Current Affairs PDF Sales

Current Affairs Quiz: December 17 2019

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud brings you the complete and important daily Current Affairs 17 December 2019 Quiz to achieve more marks in Banking, Insurance, UPSC, SSC, CLAT, Railways and all other competitive Exams. We have prepared the current affairs quiz question from our daily current affairs 2019 updates.

Questions Based on Current Affairs December 17 2019

  1. Which organization has released a report titled “Digital States of India – A Comparative Analysis” ?
    1) Deloitte Consulting LLP
    2) Gartner
    3) Coeus Age
    4) Gallup
    5) None of these
    Answer-3) Coeus Age
    Explanation:
    On December 15, 2019, research and consulting organization Coeus Age Consulting has released a report titled “Digital States of India – A Comparative Analysis”. The report which is a 2nd in series with the first report launched in 2017, is about mapping all the States and Union Territories(UT) of India on their policy and infrastructure readiness and mission mode project’s performance.

  2. Which state has topped in the policy and infrastructure readiness, mission mode projects performance as per the Coeus Age report titled “Digital States of India – A Comparative Analysis” ?
    1) Chhattisgarh
    2) Andhra Pradesh
    3) Maharashtra
    4) Madhya Pradesh
    5) None of these
    Answer-1) Chhattisgarh
    Explanation:
    On December 15, 2019, research and consulting organization Coeus Age Consulting has released a report titled “Digital States of India – A Comparative Analysis”. The report which is a 2nd in series with the first report launched in 2017, is about mapping all the States and Union Territories(UT) of India on their policy and infrastructure readiness and mission mode project’s performance. As per the report’s mapping, Chhattisgarh has emerged as the top state. Chhattisgarh was followed by Maharashtra, Haryana, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh in the 2nd, 3rd, 4th and 5th place respectively. It is to be noted that 5th ranked Madhya pradesh was ranked 1st in 2017.

  3. Name the gram panchayat that topped in the 2019 rankings under Mission Antyodaya scheme .
    1) Athirampuzha (Kerala)
    2) Jangnapara (Meghalaya)
    3) Bambhani (Gujarat)
    4) Molugamboondi (Tamil Nadu)
    5) None of these
    Answer-4) Molugamboondi (Tamil Nadu)
    Explanation:
    On December 14, 2019, 2019 rankings on gram panchayats in the country, on implementation of development and infrastructure programmes under the Mission Antyodaya scheme was released. As per the ranking, Tamil Nadu’s (TN) Molugamboondi gram panchayat topped the ranking for the year 2019. Gujarat has most top 10 entries with 99 gram panchayats in the list. The rankings in detail are as follows: Bambhaniya GP of Bhavnagar in Gujarat ranked second on the list while four more Gujarat panchayats were tied for third ranks. One in Maharashtra, two each of Punjab and Tamil Nadu, and five Gujarat panchayats were tied at fourth ranking.

  4. Which organization has organized the “Steeling India- 2019: Driving metal intensity in key sectors” ?
    1) The Energy and Resources Institute (TERI)
    2) Confederation of Indian Industry (CII)
    3) National Association of Software and Services Companies (NASSCOM)
    4) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
    5) None of these
    Answer-2) Confederation of Indian Industry (CII)
    Explanation:
    On 16th December 2019, Confederation of Indian Industry (CII) organized the “Steeling India- 2019: Driving metal intensity in key sectors”. Dharmendra Pradhan, Union Minister for Steel and Petroleum & Natural Gas participated in the event. The event aims to expand the economic activity in the implementation of government schemes and to promote drive steel usage in rural areas.

  5. Name the campaign launched in India to increase the appropriate usage of steel in India .
    1) Da Da Ding
    2) MAI DIL HUA BACCHE
    3) ISAPTI IRADA
    4) JAANE KYA DIKH JAAYE
    5) None of these
    Answer-3) ISAPTI IRADA
    Explanation:
    Dharmendra Pradhan also discussed about “ISAPTI IRADA” at the event. It is a campaign that aims to increase the appropriate usage of steel in India thereby bringing more strength to the society.

  6. Who is the brand ambassador of the “ISAPTI IRADA” ?
    1) P.V Sindhu
    2) Geeta Phogat
    3) Dutee Chand
    4) Virat Kohli
    5) None of these
    Answer-1) P.V Sindhu
    Explanation:
    P.V Sindhu, Indian Shuttle player is the brand ambassador of the Isapti Irada.

  7. Name the program that was launched with an aim to make public spaces, friendly for persons with disabilities .
    1) Indian Sign Language Research and Training Campaign (ISLRTC)
    2) Disabled Support Campaign (DSC)
    3) Deendayal Disabled Rehabilitation Campaign (DDRC)
    4) Accessible India Campaign
    5) None of these
    Answer-4) Accessible India Campaign
    Explanation:
    Accessible India Campaign is a program that aims to make public spaces friendly for persons with disabilities. It is also known as Sugamya Bharat Abhiyan.

  8. Which month is set as deadline by Ministry of Social Justice and Empowerment (MoSJE) for Accessible India Campaign or Sugamya Bharat Abhiyan ?
    1) May 2020
    2) March 2020
    3) January 2020
    4) April 2020
    5) None of these
    Answer-2) March 2020
    Explanation:
    On December 13, 2019 the ministry of Social Justice and Empowerment(MoSJE) has announced to extend the deadline of Accessible India Campaign to March 2020 due to its slowed progress. The decision in this regard was taken by the Central Advisory Board(CAB) chaired by social justice and empowerment minister Shri Thawar Chand Gehlot. Accessible India Campaign is a program that aims to make public spaces friendly for persons with disabilities.

  9. Which scheme was modified to boost the productivity of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) sector through access to credit at reduced cost ?
    1) Coir Vikas Yojana (CVY)
    2) Credit Linked Capital Subsidy Scheme
    3) Interest Subvention Scheme
    4) Grievance Monitoring Scheme
    5) None of these
    Answer-3) Interest Subvention Scheme
    Explanation:
    On December 16, 2019,In a bid to boost the productivity of small enterprises, Shri Nitin Gadkari, Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) & Road Transport & Highways, has approved changes to operational guidelines of the interest subvention scheme for MSMEs.

  10. UAN was in news recently, What does ‘U’ stands for ?
    1) Udyog
    2) Unique
    3) Upgradation
    4) Udan
    5) None of these
    Answer-1) Udyog
    Explanation:
    U stands for Udyog in UAN.The full form of UAN is Udyog Aadhar Number (UAN).

  11. When the claim will be settled on basis of internal or concurrent auditor’s certificate and on submission of certificate of statutory auditor after modifying the Interest Subvention Scheme ?
    1) January 15, 2020
    2) January 30, 2020
    3) June15,2020
    4) June 30,2020
    5) None of these
    Answer-4) June 30,2020
    Explanation:
    On December 16, 2019,In a bid to boost the productivity of small enterprises, Shri Nitin Gadkari, Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) & Road Transport & Highways, has approved changes to operational guidelines of the interest subvention scheme for MSMEs. As per the changes made in the scheme, the claim will be settled once by June 30,2020 on the basis of internal or concurrent auditor’s certificate and on submission of certificate of statutory auditor.

  12. Which state celebrated the 16th edition of the State-level Orange Festival on December 16, 2019 ?
    1) Assam
    2) Manipur
    3) Meghalaya
    4) Mizoram
    5) None of these
    Answer-2) Manipur
    Explanation:
    On December 16, 2019, the 16th edition of the State-level Orange Festival began at Manipur. The 3-day festival which will be held until 18, 2019 was inaugurated by Manipur’s Chief Minister (CM) Shri Nongthombam Biren Singh at district headquarters Tamenglong. The festival is conducted annually by the Manipur govt under the sponsorship of North Eastern Council(NEC), to promote the fruit and encourage its growers.

  13. The 95th edition of ‘Tansen Samaroh’ for the year 2019 held in Gwalior ,Madhya Pradesh (MP), it is associated with which art form ?
    1) Singing
    2) Painting
    3) Classical Music
    4) Dance
    5) None of these
    Answer-3) Classical Music
    Explanation:
    On December 17, 2019 A 5-day long 95th edition of Popular classical music festival ‘Tansen Samaroh 2019’, has commenced in Gwalior ,Madhya Pradesh(MP) with Harikatha and Milad. The festival is an annual celebration (started in 1924) in memory of Mian Tansen, a prominent 16-century Indian classical music composer, musician and vocalist.

  14. Who was conferred with the National Tansen Samman Award for the year 2019 ?
    1) Pandit Vidyadhar Vyas
    2) Shounak Abhisheki
    3) Rajeshwar Acharya
    4) Jitendra Abhisheki
    5) None of these
    Answer-1) Pandit Vidyadhar Vyas
    Explanation:
    The Madhya Pradesh Government has conferred the annual Tansen Samman for the year 2019 upon Pandit Vidyadhar Vyas (75),an Indian Hindustani vocalist, and a contemporary exponent of the Paluskar style of North Indian classical singing. The award carries a cash prize of Rs 2 lakh and is given to outstanding exponents of Hindustani classical music.

  15. Which act was amended by the Arms (Amendment) Act, 2019, that received President’s approval recently ?
    1) Arms Act 1949
    2) Arms Act 1939
    3) Arms Act 1929
    4) Arms Act 1959
    5) None of these
    Answer-4) Arms Act 1959
    Explanation:
    On December 16, 2019 the president of India Shri Ram Nath Kovind approved the Arms (Amendment) Bill, 2019. After his assent, the bill became an act with effect from December 14, 2019. The act aims to provide effective deterrence against violation of law. The act has amended Arms Act 1959.

  16. What is the enhanced license period of Arms (Amendment) Act, 2019 ?
    1) 12 years
    2) 5 years
    3) 7 years
    4) 10 years
    5) None of these
    Answer-2) 5 years
    Explanation:
    The Arms (Amendment) Act, 2019 will enhance the period of arms license from 3 years to 5 years and also to issue arms license in its electronic form to prevent forgery.

  17. How many guns can an individual possess as per the Arms (Amendment) Act, 2019 ?
    1) 5 guns
    2) 4 guns
    3) 2 guns
    4) 3 guns
    5) None of these
    Answer-3) 2 guns
    Explanation:
    On December 16, 2019 the president of India Shri Ram Nath Kovind approved the Arms (Amendment) Bill, 2019. After his assent, the bill became an act with effect from December 14, 2019. According to the act, in addition to the limit of two guns being allowed, individuals would be allowed to retain ancestral guns in a deactivated state. Thus, ancestral guns may be kept as a demo gun that it must not be in a condition to fire.

  18. Which state police were honoured with ‘President’s colours’ and became the 7th to receive the honour ?
    1) Gujarat
    2) West Bengal
    3) Tamil Nadu
    4) Uttar Pradesh
    5) None of these
    Answer-1) Gujarat
    Explanation:
    On December 15, 2019 the state police of Gujarat were honoured with ‘President’s colours’. The Gujarat police were presented with the President’s colours by Vice President of India Shri Muppavarapu Venkaiah Naidu in Gandhinagar, Gujarat. They were presented the president’s colours for their outstanding services.

  19. Which organization has organized the 9th edition of Global Sports Summit ‘TURF – 2019‘ ?
    1) National Association of Software and Services Companies (NASSCOM)
    2) The Energy and Resources Institute (TERI)
    3) Confederation of Indian Industry (CII)
    4) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
    5) None of these
    Answer-4) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
    Explanation:
    On December 11, 2019, FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry), an association of business organizations in India, has organized the 9th edition of Global Sports Summit ‘TURF 2019‘ & India sports awards 2019 at the FICCI Federation house in New Delhi. Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Youth Affairs and Sports, Kiran Rijiju was the chief guest of the event.

  20. Name the organization that has released the Gender Gap Index for the year 2019
    1) Oxfam
    2) World Economic Forum (WEF)
    3) United Nations Children’s Fund (UNICEF)
    4) United Nation (UN)
    5) None of these
    Answer-2) World Economic Forum (WEF)
    Explanation:
    On 17th December 2019, the World Economic Forum (WEF) released its annual survey on the Gender Gap Index for the year 2019 .

  21. What is India’s rank in the recently released Gender Gap Index for the year 2019 by World Economic Forum (WEF) ?
    1) 114
    2) 113
    3) 112
    4) 111
    5) None of these
    Answer-3) 112
    Explanation:
    On 17th December 2019, the World Economic Forum (WEF) released its annual survey, India slipped four places and is in the 112th place in the Gender Gap Index, and ranks in the bottom-five in terms of women’s health and survival and in the economic participation of women. India has moved from the 108th as stated in 2018 report to the current place in the gender gap index, the economic opportunities for women is extremely limited in India with 35.4% according to the report.

  22. Which country topped in the World Economic Forum (WEF)’s Gender Gap Index 2019 ?
    1) Iceland
    2) Sweden
    3) Norway
    4) Finland
    5) None of these
    Answer-1) Iceland
    Explanation:On 17th December 2019, the World Economic Forum (WEF) released its annual survey, India slipped four places and is in the 112th place in the Gender Gap Index, and ranks in the bottom-five in terms of women’s health and survival and in the economic participation of women.List of Countries in Gender Gap Index:

    Rank Country
    1 Iceland
    2 Norway
    3 Finland
    4 Sweden
    112 India


  23. Which Public Sector Bank(PSB) of India has signed a $277 million (about Rs 1,958 crore) a loan agreement with KfW (formerly KfW-Kreditanstalt für Wiederaufbau Bankengruppe) for establishing an energy-efficient housing programme in India ?
    1) Bank of Baroda (BoB)
    2) Canara Bank
    3) Indian Bank
    4) State Bank of India (SBI)
    5) None of these
    Answer-4) State Bank of India (SBI)
    Explanation:
    On December 16, 2019, State Bank of India (SBI),an Indian multinational, public sector bank has signed a loan agreement worth of $277 million (about Rs 1,958 crore) with KfW (formerly KfW-Kreditanstalt für Wiederaufbau Bankengruppe),a German state-owned development bank for establishing an energy-efficient housing programme in India.

  24. To what kind of transaction, National Payments Corporation of India (NPCI) has set up subsidiaries to elevate it to International (Other) Countries ?
    1) Immediate Payment Service (IMPS)
    2) Unified Payment Interface (UPI)
    3) Real-time gross settlement (RTGS)
    4) National Electronic Funds Transfer (NEFT)
    5) None of these
    Answer-2) Unified Payment Interface (UPI)
    Explanation:
    On December 16, 2019, According to the Reserve Bank of India(RBI) governor Shaktikanta Das, the National Payments Corporation of India (NPCI),an umbrella organisation works under RBI for operating retail payments, has set up a subsidiary to take the Unified Payment Interface (UPI) model to other countries.

  25. Who has won the 9th edition of DSC Prize for South Asian Literature 2019 for the book “Half The Night Is Gone” ?
    1) Salman Rushdie
    2) Ruskin Bond
    3) Amitabha Bagchi
    4) Arundhati Roy
    5) None of these
    Answer-3) Amitabha Bagchi
    Explanation:
    On 16th December 2019, Amitabha Bagchi’s book “Half The Night Is Gone” won the 9th edition of DSC Prize for South Asian Literature 2019. The award ceremony was held in the 8th edition of IME (International Money Express) Nepal Literature Festival 2019 held in Pokhara, Nepal. The award was presented by Pradeep Gyawali, Minister for Foreign Affairs, Nepal and Surina Narula, co-founder of the DSC Prize.

  26. Name the Indian Cricketer, who was named in both ICC women’s ODI (One Day International) and T20 (twenty twenty) teams of the year 2019 in ICC Awards 2019 .
    1) Smriti Mandana
    2) Jemimah Rodrigues
    3) Mithali Raj
    4) Harmanpreet Kaur
    5) None of these
    Answer-1) Smriti Mandana
    Explanation:
    On December 17, 2019 the International Cricket Council (ICC) has announced the ICC awards 2019. It is a set of sports awards for cricket recognising and honoring the best international cricket players of the previous 12 months. Indian women’s cricket player Smriti Mandana was named in both ICC women’s ODI (One Day International) and T20 (twenty twenty) teams of the year.

  27. Who has won the Rachael Heyhoe-Flint Award 2019 & ODI cricketer of the year 2019 in ICC awards 2019 ?
    1) Rachael Haynes
    2) Meg Lanning
    3) Ellyse Perry
    4) Alyssa Healy
    5) None of these
    Answer-3) Ellyse Perry
    Explanation:Ellyse Perry won the Rachael Heyhoe-Flint Award 2019 & ODI cricketer of the year 2019 in ICC awards 2019.

    S.No Award Awardees Country
    1 Rachael Heyhoe-Flint Award Ellyse Perry Australia.
    2 ODI cricketer of the year Ellyse Perry Australia.
    3 T20 Cricketer of the Year Alyssa Healy Australia.
    4 Emerging Cricketer of the Year Chanida Sutthiruang Thailand.
    5 ODI skipper of the year Meg Lanning Australia.
    6 T20 Skipper of the year Meg Lanning Australia.
    7  Women’s ODI Team of the Year Indians: Smrithi Mandana, Shikha Pandey, Jhulan Goswami and Poonam Yadav.
    8 Womens’ T20 Team of the year Indians: Smrithi Mandana, Deepti Sharma and Radha Yadav.


  28. Which firm surpasses Indian Oil Corporation (IOC) & ranked number 1 in the Fortune India 500 list 2019 ?
    1) Hindustan Unilever
    2) Oil and Natural Gas Corporation(ONGC)
    3) State Bank of India
    4) Reliance Industries Limited (RIL)
    5) None of these
    Answer-4) Reliance Industries Limited (RIL)
    Explanation:
    On December 16, 2019 the Fortune magazine has released its annual Fortune India 500 list for the year 2019. Indian multinational conglomerate, Reliance Industries Limited (RIL) led by Mukesh Dhirubhai Ambani topped the list surpassing Indian Oil Corporation (IOC), which ranked as India’s largest company to top Fortune India 500 list for 10 years. RIL is also the 1st privately held company to largest corporation in India in 10 years.

  29. Who was appointed as the 28th Chief of Army Staff on 16th December 2019 ?
    1) Satinder Kumar Saini
    2) Manoj Mukund Naravane
    3) Devraj Anbu
    4) Ranbir Singh
    5) None of these
    Answer-2) Manoj Mukund Naravane
    Explanation:
    On 16th December 2019, Lieutenant General Manoj Mukund Naravane will be appointed as the 28th Chief of Army Staff (COAS). He is currently the Vice Chief of the Army Staff and will replace Army Chief General Bipin Rawat who is set to retire on 31st December 2019 after a three-year term.

  30. Which firm has appointed Sridhar Patra as the Chairman-cum-Managing Director (CMD) ?
    1) National Aluminium Company Ltd (NALCO)
    2) NTPC Limited
    3) Bharat Aluminium Company (BALCO)
    4) National Mineral Development Corporation
    5) None of these
    Answer-1) National Aluminium Company Ltd (NALCO)
    Explanation:
    On December 17, 2019 Sridhar Patra was appointed as the Chairman-cum-Managing Director (CMD) of the National Aluminium Company Ltd (NALCO). Currently he serves as Director of Finance in NALCO. He will serve the company until his superannuation on October 31, 2024.

  31. Which insurance company’s 16.01% paid-up share capital was acquired by Napean Opportunities and 9.99 % by Warburg Pincus Group-owned Honey Wheat Investment Ltd. ?
    1) Bajaj Allianz General Insurance
    2) ICICI Lombard
    3) SBI (State Bank of India) General Insurance
    4) HDFC ERGO General Insurance Company
    5) None of these
    Answer-3) SBI (State Bank of India) General Insurance
    Explanation:
    On December 13, 2019, Competition Commission of India (CCI), a statutory body of the Government of India(GoI) has gave its nod for the acquisition of 16.01% paid-up share capital of SBI (State Bank of India) General Insurance by Napean Opportunities and 9.99 % by Warburg Pincus Group-owned Honey Wheat Investment Ltd.

  32. Where was the surface-to-surface supersonic cruise missile BrahMos test fired ?
    1) Visakhapatnam, Andhra Pradesh
    2) Bengaluru, Karnataka
    3) Hyderabad, Telangana
    4) Chandipur, Odisha
    5) None of these
    Answer-4) Chandipur, Odisha
    Explanation:
    On December 17, 2019 land-attack version of the surface-to-surface supersonic cruise missile BrahMos was successfully test fired from Chandipur district of Odisha. It was test fired from a mobile autonomous launcher at Launch Complex-3 of the Integrated Test Range (ITR) at Chandipur.Recently a shorter range land-attack version of the BrahMos was successfully test-fired from the ITR at Chandipur on September 30, 2019.The 1st extended version of the missile with a strike range of 450 km was successfully tested on March 11, 2017.

  33. Where was the World’s Deepest land canyon discovered ?
    1) East Australia
    2) East Africa
    3) East Asia
    4) East Antarctica
    5) None of these
    Answer-4) East Antarctica
    Explanation:
    On 14th December 2019, The deepest canyon on land on earth is found in the Denman glacier in East Antarctica. The discovery was done by Glaciologists at the University of California Irvine (UCI), California and was presented at the American Geophysical Union’s Fall Meeting held in San Francisco. The project is led by Mathieu Morlighem, an associate professor in the Department of Earth System Science at the UCI.

  34. Koneru Humpy is associated with which sport ?
    1) Badminton
    2) Chess
    3) Cricket
    4) Football
    5) None of these
    Answer-2) Chess
    Explanation:
    On December 15, 2019 Indian chess grandmaster(GM),Koneru Humpy (32) from Andhra Pradesh, has finished 2nd in the FIDE (Fédération Internationale des Échecs) women’s Grand Prix (WGP) 2019 which concluded at the Yacht Club de in Monaco.She also retained the World No. 3 (Elo 2580) position. Alexandra Kosteniuk (Russia) won the title at the event.

  35. Who topped in ICC test batting rankings 2019 released on December 16, 2019 ?
    1) Kane Williamson
    2) Steve Smith
    3) Virat Kohli
    4) Neil Wagner
    5) None of these
    Answer-3) Virat Kohli
    Explanation:As per the ICC (International Cricket Council) test ranking 2019 released on December 16, 2019, Indian cricket team captain Virat Kohli has retained his top position with 928 points in the list of batsmen, while injured bowler Jasprit Bumrah has dropped one place to 6th  place in the bowlers’ rankings

    Rank Batting Bowling All rounder
    1 Virat Kohli ( India) Pat Cummins (Australia) Jason Holder (West Indies)
    2 Steve Smith (Australia) Kagiso Rabada (South Africa) Ravindrasinh Anirudhsinh Jadeja(India)
    3 Kane Williamson (New Zealand) Neil Wagner (New Zealand) Ben Stokes (England)
    Rank of Indian players
    Cheteshwar Arvind Pujara-4th
    Ajinkya Madhukar Rahane-6th
    Jasprit Jasbirsingh Bumrah-6th Ravichandran Ashwin-6th


  36. Cricketer, Laura Marsh (33) announces her retirement, she belongs to which country ?
    1) England
    2) West Indies
    3) Australia
    4) New Zealand
    5) None of these
    Answer-1) England
    Explanation:
    On 17th December 2019, Laura Alexandra Marsh (33), England cricketer announced her retirement. Laura has won three World Cups in her 13-year career, she made her debut in 2006 as a seamer later on she switched to spin. Laura was born in Pembury, United Kingdom (UK).

  37. Anna Karina, who passed away recently, was the legendary __________.
    1) Politician
    2) Actress
    3) Producer
    4) Director
    5) None of these
    Answer-2) Actress
    Explanation:
    On 14th December 2019, Anna Karina died at 79 in a hospital in Paris, France. She was diagnosed with cancer and was undergoing treatment. Anna was born in Denmark as Hanne Karin Bayer. Her famous movies include The Little Soldier, A Woman Is a Woman, My Life to Live , Band of Outsiders, Pierrot le Fou, and Alphaville.She won the Silver Bear for Best Actress award in the Berlin film festival for her movie “A woman is a woman”.

STATIC GK based on Current Affairs

  1. Which country has celebrated 49th ‘Victory Day’ on December 16, 2019 ?
    Answer-Bangladesh
    Explanation:
    Bangladesh on December 16, 2019 celebrated its 49th ‘Victory Day’ that marks its liberation from Pakistan, as the country showcased its military might at a parade which included spectacular aerobatics and display of defence acquisitions. For the first time, a band contingent of the Indian Army also took part in the parade.

  2. Who is the chairman of Competition Commission of India (CCI) ?
    Answer-Ashok Guptha

  3. Where is the headquarter of National Aluminium Company Ltd (NALCO) located ?
    Answer-Bhubaneswar, Odisha

  4. Who is the MD & CEO of National Payments Corporation of India (NPCI) ?
    Answer-Dilip Asbe

  5. Who is the President of Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) ?
    Answer-Sandeep somay

[su_button url=”https://affairscloud.com/current-affairs-2019/december/” target=”self” style=”default” background=”#2D89EF” color=”#FFFFFF” size=”5″ wide=”no” center=”no” radius=”auto” icon=”” icon_color=”#FFFFFF” text_shadow=”none” desc=”” download=”” onclick=”” rel=”” title=”” id=”” class=””]Click Here to Try December Current Affairs 2019 Quiz[/su_button]