Current Affairs PDF Sales

English Questions: Vocabulary test – 5

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are Starting new quizzes based on the some difficult words from Editorials, which is important for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) accrediet
    2) accumulate
    3) abduction
    4) abed
    5) All are correct
    Answer – 1) accrediet
    Explanation : accredit – To give credit or authority to.
    Accumulate – To become greater in quantity or number.
    abduction – A carrying away of a person against his will, or illegally.
    abed – In bed; on a bed.

  2. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) acme
    2 acoustic
    3) acquaint
    4) acqaiesce
    5) All are correct
    Answer – 4) acqaiesce
    Explanation : acme – The highest point, or summit.
    acoustic – Pertaining to the act or sense of hearing.
    acquaint – To make familiar or conversant.
    acquiesce – To comply; submit.

  3. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) acquiescence
    2) acquire
    3) acquisition
    4) acquit
    5) All are correct
    Answer – 5) All are correct
    Explanation : acquiescence – Passive consent.
    acquire – To get as one’s own.
    acquisition – Anything gained, or made one’s own, usually by effort or labor.
    acquit – To free or clear, as from accusation.

  4. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) abrade
    2) abresion
    3) abridge
    4) abridgment
    5) All are correct
    Answer – 2) abresion
    Explanation : abrade – To wear away the surface or some part of by friction.
    abrasion – That which is rubbed off.
    abridge – To make shorter in words, keeping the essential features, leaning out minor particles.
    abridgment – A condensed form as of a book or play.

  5. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) acrimonious
    2) acrimony
    3) actionabel
    4) actuality
    5) All are correct
    Answer – 3) actionabel
    Explanation : acrimonious – Full of bitterness.
    acrimony – Sharpness or bitterness of speech or temper.
    actionable – Affording cause for instituting an action, as trespass, slanderous words.
    actuality – Any reality.

  6. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) abrupt
    2) abscess
    3) abscession
    4) abscond
    5) All are correct
    Answer – 3) abscession
    Explanation : abrupt – Beginning, ending, or changing suddenly or with a break.
    abscess – A Collection of pus in a cavity formed within some tissue of the body.
    abscission – The act of cutting off, as in a surgical operation.
    abscond – To depart suddenly and secretly, as for the purpose of escaping arrest.

  7. Which of the following spelling incorrect in the given context?
    1) absence
    2) absent-minded
    3) absolution
    4) absolve
    5) All are correct
    Answer – 5) All are correct
    Explanation : absence – The fact of not being present or available.
    absent-minded – Lacking in attention to immediate surroundings or business.
    absolution – Forgiveness, or passing over of offenses.
    absolve – To free from sin or its penalties.

  8. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) adherence
    2) adherent
    3) adhesion
    4) adiu
    5) All are correct
    Answer – 4) adiu
    Explanation : adherence – Attachment.
    adherent – Clinging or sticking fast.
    adhesion – The state of being attached or joined.
    adieu – Good-by; farewell.

  9. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) abstruise
    2 absurd
    3) abundant
    4) abusive
    5) All are correct
    Answer – 1) abstruise
    Explanation : abstruse – Dealing with matters difficult to be understood.
    absurd – Inconsistent with reason or common sense.
    abundant – Plentiful.
    abusive – Employing harsh words or ill treatment.

  10. Which of the following spelling incorrect in the given context ?
    1) adjuration
    2) adjutent
    3) administrator
    4) admissible
    5) All are correct
    Answer – 2) adjutent
    Explanation : adjuration – A vehement appeal.
    adjutant – Auxiliary.
    administrator – One who manages affairs of any kind.
    admissible – Having the right or privilege of entry.