Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error Set 118 (SSC CGL)

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Earlier people spoke of potherbs or (a) / gardenstuff, mainly as f lavouring, but (b) / in Austen’s time vegetables (c) / began to be appreciated of themselves. (d) /
    1) at
    2) on
    3) in
    4) for
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘of’ with ‘for’

  2. Austen never gives lavish descriptions of food, (a) / Food helps illuminate character, like (b) / the fussiness of the heroine’s father in Emma, and also (c) / grounds the reality of a world where women has to make it.(d) /
    1) were
    2) was
    3) have
    4) had
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘has’ with ‘had’

  3. Some had even thought the BCCI, finally, (a) / will see reason and take some tangible (b) / steps toward implementing the (c) / reforms asked of it by the Supreme Court of India.(d) /
    1) onward
    2) outwards
    3) towards
    4) inwards
    Answer – 3) 
    Explanation: Replace ‘toward’ with ‘towards’. towards – expressing the relation between behaviour or an attitude and the person or thing at which it is directed or with which it is concerned.

  4. To often I find myself being not the (a) / only one leaving a WhatsApp group (b) / at the speed at (c) / which people are joining it.(d) /
    1) Too
    2) of
    3) for
    4) on
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘to’ with ‘too’. Too – to a higher degree than is desirable, permissible, or possible; excessively.

  5. The fact that people are on the platform (a) / does not give you the right to (b) / add them indiscriminately in (c) / the trillion groups which are formed every day.(d) /
    1) these
    2) those
    3) them
    4) that
    Answer – 4)
    Explanation: Replace ‘which‘’ with ‘that’. which – asking for information specifying one or more people or things from a definite set.

  6. Inside the Kremlin, people mill around like (a) / they do in Disneyland ­ posing (b) / of selfies against the snaking (c) / red wall and the Lenin-less Mausoleum.(d)
    1) to
    2) at
    3) for
    4) in
    Answer – 3) 
    Explanation: Replace ‘of’ with ‘for’.

  7. Not all of the constitutional (a) / right for privacy cases in the (b) / age of the internet will (c) / involve forced disclosures.(d) /
    1) at
    2) of
    3) to
    4) with
    Answer –  2)
    Explanation: Replace ‘for’ with ‘of’

  8. To truly capture the global (a) / medical tourism market, India (b) / would consider all its strengths (c) / and market a holistic healing approach.(d) /
    1) often
    2) might
    3) should
    4) could
    Answer – 3)
    Explanation: Replace ‘would’ with ‘should’.should used to indicate obligation, duty, or correctness, typically when criticizing someone’s actions.

  9. The bravery and sacrifices made by ours (a) / defence forces personnel protecting the (b) / nation at the borders as (c) / well as fighting enemies within needs no validation.(d) /
    1) our
    2) ourselves
    3) oneself
    4) us
    Answer – 1)
    Explanation: Replace ‘ours’ with ‘our’. our – belonging to or associated with the speaker and one or more other people previously mentioned or easily identified.

  10. It took this government to finalise (a) / One Rank One Pension that were a (b) / plea for honour, pending (c) / for over last four decades.(d) /
    1) would
    2) was
    3) had
    4) have
    Answer – 2)
    Explanation: Replace ‘were’ with ‘was’