Current Affairs PDF Sales

English Questions – Antonyms for SSC CGL/IBPS PO set 64

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants !
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Antonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the antonym

  1. 1. Vernal
    1. dismal
    2. hibernal
    3. turbid
    4. nebulous
    5. gross
    Answer : 2)
    Explanation:
    Vernal- Pertaining to spring

  2. Trivial
    1. misty
    2. squalid
    3. momentous
    4. dingy
    5. foul
    Answer : 3)
    Explanation:
    Trivial – Of little importance

  3. Temerity
    1. prudence
    2. overcast
    3. somber
    4. caliginous
    5. pleasant
    Answer : 1)
    Explanation:
    Temerity – Unwise or reckless boldness

  4. Stringent
    1. apparent
    2. brilliant
    3. slate
    4. lax
    5. raven
    Answer : 4)
    Explanation:
    Stringent – Strict; compelling

  5. Querulous
    1. livid
    2. swart
    3. affable
    4. piteous
    5. evasive
    Answer : 3)
    Explanation:
    Querulous – Given to fault-finding and complaining

  6. Sallow
    1. opaque
    2. emulsified
    3. sable
    4. abstruse
    5. florid
    Answer : 5)
    Explanation:
    Sallow- Sick

  7. Protuberant
    1. enigmatic
    2. recessive
    3. arcane
    4. recondite
    5. veiled
    Answer : 2)
    Explanation:
    Protuberant- Bulging or swelling out

  8. Misanthropic
    1. altruistic
    2. pitchy
    3. flecked
    4. occult
    5. motley
    Answer : 1)
    Explanation:
    Misanthropic – Hating or distrusting mankind

  9. Panegyric
    1. fearful
    2. clouded
    3. heather
    4. prismatic
    5. disparagement
    Answer : 5)
    Explanation:
    Panegyric – A speech or writing of extravagant praise

  10. Lavish
    1. polychromatic
    2. mingled
    3. disparate
    4. niggardly
    5. pearly
    Answer : 4)
    Explanation:
    Lavish – Profuse or generous