu got more marks than Ravi but fewer marks than Prem. Neither Prem nor Ajay attended Maths exam. Two exams held between Ravi’s exam and Maths exam. Vishnu’s exam was held before Maths exam. Two exams held between Computer’s exam and the exam in which marks are 44. Science exam was held on next day of Ramu’s exam day. One exam is held between Hindi exam and Vijay’s exam. Ajay attended on Saturday.

  1. On which of the following day did Ravi attend the exam?
    A. Wednesday
    B. Thursday
    C. Friday
    D. Saturday
    E. Sunday
    Answer – C. Fridaypuzzle-1

  2. Who among the following attended Science exam?
    A. Vishnu
    B. Anil
    C. Ramu
    D. Vijay
    E. Ravi
    Answer – D. Vijay

  3. Which of the following statement is true?
    A. Vishnu attended exam on Tuesday
    B. Ajay got least marks
    C. Prem attended Social exam
    D. Anil attended Maths exam
    E. All are false
    Answer – D. Anil attended Maths exam

  4. Who among the following got Highest marks i.e., 50?
    A. Anil
    B. Ajay
    C. Ramu
    D. Ravi
    E. Prem
    Answer – B. Ajay

  5. What is the mark obtained in Maths exam?
    A. 44
    B. 45
    C. 46
    D. 47
    E. 48
    Answer – B. 45

Q(6-10). Study the given data and answer the following questions.
Six Husbands – Rajesh, Ramesh, Rakesh, Ritesh, Mahesh, Vignesh and their Six wives are Swati, Siri, Sita, Swetha, Priya and Nitya not necessarily in same order. Each couple had one child. Three of the Children are boys – Ankit, Rahul and Ravi. Three are Girls – Anusha, Akhila and Bindu. Children are of different ages – 5,6,7,8,9 and 10 years not necessarily in same order.
Rahul age is 8 years. Rahul is younger than Anusha. Vignesh and Sita are wife and Husband. Ramesh wife is neither Priya nor Swati. Nitya had a daughter. Bindu’s age is 7 years. Mahesh wife is neither Priya nor Swati. Ritesh had a Son. Anusha is the daughter of Rajesh. Swati had a daughter. Ritesh wife is Siri. Rajesh wife is not Priya. Swetha had a son. One whose age is 6 years is the daughter of Rakesh. Vignesh Son’s age is 9 years. Ravi is neither Youngest nor Oldest child. Ramesh son’s age is 5 years.

  1. What is the age Akhila?
    A. 5 years
    B. 6 Years
    C. 9 years
    D. 10 Years
    E. None
    Answer – B. 6 Yearspuzzle-2

  2. Who among the following is the wife of Ramesh?
    A. Swetha
    B. Siri
    C. Nitya
    D. Sita
    E. Cannot be determined
    Answer – A. Swetha

  3. Which of the following combination is true?
    A. Rajesh – Swetha
    B. Ramesh – Priya
    C. Rakesh – Siri
    D. Mahesh – Nitya
    E. All are false
    Answer – D. Mahesh – Nitya

  4. Who is the child of Priya?
    A. Anusha
    B. Ankit
    C. Akhila
    D. Rahul
    E. Bindu
    Answer – C. Akhila

  5. Which of the following statement is false?
    A. Rajesh wife is Swati
    B. Ankit age is 5 years.
    C. Priya is wife of Rakesh
    D. Rahul is son Siri
    E. Bindu is daughter of Sita
    Answer – E. Bindu is daughter of Sita