AffairsCloud brings you the complete and important daily Current Affairs October 2019 Quiz to achieve more marks in Banking, Insurance, UPSC, SSC, CLAT, Railways and all other competitive Exams. We have prepared the current affairs quiz question from our daily current affairs 2019 updates.

Useful Links:

Questions Based on Current Affairs October 24 2019

  1. Where was the 1st India-Bangladesh Stakeholders’ Meet held ?
    1) Kolkata, West Bengal
    2) Bengaluru, Karanataka
    3) Guwahati, Assam
    4) New Delhi, Delhi
    5) None of these
    Answer- 3) Guwahati, Assam
    Explanation:
    The 1st India-Bangladesh Stakeholders’ Meet was held from 22- 23 October 2019 in Guwahati, Assam, with the participation of a 70-member delegation from Bangladesh including its Commerce Minister Tipu Munshi & a similar team represented the Indian side.

  2. Which policy has received the Cabinet approval on 23rd October, 2019 ?
    1) Environmental policy
    2) Fuel Retailing Policy
    3) Economy Policy
    4) Energy policy
    5) None of these
    Answer-2) Fuel Retailing Policy
    Explanation:
    The cabinet committee approved to review the guidelines for granting authorization in marketing transportation fuels such as petrol and diesel. Existing policy: The existing policy had not undergone any changes for the past 17 years (since 2002). New policy benefits: The new policy will improve the “Ease of Doing Business” and also encourage investment from the private and foreign sectors. It would create new jobs and setting up of new retail outlets(ROs) would also result in better competition.

  3. Name the rabi crop, which has the highest increase in Minimum Support Price(MSP) during the RMS (Rabi Marketing Season) 2020-21 .
    1) Mung bean
    2) Legume
    3) Chickpea
    4) Lentil
    5) None of these
    Answer-4) Lentil
    Explanation:
    The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA), approved to increase the Minimum Support Price(MSP) for all Rabi crops (agricultural crops that are sown in winter and harvested in the spring in India) of 2019-20 that are to be marketed in the Rabi season of 2020-21.For the Rabi crops of RMS 2020-21, the highest increase in MSP was recommended for lentil which would be Rs. 325/quintal. The procurement of the rabi crops will be done by the state govt. under the National Food Security Act(NFSA). The losses incurred will be fully undertaken by the govt, as per the guidelines.

  4. Which country’s proposal in the field of Traditional Systems of Medicine was approved by Cabinet Committee of India on 23rd October, 2019 ?
    1) St. Vincent & the Grenadines
    2) St Kitts and Nevis
    3) Antigua and Barbuda
    4) Anguilla
    5) None of these
    Answer-1) St. Vincent & the Grenadines
    Explanation:
    The cabinet committee approved the proposal of the Memorandum of Understanding (MoU) between India and St. Vincent & the Grenadines signed on cooperation in the field of Traditional Systems of Medicine on 11th September 2019 in New Delhi.The MoU will lead to mutual cooperation of the two nations and lead to promotion of traditional medicinal system of St. Vincent & the Grenadines and also India’s AYUSH (Ayurvedic, Yoga and Naturopathy, Unani, Siddha and Homeopathy) medicinal systems.

  5. Cabinet Committee has approved the MoU between India and Kuwait in which of the following field ?
    1) Capacity building
    2) Financial and audit knowledge base
    3) Strengthening the accounting
    4) All the above
    5) None of these
    Answer-4) All the above
    Explanation:
    The Union Cabinet approved MoU between India and Kuwait for capacity building and strengthening the accounting, financial and audit knowledge base in Kuwait. Institute of Chartered Accountants of India (ICAI), New Delhi and Kuwait Accountants and Auditors Association (KAAA), Kuwait will work together in audit based areas and will also work on corporate governance.

  6. Where will the India’s first International multi-model hub at a cost of 600 crore rupees to be set up ?
    1) Hyderabad, Telangana
    2) Nasik, Maharashtra
    3) Jogighopa, Assam
    4) New Delhi, Delhi
    5) None of these
    Answer-3) Jogighopa, Assam
    Explanation:
    India’s first International multi-model hub at a cost of 600 crore rupees to be set up in Jogighopa, Assam.

  7. Which country topped in the 11th edition of the 2019 Melbourne Mercer Global Pension Index (MMGPI) ?
    1) United States
    2) Netherlands
    3) Australia
    4) Denmark
    5) None of these
    Answer-2) Netherlands
    Explanation:
    On October 23, 2019 the 11th edition of the 2019 Mercer Global Pension Index (MMGPI) was released by the human resource consulting firm Mercer. The report was on the pension and retirement benefits given to citizens of different income groups of 37 countries that were covered. The list was topped by Netherlands, followed by Denmark and Australia in the second and third spot respectively.

  8. Based on how many sub indices, Mercer ranks the country for Global Pension Index ?
    1) 3
    2) 4
    3) 5
    4) 6
    5) None of these
    Answer-1) 3
    Explanation:
    The countries were ranked based on 17 indicators grouped into 3 sub-indices namely adequacy, sustainability and integrity.

  9. What is the rank of India in the 11th edition of the 2019 Melbourne Mercer Global Pension Index (MMGPI) ?
    1) 31
    2) 30
    3) 35
    4) 32
    5) None of these
    Answer-4) 32
    Explanation:
    On October 23, 2019 the 11th edition of the 2019 Mercer Global Pension Index (MMGPI) was released by the human resource consulting firm Mercer. The report was on the pension and retirement benefits given to citizens of different income groups of 37 countries that were covered. India ranked 32nd on the list for the year 2019 from its previous rank of 33 in 2018. The list was topped by Netherlands, followed by Denmark and Australia in the second and third spot respectively.

  10. Where was the 19th Indo – Swedish Joint Commission for Economic, Industrial and Scientific Cooperation (JCEC) held ?
    1) Gothenburg, Swedan
    2) New Delhi, India
    3) Stockholm, Sweden
    4) Mumbai, India
    5) None of these
    Answer- 3) Stockholm, Sweden
    Explanation:
    19th Indo – Swedish Joint Commission for Economic, Industrial and Scientific Cooperation (JCEC) for 2019 between India and Sweden was held in Stockholm, Sweden on October 22- 23, 2019.

  11. Name the Indian delegation, who addressed the 19th Indo – Swedish Joint Commission for Economic, Industrial and Scientific Cooperation (JCEC) .
    1) Suresh Prabhu
    2) Piyush Goyal
    3) Prakash Javadekar
    4) Nitin Gadkari
    5) None of these
    Answer-2) Piyush Goyal
    Explanation:
    19th Indo – Swedish Joint Commission for Economic, Industrial and Scientific Cooperation (JCEC) for 2019 between India and Sweden was held in Stockholm, Sweden on October 22- 23, 2019. It was co-chaired by Ms. Anna Hallberg, Minister of Foreign Trade, Government of the Kingdom of Sweden and Piyush Goyal, Commerce and Industry Minister, Government of India.

  12. Kartarpur Corridor was in news recently, it is a border corridor of which two countries ?
    1) India and Nepal
    2) India and Bangladesh
    3) India and Pakistan
    4) India and China
    5) None of these
    Answer- 3) India and Pakistan
    Explanation:
    On October 24, 2019 India and Pakistan have signed an agreement to operationalise the Kartarpur corridor (under construction border corridor between India and Pakistan) ahead of the 550th birth anniversary of Guru Nanak Dev (founder of Sikhism). As per the agreement, Indian pilgrims, will now be able to visit Darbar Sahib established by Sikh faith founder Guru Nanak Dev in 1522 in Pakistan.

  13. Where was the 4th ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) -India Business Summit for 2019 held ?
    1) Manila, Philippines
    2) Washington D.C., United States(U.S.)
    3) Geneva, Switzerland
    4) Vienna, Austria
    5) None of these
    Answer-1) Manila, Philippines
    Explanation:
    Mr Kovind addressed the India-Philippines Business Conclave and the 4th ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) -India Business Summit for 2019 in Manila, Philippines.

  14. How many agreements were signed between India and Philippines during President Ram Nath Kovind’s visit ?
    1) 10
    2) 8
    3) 6
    4) 4
    5) None of these
    Answer-4) 4
    Explanation:
    4 agreements in the field of the maritime domain, security, tourism, science and technology, and culture were signed between both countries.

  15. Where did President Ram Nath Kovind laid the foundation stone of Sri Sathya Sai Sanathana Samskruti Project ?
    1) Makati, Philippines
    2) Kakegawa, Japan
    3) Manila, Philippines
    4) Osaka, Japan
    5) None of these
    Answer-2) Kakegawa, Japan
    Explanation:
    President laid the foundation stone for Sri Sathya Sai Sanathana Samskruti Project at Sai no Sato, Kakegawa, Japan.Sai no Sato will be developed as a temple on the lines of Akshardham and Swaminarayan Temple to promote Indian traditional culture

  16. Who enthroned as the Emperor of Japan recently ?
    1) Fumihito
    2) Hirohito
    3) Naruhito
    4) Akihito
    5) None of these
    Answer- 3) Naruhito
    Explanation:
    President reached Tokyo, Japan in the final leg of his visit to two nations – the Philippines and Japan. He attended the enthronement ceremony of the Emperor Naruhito of Japan in the Imperial Palace.

  17. Which entities have received the ‘Maharatna‘ status by the Department of Public Enterprises recently ?
    1) Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) and Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)
    2) Neyveli Lignite Corporation Limited(NLCL) and Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)
    3) Power Finance Corporation Limited(PFCL) and Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)
    4) Bridge & Roof Company (India) Limited(BRCL) and Power Finance Corporation Limited(PFCL)
    5) None of these
    Answer-1) Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) and Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL)
    Explanation:
    On October 23, 2019 the Department of Public Enterprises, under the Ministry of Heavy Industry and Public Enterprises(MoHI&PE), granted ‘Maharatna‘ status to state-owned Public Sector Units(PSU) Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) and Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL).

  18. Name the organization, which released the “Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies” report .
    1) Organisation for Economic Co-operation and Development(OECD)
    2) International Monetary Fund(IMF)
    3) United Nation(UN)
    4) World Bank(WB)
    5) None of these
    Answer- 4) World Bank(WB)
    Explanation:
    World Bank’s (WB) released the report titled “Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies”.

  19. What is the rank of India in the 17th edition of World Bank’s (WB),“Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies ” report ?
    1) 75
    2) 63
    3) 60
    4) 77
    5) None of these
    Answer-2) 63
    Explanation:
    On October 23, 2019, According to the 17th edition of World Bank’s (WB) report ,“Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies”, India has ranked 63rd in the list with the score of 71.0. It has improved by 14 places among 190 nations as against 77th position in the 2018-19 list. while in 2017, India was ranked 100.

  20. Which country topped in the 17th edition of World Bank’s (WB),“Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies ” report ?
    1) China
    2) Denmark
    3) New Zealand
    4) Singapore
    5) None of these
    Answer-3) New Zealand
    Explanation:New Zealand topped in the 17th edition of World Bank’s (WB),“Doing Business 2020-Comparing Business Regulation in 190 Economies ” report.

    RankCountry Score
    1New Zealand86.8
    2Singapore86.2
    3Hong Kong, China85.3
    4Denmark85.3
    5Korea84.0

  21. What is the Gross Domestic Product (GDP) of India for the FY20 forecasted by American credit rating agency, Fitch Ratings ?
    1) 5.5%
    2) 5.2%
    3) 5%
    4) 4.5%
    5) None of these
    Answer-1) 5.5%
    Explanation:
    On October 24, 2019, the American credit rating agency, Fitch Ratings has downgraded India’s Gross Domestic Product (GDP) forecast for FY20 (Fiscal Year 20) to 5.5% from its previous estimate of 6.6%. The GDP is expected to increase to 6.2% FY21 and will further increase to 6.7% year after.

  22. Who received the Udyog Rattan Award 2019 from the Institute of Economic Studies (IES) recently ?
    1) Ram Singh
    2) Sudhir Singh
    3) Mahender Singh
    4) Thakur Anup Singh
    5) None of these
    Answer- 4) Thakur Anup Singh
    Explanation:
    On October 21, 2019 Thakur Anup Singh, Chairman and Managing Director (CMD) of Marg ERP received Udyog Rattan Award 2019 from the Institute of Economic Studies (IES) affiliated to Government of India in an award function held at New Delhi, for his work in transforming how Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) can accelerate their business by using technology.

  23. Which organization has received the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019 for ‘Innovation in Digital Payments through Emerging Technology’ at the MeitY (Ministry of Electronics and Information Technology) Start-up Summit 2019 ?
    1) NeoGrowth
    2) BharatPe
    3) BharatPay
    4) KredX
    5) None of these
    Answer-2) BharatPe
    Explanation:
    On October 23, 2019, India’s largest merchant financial technology(fin-tech) company, BharatPe has received the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019 for ‘Innovation in Digital Payments through Emerging Technology’ at the MeitY (Ministry of Electronics and Information Technology) Start-up Summit 2019 held in New Delhi. The award was given by Ravi Shankar Prasad, Minister of Communication, Electronics & IT (Information Technology) and Law & Justice.

  24. Name the Uighur economist, who won the European Parliament’s Sakharov Prize 2019 for defending China’s Uighur minority over 20 years .
    1) Liu Xiaobo
    2) Lutpulla Mutellip
    3) Ilham Tohti
    4) Xu Zhiyong
    5) None of these
    Answer-3) Ilham Tohti
    Explanation:
    Ilham Tohti (50), an Uighur economist serving a life sentence in China for “separatism” has won the European Parliament’s Sakharov Prize 2019 for his over 20 years of work defending China’s Uighur minority. The EU’s top human rights award will be presented on December 18, 2019, at an event in Strasbourg, France.

  25. Who conferred National Panchayat Awards 2019 to 240 panchayats in New Delhi ?
    1) Narendra Singh Tomar
    2) Radha Mohan Singh
    3) Ram Vilas Paswan
    4) Thawar Chand Gehlot
    5) None of these
    Answer-1) Narendra Singh Tomar
    Explanation:
    On October 23, 2019, Union Minister for Panchayati Raj Mr Narendra Singh Tomar conferred National Panchayat Awards 2019 in New Delhi to 240 panchayats out of the 2.5 lakh panchayats of India. The Panchayati Raj Ministers from states of Karnataka, Chattisgarh, Assam and Tamil Nadu along with representatives of Panchayati Raj Institutions across the country took part in the award ceremony.

  26. Name the Spatial Planning Application, which is a Geo Spatial based decision support system for the panchayats .
    1) Gram Parivar
    2) Shiksha Gram
    3) Gram Bandhu
    4) Gram Manchitra
    5) None of these
    Answer-4) Gram Manchitra
    Explanation:
    The Minister launched a Spatial Planning Application called ‘Gram Manchitra’ which is a Geo Spatial based decision support system for the panchayats.

  27. Who has been appointed as the chairman of Airports Authority of India(AAI) ?
    1) Anuj Aggarwal
    2) Arvind Singh
    3) Arun Kumar
    4) Indrakanti Narasimha Murthy
    5) None Of These
    Answer-2) Arvind Singh
    Explanation:
    On October 24, 2019, As per the appointment committee of the cabinet, Government of India (GoI), Arvind Singh (1988 batch IAS – Indian Administrative Service officer of Maharashtra cadre) has been appointed as the chairman of Airports Authority of India(AAI) in the rank and pay of additional secretary. He replaces Anuj Aggarwal. Singh is at present serving in his cadre-state Maharashtra.

  28. To which of agency, Sukhbir Singh Sandhu has been appointed as the chief ?
    1) Electronics Corporation of India Limited (ECIL)
    2) Indian Space Research Organisation (ISRO)
    3) National Highways Authority of India (NHAI)
    4) Airports Authority of India (AAI)
    5) None of these
    Answer-3) National Highways Authority of India (NHAI)
    Explanation:
    On October 24, 2019 , As per the appointment committee of the cabinet, Government of India (GoI), Sukhbir Singh Sandhu (a 1988-batch IAS officer of Uttarakhand cadre), has been appointed as the chief of the National Highways Authority of India (NHAI). He replaces Nagendra Nath Sinha, who was earlier appointed as the secretary, department of border management.

  29. Name the application launched by Southern Railway for hassle-free working and transactions with the railway personnel and customers.
    1) Rail Dhandora
    2) Rail Madad
    3) Rail Saarthi
    4) Rail Aaykar
    5) None of these
    Answer-1) Rail Dhandora
    Explanation:
    On October 22, 2019, Southern Railway launched a new application called Rail Dhandora for the railway personnel and customers for the hassle-free working and transactions with the Railways. It was launched by John Thomas, General Manager, Southern Railway (SR), in the presence of Priamvada Viswanathan, Principal Chief Commercial Manager, and J. Vinayan, Chief Commercial Manager, Passenger Marketing in Chennai, Tamil Nadu.

  30. Which country has received FIFA (Fédération Internationale de Football Association) permission to host the inaugural edition of expanded 24-team Club World Cup in 2021 ?
    1) Thailand
    2) Japan
    3) India
    4) China
    5) None of these
    Answer-4) China
    Explanation:
    On October 24, 2019, the FIFA (Fédération Internationale de Football Association) has appointed China as the host, to conduct the inaugural edition of the new format of 24-team Club World Cup in 2021. Currently, the Club World Cup of the football association features 7 teams including the holders of the UEFA (Union of European Football Association) Champions League.

  31. Name the first Indian man, who won a gold medal at the Wushu World Championships 2019 .
    1) Surya Bhanu Partap Singh
    2) Praveen Kumar
    3) Vikrant Baliyan
    4) Rajvir Singh
    5) None of these
    Answer-2) Praveen Kumar
    Explanation:
    15th edition of the World Wushu Championships (WWC) 2019 was held at Minhang Gymnasium in Shanghai, China from October 19-23, 2019. Praveen Kumar of India defeated Philippines’ Russel Diaz in the 48kg category men’s sanda event and clinched gold. With this, he became the first Indian man to win a gold medal at the Wushu World Championships. In 2017, Pooja Kadian became the first Indian to be crowned world champion in wushu after she defeated Evgeniya Stepanova of Russia in the women’s 75 kg sanda event.

  32. Which country topped in FIFA (Fédération Internationale de Football Association) rankings released on October 24, 2019 ?
    1) India
    2) Brazil
    3) Belgium
    4) France
    5) None of these
    Answer-3) Belgium
    Explanation:
    On October 24, 2019, the latest FIFA (Fédération Internationale de Football Association) rankings were released. The ranking was topped by Belgium, followed by France and Brazil in the second and third spots respectively. Indian National football team is also known as Blue tigers.

  33. At what position, India was ranked as per the latest FIFA (Fédération Internationale de Football Association) rankings on October 24, 2019 ?
    1) 106
    2) 105
    3) 104
    4) 103
    5) None of these
    Answer-1) 106
    Explanation:
    On October 24, 2019, the latest FIFA (Fédération Internationale de Football Association) rankings were released. According to the latest rankings, India dropped to the 106th position from its previous rank of 104. The ranking was topped by Belgium, followed by France and Brazil in the second and third spots respectively. Indian National football team is also known as Blue tigers.

  34. Who is the author of the book titled “The True Meaning of Yoga” ?
    1) Prabhat Ranjan Sarkar
    2) Nisargadatta Maharaj
    3) Krishnananda Saraswati
    4) Atman in Ravi
    5) None of these
    Answer-4) Atman in Ravi
    Explanation:
    On October 24, 2019, Spiritual philosopher, mentor and author, Atman in Ravi’s (AiR) new book entitled “The True Meaning of Yoga” has been released. The book has been published by AiR Institute of Realization, a Non-profit organization in Bengaluru, Karnataka.

  35. Name the 2 Hindu mythological texts, which was translated in English by Economist and author Bibek Debroy .
    1) ‘Brahmanda Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’
    2) ‘Markendya Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’
    3) ‘Matsya Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’
    4) ‘Padma Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’
    5) None of these
    Answer-2) ‘Markendya Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’
    Explanation:
    Economist and author Bibek Debroy has written English translations of 2 Hindu mythological texts- ‘Markendya Purana’ and ‘The Bhagavad Gita’. These are published by Penguin Publishers. They are translated from Sanskrit.

  36. What was the theme of the United Nations (UN) Day 2019 ?
    1) “Traditions of Peace and Non-violence”
    2) “Potential in Diversity”
    3) “Our Planet. Our Future”
    4) “Freedom First”
    5) None of these
    Answer-3) “Our Planet. Our Future”
    Explanation:
    United Nations (UN) Day is observed every year on October 24, 2019, since 1948. It marks the anniversary of its entry into force in 1945 of the United Nations (UN) Charter. 2019 theme for this day is “Our Planet. Our Future”.

  37. On which date, World Development Information Day (WDID) 2019 is observed ?
    1) October 24
    2) October 23
    3) October 22
    4) October 21
    5) None of these
    Answer- 1) October 24
    Explanation:
    On October 24, 2019, the World Development Information Day (WDID) was observed to draw the attention of the world to development problems and necessity of strengthening international cooperation to solve them.

  38. 2019 edition of Disarmament Week is being observed from ____________ .
    1) 21- 27 October 2019
    2) 22- 28 October 2019
    3) 23- 29 October 2019
    4) 24- 30 October 2019
    5) None of these
    Answer-4) 24- 30 October 2019
    Explanation:
    Observed annually, the 2019 edition of Disarmament Week is being observed from 24- 30 October 2019 in various parts of the world to highlight the danger of the arms race, propagate the need for its cessation and increase public understanding of the urgent tasks of disarmament.

  39. What was the overarching theme for world Polio Day as per the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) of the United States (US) ?
    1) A celebration of the unsung heroes of Polio eradication
    2) Stories of Progress: Past and present
    3) End Polio Now
    4) End Polio now, make history today
    5) None of these
    Answer-2) Stories of Progress: Past and present
    Explanation:
    The World Polio Day is observed across the world on 24 October 2019 to raise awareness and resources to support the polio eradication effort. As per the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) of the United States (US), the overarching theme for world Polio Day was “Stories of Progress: Past and present”.

  40. The newly formed western command of Indo-Tibetian Border Police (ITBP) will be based on __________ .
    1) Nasik
    2) Mumbai
    3) Chandigarh
    4) Gandhi Nagar
    5) None of these
    Answer- 3) Chandigarh
    Explanation:
    The Indo-Tibetian Border Police (ITBP), one of the seven Central Armed Police Forces (CRPF) of India, raised on 24 October 1962, has celebrated its 58th Raising Day on October 24, 2019, at ITBP’s Headquarter in Greater Noida, Uttar Pradesh. The two new commands( western to be based at Chandigarh and eastern at Guwahati) will be chaired by Additional Director General (ADG)-rank officers and will have several leaders under them that will oversee troops and battalion deployments along the China front, starting from Ladakh – Arunachal Pradesh.

Static GK Quiz based on Current Affairs

  1. Where was the spinning wheel made of plastic scrap located ?
    Answer-Noida
    Explanation:
    A recently-inaugurated spinning wheel made its place in the Asia Book of Records as the largest such model made of plastic scrap in the continent, officials said. Officials of the agency handed over the certificate to Noida Authority CEO Ritu Maheshwari at the authority’s headquarters in Sector 6. The 1,650-kg charkha is installed in Noida’s Sector 94 near Mahamaya flyover and was inaugurated by Union minister Smriti Irani, Gautam Buddh Nagar MP Mahesh Sharma, Noida MLA Pankaj Singh on the eve of Gandhi Jayanti.

  2. Where will the India’s first plant to convert paddy straw into biogas will be set up ?
    Answer-Karnal in Haryana
    Explanation:
    India’s first plant to convert paddy straw into biogas that can be used as CNG in automobiles will come up at Karnal in Haryana as agencies double effort to prevent burning of crop stubble that is said to be the main reason for pollution in the national capital region.

  3. Who is the Co-founder, and CEO of BharatPe ?
    Answer-Ashneer Grover

  4. What is the Motto of World Bank ?
    Answer-Working for a World Free of Poverty

  5. Where is the Headquarters India’s largest electric power transmission utility firm, Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL) located ?
    Answer-Gurgaon, Haryana