Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November Quiz (Overview Posts) 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

  1. India & Malaysia signed 3 MoUs which includes agreement between CERT-IN and Cyber Security Malaysia. What CERT-IN stands for ?
    A.Computer Emergency Revert Team
    B.Computer Exigency Response Team
    C.Computer Emergency Response Team
    D.Computer Exigency Revert Team
    Answer – C.Computer Emergency Response Team

  2. London Stock Exchange Group signed MoU with which bank to develop collaboration on Green Infrastructure Finance ?
    A.ICICI
    B.Yes Bank
    C.HDFC
    D.SBI
    Answer – B.Yes Bank

  3. B R Ambedkar memorial was inaugurated by Prime Minister Shri Narendra Singh Modi during his visit to which of the following places ?
    A.Kuala Lumpur, Malaysia
    B.London, UK
    C.Bricksfield, Malaysia
    D.Novena, Singapore
    Answer – B.London, UK

  4. Who has won Women’s 10 m Air Pisto in 13th Asian shooting championship ?
    A.Cao Lijia
    B.Kim Jang-mi
    C.Heena Sidhu
    D.Han Yoojung
    Answer – C.Heena Sidhu

  5. Torana Gate, inspired by Hindu and Buddhist architecture is situated in which country ?
    A.Singapore
    B.Malaysia
    C.Thailand
    D.Myanmar
    Answer – B.Malaysia

  6. India UK signed which partnership to support India’s ambitious urban development goals and healthy river systems ?
    A.Severn – Kaveri
    B.Trent – Yamuna
    C.Thames – Ganga
    D.Tweed – Tapti
    Answer – C.Thames – Ganga

  7. The Indian Cultural Centre in Kuala Lumpur, Malaysia named after which Indian freedom fighter ?
    A.Vallabhai Patel
    B.Swami Vivekananda
    C.Babasaheb Ambedkar
    D.Subhas Chandra Bose
    Answer – D.Subhas Chandra Bose

  8. Which Indian bank will raise funds by issuing rupee denominated offshore bonds (masala bonds) by listing intially on the London Stock Exchange (LSE) ?
    A.ICICI
    B.Yes Bank
    C.HDFC
    D.SBI
    Answer – C.HDFC

  9. Zyfin and Sun Global will list which fund that will become the world’s first India fixed income fund on LSE ?
    A.Equity funds
    B.Specialty Funds
    C.Index Funds
    D.Exchange-Traded Fund
    Answer – D.Exchange-Traded Fund

  10. During PM Modi visit to Malaysia, he unveiled there 12-ft bronze statue of which Indian freedom fighter ?
    A.B. R. Ambedkar
    B.Subhas Chandra Bose
    C.Vallabhai Patel
    D.Swami Vivekananda
    Answer – D.Swami Vivekananda

  11. Which country has won 13th Asian shooting championship ?
    A.India
    B.South Korea
    C.China
    D.Kazakhstan
    Answer – D.Kazakhstan

  12. India has announced financial assistance of how much worth to India-Students Trust Fund for the benefit of Malaysian Indian students ?
    A.$2 mn
    B.$5 mn
    C.$3 mn
    D.$1 mm
    Answer – D.$1 mm

  13. What was the theme for 13th India – ASEAN Summit, that was venued at Kuala Lumpur, Malaysia ?
    A.Towards the Asean Community: from Vision to Action
    B.Environment, Climate Change and Sustainable Development
    C.Our People, Our Community, Our Vision
    D.One ASEAN at the Heart of Dynamic Asia
    Answer – C.Our People, Our Community, Our Vision

  14. PM Narendra Modi unveiled the statue of which Indian philosopher on the south bank of the Thames, during his visit to UK ?
    A.Bodhananda
    B.Mahatma Gandhi
    C.Basaveshwara
    D.Vallabha Acharya
    Answer – C.Basaveshwara

  15. During PM Modi visit to UK, 27 deals were signed between two nations. As a part of these deals, madame tussauds museum will build in which Indian state ?
    A.Goa
    B.Karnataka
    C.Maharashtra
    D.New Delhi
    Answer – D.New Delhi

  16. London Stock Exchange Group signed MoU with which bank to develop collaboration on Green Infrastructure Finance ?
    A.ICICI
    B.Yes Bank
    C.HDFC
    D.SBI
    Answer – B.Yes Bank

  17. Which Telecom service provider will raise £500 mn through a sale of sterling bonds to be listed on the LSE ?
    Vodafone
    B.Airtel
    C.BSNL
    D.Idea
    Answer – B.Airtel

  18. Global index provider FTSE Russell signed an agreement with which Indian Bank to launch India’s first bond index ?
    A.ICICI
    B.Yes Bank
    C.HDFC
    D.SBI
    Answer – D.SBI

  19. Where was 13th Asian shooting championship hosted ?
    A.Turkey
    B.Iran
    C.Nigeria
    D.Kuwait
    Answer – D.Kuwait

  20. UK’s Genus ABS will invest £1 mn for dairy genetics and constructing a state-of-the-art facility in which India city ?
    A.Gurgao
    B.Mumbai
    C.Pune
    D.Bengaluru
    Answer – C.Pune