Current Affairs PDF Sales

Marketing Awareness Quiz – Set 13

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Marketing Awareness Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important events in Marketing Awareness , which are common for all the bank exams like LIC, SBI and other competitive exams. We have included Some Marketing Awareness questions that are repeatedly asked in many bank exams.

  1. What is TARPS ?
    1.Target Audience  Rating Points
    2.Total Audience Rating Points
    3.Target Average Regular Process
    4.Total Access Rating Point
    Answer – 1.Target Audience  Rating Points
    Explanation :
    TARPS: Target  audience  rating points that  is, the  number  of people  or  percentage  of  people  reached  in your target audience

  2. SWOT Analysis is related to
    1.Analysis of the internal and external environment
    2.Identifying  and  evaluating  opportunities
    3.Identifying the strengths and weaknesses
    4.Analyzing markets  and  selecting  target  markets
    Answer – 3.Identifying the strengths and weaknesses
    Explanation :
    SWOT Analysis –  Identifying the strengths and weaknesses, which are internal to the organisation or project and the opportunities and threats, which come from outside the organisation.

  3. ………………. is a proposal-either verbal or written-to enlist the engagement
    1.Ranges
    2.Offer
    3.Order
    4.Pitch
    Answer – 4.Pitch
    Explanation :
    Pitch is a proposal-either verbal or written-to enlist the engagement or support of a third party.

  4. Buying of one company by another is known as
    1.Acquisition
    2.Mergers
    3.Joint Ventures
    4.Selling
    Answer – 1.Acquisition
    Explanation :
    An acquisition is also known as a takeover, is the buying of one company (the ‘target’) by another.

  5. SEM stands for
    1.Special Electronic Marketing
    2.Search Enrolment Marketing
    3.Strategy Electrical Marketing
    4.Search Engine Marketing
    Answer – 4.Search Engine Marketing
    Explanation :
    Internet Marketing is also known as i-marketing, web-marketing, online-marketing, Search Engine Marketing (SEM) or e-Marketing

  6. Unconventional marketing intended to get maximum results from minimal resources is which type of marketing?
    1.Guerilla Marketing
    2.Direct Marketing
    3.Indirect Marketing
    4.Digital Marketing
    Answer – 1.Guerilla Marketing
    Explanation :
    Guerilla Marketing: Unconventional marketing intended to get maximum results from minimal resources is nothing but Guerilla Marketing.

  7. What is CRM ?
    1.Customer Related  Marketing
    2.Concept  Regular Marketing
    3.Commerical Relationship Marketing
    4.Customer Relationship Marketing
    Answer – 4.Customer Relationship Marketing
    Explanation :
    CRM- Customer Relationship Marketing. Building loyalty through your relationship with a customer.

  8. Which term is used to describe a large company ?
    1.Company
    2.Conglomerate
    3.Group
    4.Companionship
    Answer – 2.Conglomerate
    Explanation :
    A conglomerate is the term used to describe a large company that consists of seemingly unrelated business sections. This term may also be referred to as a multi-industry company.

  9. Distress Rates is a cheaper rates for advertising at
    1.Short notice
    2.Long notice
    3.No time limit
    4.All of these
    Answer – 1.Short notice
    Explanation :
    Distress Rates is a cheaper rates for advertising at short notice, i.e.  When newspapers have spaces to fill shortly before their deadlines.

  10. Which h tool  used  by  companies  for  the purpose  of  expanding  their  operations  ?
    1.Merging
    2.Acquisitions
    3.Agreements
    4.Strategy
    Answer – 1.Merging
    Explanation :
    A  merger  is  a  tool  used  by  companies  for  the purpose  of  expanding  their  operations  often  aiming at an  increase of their long  term  profitability.

  11. Which h tool  used  by  companies  for  the purpose  of  expanding  their  operations  ?
    1.Merging
    2.Acquisitions
    3.Agreements
    4.Strategy
    5.None of these
    Answer – 1.Merging
    Explanation :
    A  merger  is  a  tool  used  by  companies  for  the purpose  of  expanding  their  operations  often  aiming at an  increase of their long  term  profitability.