Current Affairs Quiz: September 5 2019

AffairsCloud brings you the complete and important daily Current Affairs September 2019 Quiz to achieve more marks in Banking, Insurance, UPSC, SSC, CLAT, Railways and all other competitive Exams. We have prepared the current affairs quiz question from our daily current affairs 2019 updates.

Useful Links:

Questions Based on Current Affairs September 5 2019

  1. Where was the 3rd round of meeting between officials of India & Pakistan on the modalities for operationalization of the Kartarpur Sahib Corridor held ?
    1) Jalah in Guwahati, Assam
    2) Gharoli in New Delhi, Delhi
    3) Attari in Amritsar, Punjab
    4) Phulwaria in Varanasi, Uttar Pradesh
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) Attari in Amritsar, Punjab
    Explanation:
    On September 4, 2019, The 3rd round of meeting between officials of India & Pakistan on the modalities for operationalization of the Kartarpur Sahib Corridor held at Attari in Amritsar, Punjab. This is the second meeting between the two countries in the backdrop of tensions arising between India and Pakistan after the withdrawal of special state status from Jammu and Kashmir(J&K).
  2. Name the Indian delegate, who addressed the valedictory session of the national conference on 2019 ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order–Priorities, Prospects and Challenges’ in New Delhi ?
    1) Venkaiah Naidu
    2) Rajnath Singh
    3) Narendra Modi
    4) Ram Nath Kovind
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) Venkaiah Naidu
    Explanation:
    On September 4, 2019 the Vice President of India Shri Venkaiah Naidu addressed the valedictory session of the national conference on 2019 ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order–Priorities, Prospects and Challenges’ in New Delhi.
  3. Which organization has organized the valedictory session of the national conference on 2019 ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order–Priorities, Prospects and Challenges’ in New Delhi ?
    1) Centre for Civil Society(CCS)
    2) Indian Council for Cultural Relations(ICCR)
    3) Centre for Policy Research(CPR)
    4) Indian Council of World Affairs(ICWA)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  4) Indian Council of World Affairs(ICWA)
    Explanation:
    On September 4, 2019 the Vice President of India Shri Venkaiah Naidu addressed the valedictory session of the national conference on 2019 ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order–Priorities, Prospects and Challenges’ in New Delhi organised by Indian Council of World Affairs (ICWA).
  4. Who is the author of the book on Indian Council of World Affairs (ICWA) named “Shakti Ki Manyata- Samyukta Rashtra Suraksha Parishad” released by Venkaiah Naidu recently ?
    1) T.C.A. Raghavan
    2) Dilip Sinha
    3) Nivedita Ray
    4) Bhaswati Mukherjee
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) Dilip Sinha
    Explanation:
    During the national conference on 2019 ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order–Priorities, Prospects and Challenges’ Shri Naidu, released two books on Indian Council of World Affairs (ICWA) named “Shakti Ki Manyata- Samyukta Rashtra Suraksha Parishad” written by Dilip Sinha and “Bharat Aur European Sangh: Ek Antarangik Drishtikon” by Bhaswati Mukherjee.
  5. Which two countries agreed to work towards the establishment of a Joint Working Group on Cyber Security Cooperation ?
    1) India & South Korea
    2) India & Indonesia
    3) India & Australia
    4) India & Russia
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) India & Australia
    Explanation:
    India & Australia agreed to work towards the establishment of a Joint Working Group on Cyber Security Cooperation and to commence negotiations for a Framework Agreement on Cyber Cooperation.
  6. Where was the 3rd India-Australia Cyber Policy Dialogue for the year 2019 held ?
    1) New Delhi, India
    2) Sydney, Australia
    3) Mumbai, India
    4) Canberra, Australia
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1) New Delhi, India
    Explanation:
    On September 4, 2019, 3rd India-Australia Cyber Policy Dialogue for the year 2019 was held in New Delhi. Shri Upender Singh Rawat, Joint Secretary in charge of e-Governance, Information Technology and Cyber Diplomacy at the Indian Ministry of External Affairs led the Indian delegation and Australian delegation was led by the Ambassador for Cyber Affairs Dr. Tobias Feakin.
  7. Under which act, Maulana Masood Azhar, Hafiz Saeed, Zaki-ur-Rehman Lakhvi & Dawood Ibrahim have been declared as individual terrorists ?
    1) Criminal Law Amendment Act, 1948
    2) Indian Unlawful Activities Amendment Act, 1958
    3) Indian Criminal Law Amendment Act, 1908
    4) Unlawful Activities (Prevention) Act (UAPA), 1967
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  4) Unlawful Activities (Prevention) Act (UAPA), 1967
    Explanation:
    On September 4, 2019, The Union Ministry of Home Affairs (MHA) issued a gazette notification stating Jaish-e-Mohammad (JeM) chief and Pulwama terror attack (February 14, 2019) mastermind Maulana Masood Azhar, Jamaat ud Dawa chief and Lashkar-e-Taiba (LeT) founder Hafiz Saeed, LeT’s chief operational commander and 26/11 attack key accused Zaki-ur-Rehman Lakhvi and United Nations (UN) designated global terrorist Dawood Ibrahim as individual terrorists under Clause (a) of Sub-section (1) of Section 35 of the Unlawful Activities (Prevention) Act (UAPA), 1967. They are the first individuals to be designated as terrorists under the law.
  8. Who released the report on the presence of tigers in high altitude ecosystems prepared by the Global Tiger Forum (GTF) ?
    1) Dharmendra Pradhan
    2) Prakash Javadekar
    3) Ravi Shankar Prasad
    4) Harsh Vardhan
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) Prakash Javadekar
    Explanation:
    On September 3, 2019, the Union environment minister Shri Prakash Javadekar (also information & broadcasting minister) decided to draft a master plan for the tigers after releasing a report on the presence of tigers in high altitude ecosystems prepared by the Global Tiger Forum (GTF).
  9. Where was the first National Conference on Cyber Crime Investigation and Cyber Forensics held ?
    1) Chennai, Tamil Nadu
    2) Guwahati, Assam
    3) New Delhi, Delhi
    4) Kolkata, West Bengal
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3) New Delhi, Delhi
    Explanation:
    The Director of Central Bureau of Investigation (CBI) Rishi Kumar Shukla inaugurated the first National Conference on Cyber Crime Investigation and Cyber Forensics in New Delhi at the CBI headquarters. It was a 2-day conference held on September 4-5, 2019.
  10. What was the theme of the 2019 Joint Naval Annual Quality Conclave(JNAQC) that held in Visakhapatnam, Andhra Pradesh ?
    1) Theme – “Transformation of QA Paradigm: Opportunities and Challenges”
    2) Theme – “To improve Navy freedom across the world.”
    3) Theme – “Opportunities in Modern Navy for Young minds and Businesses”
    4) Theme – “Transforming Logistics Landscape”
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) Theme – “Transformation of QA Paradigm: Opportunities and Challenges”
    Explanation:
    The Naval Quality Assurance Establishments with the support of Director General Quality Assurance (DGQA), Ministry of Defence, hosted the 2019 Joint Naval Annual Quality Conclave (JNAQC) at Visakhapatnam, Andhra Pradesh on September 5, 2019. The theme for 2019 is “Transformation of QA Paradigm: Opportunities and Challenges”. Vice Admiral Atul Kumar Jain, Flag Officer Commanding-in-Chief of Eastern Naval Command, was the chief guest for the event.
  11. Name the Indian delegate, who visited Maldives to address 4th edition of Indian Ocean Conference (IOC) 2019.
    1) Venkaiah Naidu
    2) Narendra Modi
    3) Ram Nath Kovind
    4) Subrahmanyam Jaishankar
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  4) Subrahmanyam Jaishankar
    Explanation:
    External Affairs Minister (EAM) of India, Dr. S. Jaishankar visited Male, Maldives on September 3-4, 2019 which was his first high-level bilateral visit from India to Maldives after Prime Minister Narendra Modi’s State Visit on June 8-9, 2019. He also participated in the 4th edition of Indian Ocean Conference (IOC) 2019.
  12. What was the theme of the 4th edition of Indian Ocean Conference (IOC) 2019 ?
    1) Theme – “Partners in Progress”
    2) Theme – “Prevent future international financial crises”
    3) Theme – “Securing the Indian Ocean Region: Traditional and Non-Traditional Challenges”
    4) Theme – “Promotion and Consolidation of Peace through Respect for International Law”
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) Theme – “Securing the Indian Ocean Region: Traditional and Non-Traditional Challenges”
    Explanation:
    The 4th edition of Indian Ocean Conference (IOC) for 2019 was held on September 3-4, 2019 at Paradise Island Resort in Maldives with the theme “Securing the Indian Ocean Region: Traditional and Non-Traditional Challenges”. It was organised by India Foundation in association with the Government of Maldives and S. Rajaratnam School of International Studies (RSIS), Singapore.
  13. Which two countries signed a Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) on criminal matters which aims to increase the effectiveness in investigation and prosecution of crime ?
    1) India and Maldives
    2) India and Sri lanka
    3) India and Bangladesh
    4) India and Myanmar
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1) India and Maldives
    Explanation:
    India and Maldives signed a Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) on criminal matters which aims to increase the effectiveness in investigation and prosecution of crime, through cooperation and mutual legal assistance in criminal matters of both countries. It was the first MLAT signed by Maldives.External Affairs Minister S Jaishankar and his Maldivian counterpart Abdulla Shahid discussed the ongoing cooperation in various fields and ways to further strengthen the bilateral ties between both nations at Paradise Island Resort, Maldives.
  14. Name the organization, which released the Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019 .
    1) Greenpeace
    2) United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization(UNESCO)
    3) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry(FICCI)
    4) World Economic Forum(WEF)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4) World Economic Forum(WEF)
    Explanation:
    Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019 released by the World Economic Forum(WEF) on September 4, 2019
  15. Which country topped the World Economic Forum(WEF)’s Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019 ?
    1) Japan
    2) Spain
    3) France
    4) Germany
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) Spain
    Explanation:
    Spain topped the World Economic Forum(WEF)’s Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019.
    Rank Country
    1Spain
    2France
    3Germany
    4Japan (tops in Asia pacific Region)
  16. What is the rank of India in World Economic Forum(WEF)’s Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019 ?
    1) 28
    2) 25
    3) 34
    4) 50
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) 34
    Explanation:
    According to the recent Travel & Tourism Competitiveness Index (TTCI) for the year 2019 released by the World Economic Forum(WEF) on September 4, 2019, India was ranked at the 34th spot, an improvement by 6 places from the 2017 report (40th rank). The index was topped by Spain followed by France and Germany in the second and third places respectively.
  17. Name the organization which released the 2019 list of gold reserves of each country.
    1) World Gold Council (WGC)
    2) Digital Living Gold Alliance(DLGA)
    3) International Gold Council(IGC)
    4) Financial Industry Gold Authority(FIGA)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) World Gold Council (WGC)
    Explanation:
    On September 4, 2019, the World Gold Council (WGC) released the 2019 list of gold reserves in each country.
  18. Which country topped the World Gold Council (WGC)’s 2019 list of gold reserves ?
    1) France
    2) Italy
    3) Germany
    4) United States(US)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4) United States(US)
    Explanation:
    On September 4, 2019, the World Gold Council (WGC) released the 2019 list of gold reserves in each country. The list was topped by United States(US) with gold reserves of 8,133.5 tonnes followed by Germany (3,366.8 tonnes) at second place. India entered the top 10 list this year ranking at 10th spot surpassing Netherlands (612.5 tonnes) whereas it is ranked at 9th position in terms of individual countries with 618.2 tonnes, as the International Monetary Fund(IMF) ranks third (2,451.8 tonnes) in the gold reserve list.
  19. To which of the following rate, banks were recommended to link all new types of floating-rate loans (home, auto loans & and micro, small and medium enterprises (MSME)) by Reserve Bank of India(RBI) ?
    1) Bank Rate
    2) Repo Rate
    3) Marginal Standing Facility Rate
    4) Reverse Repo Rate
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2) Repo Rate
    Explanation:
    The Country’s central bank, Reserve Bank of India(RBI) has asked banks to link all new types of floating-rate loans (home, auto loans & and micro, small and medium enterprises (MSME)) to external benchmark like repo rate from October 1, 2019.
  20. Which bank has entered into an agreement for priority sector lending (PSL) to Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) with ECL Finance Limited after Bank of Baroda(BoB) and Central Bank of India(CBI) ?
    1) State Bank of India (SBI)
    2) Canara Bank
    3) Indian Bank
    4) Union Bank of India(UBI)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) State Bank of India (SBI)
    Explanation:
    A leading Non-Banking Finance Company (NBFC) & a subsidiary of Edelweiss Financial Services, ECL Finance Limited and State Bank of India (SBI) have entered into an agreement for priority sector lending (PSL) to Micro, Small and Medium Enterprises (MSME).
  21. FBIL was in news recently, what does ‘B’ stands for __________ .
    1) B – Balanced
    2) B – Budget
    3) B – Benchmarks
    4) B – Bankruptcy
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) B – Benchmarks
    Explanation:
    B stands for Benchmarks.The full form of FBIL is Financial Benchmarks India Private Ltd.
  22. Which bank has launched “DigiSmart” credit card primarily focused on the ever-growing segment of millennials ?
    1) Standard Chartered Bank
    2) Citi bank
    3) State Bank of India(SBI)
    4) HDFC Bank
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) Standard Chartered Bank
    Explanation:
    On September 4, 2019, The Standard Chartered Bank, a British multinational banking and financial services company has launched its “DigiSmart” credit card primarily focused on the ever-growing segment of millennials.
  23. Which organization has signed 26 Advance Pricing Agreements (APAs) of the taxation issue in the first five months (April – August 2019) of the current financial year 2019-20 ?
    1) Ministry of Corporate Affairs(MCA)
    2) Central Board of Direct Taxes (CBDT)
    3) Central Board of Indirect Taxes and Customs(CBIC)
    4) Employees’ Provident Fund Organisation(EPFO)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) Central Board of Direct Taxes (CBDT)
    Explanation:
    The Central Board of Direct Taxes (CBDT) has signed 26 Advance Pricing Agreements (APAs) of the taxation issue in the first five months (April – August 2019) of the current financial year 2019-20.The number of such agreements entered by CBDT has reached 297. These include 32 bilateral APAs (BAPAs). Of these, 26 APA so far the year 2019, one agreement has been reached with the UK(United Kingdom) on a bilateral basis while the remaining 25 agreements have been unilateral.
  24. Which country emerged as the largest source of Foreign Direct Investment (FDI) into India in the first quarter (Q1)- April-June 2019-20 ?
    1) Netherlands
    2) Mauritius
    3) United States
    4) Singapore
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  4) Singapore
    Explanation:
    According to the official data from the Commerce and Industry Ministry, Government of India, the Foreign Direct Investment (FDI) into India grew by 28% to $16.33 billion in the first quarter (Q1)- April-June 2019-20. FDI inflows in April-June of 2018-19 was $12.75 billion.Maximum foreign inflows: Services Sector ($2.8 billion), computer software and hardware ($2.24 billion), telecommunications ($4.22 billion), and trading ($1.13 billion) received the maximum foreign inflows during April-June 2019-20.Sources: Singapore emerged as the largest source of FDI in India during April-June 2019-20 with $5.33 billion investment, followed by Mauritius ($4.67 billion), the United States ($1.45 billion), the Netherlands ($1.35 billion), and Japan ($472 million).
  25. Name the commodity exchange of India, that has signed MoU with Zhengzhou Commodity Exchange (ZCE) for co-operation and the exchange of information .
    1) National Stock Exchange(NSE)
    2) National Commodity & Derivatives Exchange Limited(NCDEX)
    3) Multi Commodity Exchange of India (MCX)
    4) Metropolitan Stock Exchange(MSE)
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  3) Multi Commodity Exchange of India (MCX)
    Explanation:
    A Memorandum of Understanding (MoU) was signed between Multi Commodity Exchange of India (MCX) and Zhengzhou Commodity Exchange (ZCE), a commodity exchanges in China, for co-operation and the exchange of information. It will help in cooperation between the two exchanges in areas like knowledge sharing, education & training, organizing events and exploration of the areas of mutual interests between the exchanges.
  26. What is the Gross Domestic Product(GDP) growth of India for the FY20(Fiscal Year 2020) as per CRISIL (formerly Credit Rating Information Services of India Limited) ?
    1) 6.3%
    2) 6.5%
    3) 6.7%
    4) 6.9%
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) 6.3%
    Explanation:
    On September 4, 2019, Indian credit rating agency CRISIL (formerly Credit Rating Information Services of India Limited) has reduced the India’s GDP (Gross Domestic Product) growth to 6.3% for FY20 (Fiscal Year 2020) from its previous estimate of 6.9%. The lower GDP growth forecast states about the India’s deep economic slowdown and is broad-based than suspected.
  27. Which ministry has organized the Kaushalacharya Samadar 2019 ?
    1) Ministry of Minority Affairs
    2) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE)
    3) Ministry of Human Resource Development(MHRD)
    4) Ministry of Information and Broadcasting
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE)
    Explanation:
    On September 5, 2019, Kaushalacharya Samadar 2019 was organized by the Skill India Mission, the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) on the occasion of Teachers Day in New Delhi which honoured 53 skill trainers from different sectors for their exceptional contribution. “Kaushalacharya Awards” will be an annual event.Awardees: 53 trainers were the experts from different backgrounds which included WorldSkills Competition winners, trainers from National Skill Training Institutes (NSTIs), Industrial Training Centres, Jan Sikshan Sansthans (JSS) and trainers from reputed Corporate houses.
  28. Which State’s Disaster Management Authority has won the 2019 “IT Excellence Award” for designing the app SATARK by Express India ?
    1) Rajasthan
    2) Assam
    3) West Bengal
    4) Odisha
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  4) Odisha
    Explanation:
    On September 3, 2019, the Odisha State Disaster Management Authority (OSDMA) has won the 2019 “IT Excellence Award” by Express India, for designing the app SATARK. The award for the app, which tracks and alerts during disasters based on dynamic risk knowledge in real time, is to be received on September 18, 2019 by OSDMA director B P Sethi, at Bombay Exhibition Centre, Mumbai. SATARK is an acronym for System for Assessing, Tracking and Alerting Disaster Risk Information based on Dynamic Risk Knowledge.
  29. Name the woman athlete, who won a bronze medal (52kg) in World Martial Arts Mastership Jiu-Jitsu 2019 ?
    1) Komal Rao
    2) Ritika Singh
    3) Anupama Swain
    4) Thulasi Helen
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3) Anupama Swain
    Explanation:
    Odisha’s woman athlete Anupama Swain clinched a bronze medal (52kg) in World Martial Arts Mastership Jiu-Jitsu 2019.With this, she qualified for the 2022 Asian Games. She was trained by Hariprasad Patnayak.
  30. Where was the World Martial Arts Mastership Jiu-Jitsu 2019 held ?
    1) Chungju, South Korea
    2) Beijing, China
    3) New Delhi, India
    4) Tokyo, Japan
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) Chungju, South Korea
    Explanation:
    Odisha’s woman athlete Anupama Swain clinched a bronze medal (52kg) in World Martial Arts Mastership Jiu-Jitsu 2019 which was held at the Konkuk University Glocal Campus in Chungju, South Korea. With this, she qualified for the 2022 Asian Games. She was trained by Hariprasad Patnayak.
  31. Name the American Songwriter & Grammy awardee, who was well known for the song ‘Say My Name’ of the group ‘Destiny’s Child’ .
    1) April Daniels
    2) LaShawn Daniels
    3) Fred Jerkins III
    4) Rodney Jerkins
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  2) LaShawn Daniels
    Explanation:
    On September 4, 2019, United States(US) born songwriter LaShawn Daniels familiarly known as Big Shiz, passed away at the age of 41 due to a car crash in South Carolina, US. The singer was honoured with grammy award in 2001 for best R&B song (Rhythm & Blues song) for his part, in writing the song ‘Say My Name’ of the group ‘Destiny’s Child’ which was further nominated 7 times.
  32. International Day of Charity is observed annually on ___________ .
    1) September 2
    2) September 3
    3) September 4
    4) September 5
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4) September 5
    Explanation:
    The United Nations(UN) officially declared to observe September 5 annually as the International Day of Charity in its 2012 UN General Assembly. The first International Day of Charity under the resolution/A/RES/67/105 was observed in the year 2013. The day aims to create awareness about the role of charity to alleviate poverty and hunger.
  33. Whose birth date is celebrated as National Teachers Day on September 5?
    1) Swami Vivekananda
    2) Vallabhbhai Patel
    3) Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
    4) Rajendra Prasad
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3) Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
    Explanation:
    On September 5, 2019, National teachers’ day is celebrated across the country. The aim of this day is to honour the efforts of teachers all over India. It is celebrated since 1962 in honor and deference of Dr. Sarvepalli Radhakrishnan who was born on 5th September 1888.
  34. Who conferred National Award 2018 to 46 teachers on National Teachers Day on September 5, 2019 ?
    1) Ram Nath Kovind
    2) Narendra Modi
    3) Venkaiah Naidu
    4) Rajnath Singh
    5) None of these
    Answer & Explanation
    Answer –  1) Ram Nath Kovind
    Explanation:
    On September 5, 2019, The President of India, Shri Ram Nath Kovind conferred National Award 2018 to 46 teachers from across the country in New Delhi for their distinguished services. The award comprises a silver medal, certificate, and Rs. 50,000/- as award money. It was the 61st edition of the award, instituted in 1958.

Static GK Quiz based on Current Affairs:

  1. Pobitora Wildlife Sanctuary often called ‘Mini Kaziranga’ is located in which state?
    Answer
    Answer –  Assam
    Explanation:
    Assam is the most species-rich State in India in terms of turtle diversity. About 70 hatchlings of the rare Black Softshell and Indian Softshell turtles bred in the ponds of two temples in Assam were released in the Pobitora Wildlife Sanctuary, about 50 km east of Guwahati. The sanctuary is often called ‘Mini Kaziranga’ because of similar landscape and a sizeable population of the one-horned rhino.
  2. Where is the headquarter of World Economic Forum(WEF) located ?
    Answer
    Answer – Cologny, Switzerland
  3. Who is the President of World Gold Council (WGC) ?
    Answer
    Answer – David Harquail
  4. Which city is set to host 2022 Asian Games/IX Asiad ?
    Answer
    Answer – Hangzhou, China
  5. Vansda National Park is located in which state ?
    Answer
    Answer –  Gujarat