Current Affairs PDF Sales

Quants Questions : Time And Work Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Time and Work, which is common for  competitive exams like SSC CHSL,SSC CGL,FCI EXAM . We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. If 10 Carpenters working 4hours a day can make 320 chairs in 200 days, then no. Of chairs made by 16 carpenters in 32 days each working 6hours in a day
    A)120
    B)122
    C)123
    D)124
    E)None of these
    Answer -C) 123
    Explanation :
    TW

  2. 6 men or 10 women can do a piece of work in 24 days.How long will 12men and 20 women take to finish the work?
    A)6
    B)10
    C)9
    D)6
    E)None of these
    Answer -A) 6
    Explanation :TW2  

  3. A and B together can complete a piece of work in 6 days. If A alone can complete the work in 10 days.In how many days B alone can complete that work ?
    A)12
    B)15
    C)13
    D)10
    E)None of these
    Answer -B)15
    Explanation :
    TW

  4. A can do a certain job in 14 days. B is 40% more efficient than A. How many days does B alone take to do the same job ?
    A)12
    B)20
    C)13
    D)10
    E)None of these
    Answer -D) 10
    Explanation :
    TW

  5. X can do a piece of work in 20 days and Y can do a piece of work in 30 days.They work together in 6 days then how much work left ?
    A)1/2
    B)1/4
    C)1/3
    D)1/6
    E)None of these
    Answer -A) ½
    Explanation :
    TW

  6. 12 men complete the work in 9 days.Ater they worked for 6days, 6 more men joined then how many days required to complete the remaining the work ?
    A)5
    B)6
    C)3
    D)2
    E)None of these
    Answer -D) 2
    Explanation :TW6

  7. A is twice as good a workman as B, A and B together can complete a work in 12 days.In how many days B alone finish the work ?
    A)24
    B)36
    C)12
    D)48
    E)None of these
    Answer -B) 36
    Explanation :
    TW

  8. X and Y can do a piece of work in 18 days and 14 days..X started the work alone, after 3 days Y joined till the completion of work. How long they did the  work ?(approximately)
    A)6
    B)3
    C)4
    D)7
    E)None of these
    Answer -D) 7
    Explanation :
    TM

  9. 4 men and 6 women can complete the work in 8days. While 3 men and 7 women can complete the work in 10 days.In how many days 10 women  will complete the work ?
    A)40
    B)42
    C)30
    D)36
    E)None of these
    Answer -A) 40
    Explanation :
    TW

  10. A ,B and C together earn Rs.320 per day.A and C together earn Rs.125 and B and C together earn  Rs. 150.The daily earning of C is
    A)42
    B)44
    C)45
    D)54
    E)None of these
    Answer -C) 45
    Explanation :
    TW