Current Affairs Quiz: September 19 2019

AffairsCloud brings you the complete and important daily Current Affairs September 2019 Quiz to achieve more marks in Banking, Insurance, UPSC, SSC, CLAT, Railways and all other competitive Exams. We have prepared the current affairs quiz question from our daily current affairs 2019 updates.

Useful Links:
Current Affairs
Current Affairs 2019 PDF
Current Affairs September 2019
Current Affairs August 2019 PDF
Current Affairs July 2019 PDF
Current Affairs PDF

Questions Based on Current Affairs September 19 2019

1) How many day wages will be given as the bonus to all 11.52 Lakh non-gazetted eligible railway employees as per the payment of Productivity Linked Bonus (PLB) ?
1) 75 days
2) 78 days
3) 80 days
4) 82 days
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) 78 days
Explanation:
Approval was given to payment of Productivity Linked Bonus (PLB) which is equivalent to 78 days’ wages for the Financial Year (FY) 2018-19, to all 11.52 Lakh non-gazetted eligible railway employees excluding Railway Protection Force (RPF)/ Railway Protection Special Force (RPSF) personnel, for maintaining industrial peace and railwaymen motivation. This would lead to an expenditure of Rs. 2024.40 crores to the exchequer(treasury).

2) ENDS was in news, what does ‘N’ stands for _________ .
1) Neodymium
2) Nobelium
3) Neptunium
4) Nicotine
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Nicotine
Explanation:
N stands for Nicotine. The full form of ENDS is Electronic Nicotine Delivery Systems (ENDS).

3) How many years of imprisonment will be awarded for producing, manufacturing, import, export, transport, sale (including online sale), distribution or advertisement (including online advertisement) of e-cigarettes as per the Prohibition of Electronic Cigarettes Ordinance, 2019?
1) 7 year
2) 5 year
3) 1 year
4) 3 year
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) 1 year
Explanation:
Any production, manufacturing, import, export, transport, sale (including online sale), distribution or advertisement (including online advertisement) of e-cigarettes shall be a cognizable offence punishable with imprisonment of up to 1 year or fine up to Rs. 1 lakh or both for the first offence. Imprisonment of up to 3 years and a fine up to Rs. 5 lakh for a subsequent offence. Storage of electronic-cigarettes shall also be punishable with imprisonment up to 6 months or fine up to Rs 50,000 or both.

4) Which city is set to host the Waste Management Accelerator for Aspiring Women Entrepreneurs (WAWE Summit 2019) with the theme ‘Make your own bag’ ?
1) Jaipur, Rajasthan
2) New Delhi, Delhi
3) Varanasi, Uttar Pradesh
4) Mumbai, Maharashtra
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –1) Jaipur, Rajasthan
Explanation:
The WAWE Summit will be held in November-December 2019 which will be jointly organized by the AICTE and Institute of Waste Management (IIWM) at Jaipur, Rajasthan. Theme will be ‘Make your own bag’.

5) Name the organization that has signed with Ministry of Skill Development & Entrepreneurship for providing the nationwide program to train trainers in Basic Artificial Intelligence (AI) .
1) Oracle Corporation
2) International Business Machines Corporation(IBM)
3) Microsoft
4) Google
5) None of these

Answer & Explanation
Answer-  2) International Business Machines Corporation(IBM)
Explanation:
On September 18, 2019, The Directorate General of Training (DGT) division of the Ministry of Skill Development & Entrepreneurship, has signed a pact with the world’s leading IT(Information Technology) company IBM (International Business Machines Corporation), under which a nationwide program to train trainers in Basic Artificial Intelligence (AI) will be carried out.The objective of the program is to help trainers in basic approach, workflow and AI application, so that they can use it in their training modules.

6) Who will chair the Company Law Committee formed by government of India for examining provisions and issues related to Companies Act 2013 implementation & the Limited Liability Partnership Act, 2008 ?
1) Rajesh Kotecha
2) Trilochan Mohapatra
3) Nripendra Misra
4) Injeti Srinivas
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 4) Injeti Srinivas
Explanation:
On September 18, 2019 the corporate affairs ministry in line with the govt’s objective to promote the ease of living and by providing Ease of Doing Business to the companies abiding the law decided to be set up, a company law committee to look into the issues pertaining to the implementation of the Companies Act, 2013 and the Limited Liability Partnership Act, 2008.The 11- member company law committee will be headed by Corporate Affairs Secretary Injeti Srinivas. The Committee shall submit its recommendations in phases and subject-wise to the Government.

7) Poshan Maah focuses on five critical components for the year 2019, which of the following is not among them ?
1) First 1000 days of the Child
2) Anaemia
3) Malaria
4) Hand Wash and Sanitation
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) Malaria
Explanation:
The central government is giving special attention to those 250 Districts of India where the malnutrition level is higher than the national average during the celebration of “Rashtriya Poshan Maah” (National Nutrition Month), the entire month of September, 2019 with the theme of ‘Complementary Feeding’.Rashtriya Poshan Maah: The initiative aimed at addressing issues of malnutrition & undernutrition and obesity in some sections and also stemmening existing nationwide campaign for ‘malnutrition-free India’.5 pillars of Poshan Maah are the importance of First 1000 days of the Child, Anaemia, Diarrhoea, Hand Wash and Sanitation and Poshtik.

8) By which year,India will achieve $26 billion defence industry target ?
1) 2025
2) 2022
3) 2026
4) 2030
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –1) 2025
Explanation:
The Defence Minister of India Mr Rajnath Singh at the 2nd annual session of the Society of Indian Defence Manufacturers (SIDM) for 2019 in New Delhi addressed that India will achieve $26 billion defence industry target by 2025.

9) Who gave approval for writing history on India’s borders for better understanding of the borders ?
1) Amit Shah
2) Rajnath Singh
3) Narendra Modi
4) Ram Nath Kovind
5) None of these

Answer & Explanation
Answer-  2) Rajnath Singh
Explanation:
On September 17, 2019 the Union Minister of Defence Shri Rajnath Singh gave approval for writing history on India’s borders for better understanding of the borders. The proposed work will include making and unmaking and shifting of borders, role of people in the border & their socio economic aspects of life etc. This project is expected to be completed in two years.

10) Who launched the, “Ayushman Bharat Pakhwara” campaign to enhance awareness around the preventive, promotive and curative aspects of health care, nutrition, yoga and healthy lifestyle through Ayushman Bharat
1) Amit Shah
2) Prakash Javadekar
3) Narendra Modi
4) Dr. Harsh Vardhan
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Dr. Harsh Vardhan
Explanation:
On september 15, 2019 the Union health & family welfare minister Shri Harsh Vardhan launched Ayushman Bharat Pakhwara, afortnight long awareness about the Ayushman Bharat scheme and other initiatives like Poshan Abhiyaan and Swachhta Abhiyaan in New Delhi, to focus on promotive and curative aspects of healthcare, nutrition, yoga and healthy lifestyle. It is observed from september 15-30, 2019 celebratingone-year launch of Ayushman Bharat- the Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) on September 23, 2019.

11) By which year, 1.5 Lakh Health Centres are to be set up under the Ayushman Bharat scheme which provides Rs 5lakh per year under the insurance cover ?
1) 2023
2) 2021
3) 2022
4) 2025
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 3) 2022
Explanation:
1.5 Lakh Health Centres are to be set up by 2022 under the Ayushman Bharat scheme which provides Rs 5lakh per year under the insurance cover.

12) Name the 12th century bronze statue that was returned to India by United Kingdom (UK), which was stolen 57 years ago from the Archaeological Survey of India’s (ASI) Nalanda site museum in August 1961 ?
1) Buddha statue
2) Swami Vivekananda statue
3) Mahavira statue
4) Bodhidharma statue
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 1) Buddha statue
Explanation:
On September 18, 2019, The Finance Minister Nirmala Sitharaman handed over the 12th-century Buddha statue to Culture Minister Prahlad Singh Patel.The statue was stolen 57 years ago and was finally acquired during an auction in Masstricht ,Netherlands organized by dealer Rossi & Rossi(London). This 12th century statue of Buddha was stolen from the Museum of Archaeological Survey of India (ASI) in Nalanda,Bihar in August 1961. This copper statue of Buddha (Ht. 6.5?) seated in the Bhumipasara mudra was among the 19 statues and statues that were stolen from this museum.

13) Which country has topped the United Nations(UN)’s report titled ‘The International Migrant Stock 2019’ with 17.5 million migrants globally for the year 2019 ?
1) China
2) India
3) Mexico
4) Russia
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) India
Explanation:
On September 17, 2019 according to the report by the United Nations(UN) named ‘The International Migrant Stock 2019’, India topped the country of origin of international migrants in 2019 with 17.5 million migrants globally, making it the largest diaspora in the world. Currently the world’s migrant population stands at 272 million in 2019, according to the report which grew by 23% over a decade.

14) Name the country that hosted the large number of international migrants at 51 million equaling 19% of the world’s total.
1) United Kingdom
2) Saudi Arabia
3) Germany
4) United States(US)
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) United States(US)
Explanation:
Country wise, United States(US) hosted large number of international migrants at 51 million equaling 19% of the world’s total.Germany, Saudi Arabia, Russia and UK followed US .

15) EMS was in news recently, what does ‘M’ stands for ___________ .
1) M – Message
2) M – Merchant
3) M – Mail
4) M – Market
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) M – Mail
Explanation:
M stands for Mail.The full form of EMS is Express Mail Service.

16) To which country, Department of Posts has expanded its speed post service(Express Mail Service) recently?
1) Austria
2) Brazil
3) Mexico
4) Canada
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) Brazil
Explanation:
The Department of Posts has expanded its speed post service to 6 new overseas destinations in Asia, Europe and South America. It has introduced International Speed Post (EMS) for Bosnia and Herzegovina, Brazil, Ecuador, Kazakhstan, Lithuania and North McDonia.EMS (Express Mail Service) :It is a premium service that enables its users to send documents and merchandise faster and in this service goods can be monitored online with the help of the internet.

17) Which country’s non-resident investments in Indian mutual funds (MFs) was topped with Rs 14,979 crore, registering a share of 16% as on March 31, 2019 ?
1) United Arab Emirates (UAE)
2) United States (US)
3) United Kingdom (UK)
4) Mauritius
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –1) United Arab Emirates (UAE)
Explanation:
The Reserve Bank of India (RBI) notified that the United Arab Emirates (UAE) emerged as a top nation in making non-resident investments in Indian mutual funds (MFs). As of March 31, 2019, the foreign liabilities of units in Indian MFs made by UAE stood at Rs 14,979 crore, registering a share of 16%.

18) DTAA was in news recently, what does ‘T’ stands for __________ .
1) Trade
2) Tariff
3) Treaty
4) Taxation
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Taxation
Explanation:
T stands for Taxation.The full form of DTAA is Double Taxation Avoidance Agreement.

19) Where is the World’s second-largest coal block, Deocha Pachami Dewanganj-Harinsingha coal block located with which Ministry of Coal has signed an allotment agreement recently ?
1) Himachal Pradesh
2) Arunachal Pradesh
3) West Bengal
4) Andhra Pradesh
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) West Bengal
Explanation:
On September 16, 2019, Ministry of Coal and West Bengal Power Development Corporation Limited (WBPDCL) signed an allotment agreement regarding the Deocha Pachami Dewanganj-Harinsingha coal block which is the world’s second-largest coal block.

20) Where was the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 held for the first time in India ?
1) Hyderabad, Telangana
2) Mumbai, Maharashtra
3) New Delhi, Delhi
4) Panaji, Goa
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) Mumbai, Maharashtra
Explanation:
The 20th Edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 was held on September 18, 2019 at Sardar Vallabhbhai Patel Indoor Stadium, Mumbai, Maharashtra. For the first time, the award ceremony was held in India.

21) Which film won the Best Film award in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra ?
1) Raazi
2) Padmaavat
3) Andhadhun
4) Sanju
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 1) Raazi
Explanation:
Raazi won the Best Film award in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra.

22) Who won the Best Actor in a Leading Role (Male) award in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra ?
1) Shahid Kapoor
2) Ranbir Kapoor
3) Vicky Kaushal
4) Ranveer Singh
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Ranveer Singh
Explanation:
Ranveer Singh won the Best Actor in a Leading Role (Male) award in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra.

23) Who won the Outstanding Achievement in Indian Cinema (Lifetime Achievement Award ) in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra ?
1) Sayaddana Iftekhar Ahmed Shareef(Iftekhar)
2) Govardhan Asrani
3) Syed Ishtiaq Ahmed Jafri(Jagdeep)
4) Mohan Choti
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) Syed Ishtiaq Ahmed Jafri(Jagdeep)
Explanation:
Syed Ishtiaq Ahmed Jafri(Jagdeep) won the Outstanding Achievement in Indian Cinema (Lifetime Achievement Award ) in the 20th edition of NEXA International Indian Film Academy Awards (IIFA Awards) for 2019 in Mumbai, Maharashtra.

24) Who is the director of the documentary film, “Moti Bagh” based on the life of a farmer Vidya dutt Sharma (82), which has been nominated for an Oscar 2020 ?
1) Mira Nair
2) Nirmal Chander Dandriyal
3) Anurag Kashyap
4) Rajkumar Hirani
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 2) Nirmal Chander Dandriyal
Explanation:
A documentary film, “Moti Bagh” based on the life of a farmer Vidya dutt Sharma (82) , who belongs to a remote village in Pauri Garhwal district of Uttarakhand has been nominated for an Oscar 2020. The film, directed by Nirmal Chander Dandriyal, shows the struggles of Sharma to keep his farm alive and on deserted hilly land.

25) Which university has conferred with ‘Institution of Eminence (IOE)’ status by the Ministry of Human Resource Development(MHRD) recently ?
1) OP Jindal Global University (JGU)
2) Amity University
3) BML Munjal University
4) Bennett University
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –1) OP Jindal Global University (JGU)
Explanation:
OP Jindal Global University (JGU) of Haryana has been conferred the ‘Institution of Eminence (IOE)’ status by the Ministry of Human Resource Development(MHRD) in recognition of its outstanding contribution of its faculty, students and staff.

26) Who was awarded with “Education Excellence Award 2019” by the Foundation For Excellence (FFE) in San Jose, California, United States for the contributions towards imparting education to the needy students ?
1) Achyuta Samanta
2) Ashish Rajpal
3) Kapil Sibal
4) Anand Kumar
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Anand Kumar
Explanation:
Super 30 founder and noted mathematician Anand Kumar, aged 46, was awarded Education Excellence Award 2019 by the Foundation For Excellence (FFE) at the organisation’s 25th anniversary gala in San Jose, California, United States for the contributions towards imparting education to the needy students.

27) V Ramasubramanian was appointed as the supreme court judge recently, he earlier served in which high court on 18th September, 2019?
1) Rajasthan
2) Uttar Pradesh
3) Himachal Pradesh
4) Uttarakhand
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) Himachal Pradesh
Explanation:
V Ramasubramanian was appointed as the supreme court judge recently, he earlier served in Himachal Pradesh high court.The other list of judges who appointed to supreme court recently were Krishna Murari, S Ravindra Bhat and Hrishikesh Roy.

28) What is the total number of judges in the Supreme Court(SC) of India after appointing 4 new judges recently ?
1) 31
2) 34
3) 33
4) 30
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) 34
Explanation:
On September 18, 2019 the Supreme Court(SC) of India has appointed 4 new judges which now took the total strength of judges to 34. Recently the parliament increased the no. of judges to 34(inclusive of Chief Justice(CJ)) from previous count of 31. The four judges appointed are, Justices V Ramasubramanian, Krishna Murari, S Ravindra Bhat and Hrishikesh Roy.

29) Who launched the online national laboratory directory that provides information about testing infrastructure & ‘BIS Certified Products’ app to check the genuineness of a License/Registration number of any product ?
1) D. V. Sadananda Gowda
2) Piyush Goyal
3) Ravi Shankar Prasad
4) Ram Vilas Paswan
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 4) Ram Vilas Paswan
Explanation:
On August 30, 2019, the union minister of consumer affairs, food and public distribution Shri Ram Vilas Paswan launched an online directory that provides information about testing infrastructure and various products of Indian standards for stakeholder benefits, especially start- ups. The directory link www.labdirectory.bis.gov.in  features accredited and recognized Hallmarking Labsby National Accreditation Board Ltd (NABL). Paswan also launched ‘BIS Certified Products’ app to check the genuineness of a License/Registration number of any product.

30) To deploy squadrons of which missile systems and Light Combat Aircrafts (LCA), Union defence ministry Rajnath Singh has signed contracts worth Rs. 5,500crores ?
1) Akash Surface to Air Missile (SAM) systems
2) Trishul Surface to Air Missile (SAM) systems
3) Nirbhay Surface to Air Missile (SAM) systems
4) Prithvi Surface to Air Missile (SAM) systems
5) None of these

Answer & Explanation
Answer-  1) Akash Surface to Air Missile (SAM) systems
Explanation:
On September 17, 2019 the union defence ministry signed contracts worth Rs. 5,500crores for 6 squadrons of Akash Surface to Air Missile (SAM) systems and 83 Light Combat Aircrafts (LCA) to be deployed by the Indian Air Force (IAF) in the borders of China and Pakistan. The cabinet ministry headed by Prime Minister Shri Narendra Modi cleared the project for IAF.The main vendors in this contract are Bharat Electronics Limited (BEL) and Bharat Dynamics Limited (BDL) along with 150 private vendors.

31) Who launched the Management Information System (MIS) portal with an objective of bringing all nodal ministries on a common platform to monitor the progress made against each target under Accessible India Campaign ?
1) Ramesh Pokhriyal
2) Nirmala Sitharaman
3) Narendra Singh Tomar
4) Thaawarchand Gehlot
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Thaawarchand Gehlot
Explanation:
On September 18, 2019,TheUnion Minister of Social Justice and Empowerment, Thaawarchand Gehlot has launched a Management Information System (MIS)developed by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities for stakeholders of Accessible India Campaign (AIC) in New Delhi.

32) Where was the sea bird named Protodontopteryx ruthae,world’s oldest bird species’ that lived 62 million years ago was discovered by the scientists from the Canterbury Museum(England) ?
1) Quito, Ecuador
2) Waipara, New zealand
3) Lima, Peru
4) Sucre, Bolivia
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) Waipara, New zealand
Explanation:
On September 18, 2019 scientists from the Canterbury Museum(England) have discovered the world’s oldest bird species’ fossils in Waipara, New zealand that lived 62 million years ago. It was a sea bird, and is named as Protodontopteryx ruthae with its discovery details mentioned in the journal ‘Palaeontology’. The bird which was smallest in size of its family, maintained size of an average sea gull while its descendants had wingspans more than five metres. It was first found by palaeontologist Leigh Love of the Canterbury museumat the Waipara Greensand fossil site in 2018.

33) Which country topped in the Fédération Internationale de Football Association(FIFA) Men’s ranking as on 19th September, 2019 ?
1) England
2) Brazil
3) Belgium
4) France
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –3) Belgium
Explanation:
Belgium remain on top of the Fédération Internationale de Football Association(FIFA) Men’s ranking as on 19th September, 2019.
FIFA Rankings Men – Top 10 Teams
1. Belgium
2. France (+1)
3. Brazil (-1)
4. England
5. Portugal (+1)
6. Uruguay (-1)
7. Spain (+2)
8. Croatia (-1)
9. Colombia (-1)
10. Argentina

34) What is the rank of India in the Fédération Internationale de Football Association(FIFA) Men’s ranking as on 19th September, 2019 ?
1) 104
2) 103
3) 102
4) 105
5) None of these

Answer & Explanation
Answer- 1) 104
Explanation:
India has dropped one place to 104 in the latest FIFA Rankings while footballing giants Belgium remain on top. FIFA has released the men’s ranking today ( on 19th September 2019 ). India slipped one place and moved to 104 from 103. Indian Football Team in recent times under the leadership of new coach Igor Stimac is undergoing a massive change in their playing style. They are trying to build from the back.

35) Name the Indian wrestler, who won the bronze medal in the women’s 53kg category at the “2019 World Wrestling Championships” held in Nur-Sultan, Kazakhstan .
1) Ritu Phogat
2) Babita Kumari
3) Geeta Phogat
4) Vinesh Phogat
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –4) Vinesh Phogat
Explanation:
On September 18, 2019 Indian wrestler VineshPhogat, defeated Greece’s two-time world bronze medalist Maria Prevolaraki and won a bronze medal in the women’s 53kg category at the “2019 World Wrestling Championships” held in Nur-Sultan, Kazakhstan. Earlier she won both matches of the repechage round in the 53kg category and became the first Indian wrestler to qualify for the 2020 Tokyo Olympics. She is only the 4th Indian female wrestler to win a medal at the tournament.

36) On which date, first world patient safety day (WPSD) is observed ?
1) September 16
2) September 17
3) September 18
4) September 19
5) None of these

Answer & Explanation
Answer –2) September 17
Explanation:
The first ever world patient safety day (WPSD) is observed on September 17, 2019 launched by World Health Organisation (WHO) to mark the importance of patient safety under the campaign ‘Medication without Harm’. The theme for the year 2019 is ‘Patient Safety: a global health priority’ and its slogan is ‘Speak up for patient safety’.

37) What was the theme of the 10th World Bamboo Day (WBD) for the year 2019 ?
1) Theme – “My Bamboo My Wealth”
2) Theme – “A Natural celebration”
3) Theme – “Bamboo for sustainable development goals”
4) Theme – “Bamboo as a tool for achieving economic and social sustainability”
5) None of these

Answer & Explanation
Answer-  3) Theme – “Bamboo for sustainable development goals”
Explanation:
10th World Bamboo Day (WBD) was observed on September 18, 2019 to increase the awareness of bamboo globally by the World Bamboo Organization (WBO). Bamboo is known as poor man’s timber and green gold.The Bamboo Forum of India celebrated WBD under the theme ‘Bamboo for sustainable development goals‘ at Lamyanba Shanglen, Palace Compound, Imphal, Manipur.

Static GK Quiz based on Current Affairs:
1) Kodiakkarai Wild Life sanctuary is located in which state ?
Answer – Tamil Nadu
Explanation:
A unique exercise of rehabitating deer population has been started in the Kodiakkarai Wild Life sanctuary in Tamilnadu. This follows upgradation works being undertaken at the cost of eight crores rupees in the Sivagangai Gardens of Thanjavoor under the smart city scheme of the Central government. The graceful deers, which have been brought up in the protected environment in the Sivagangai park, have been transported by using special trucks to Kodiyakkarai, in Vedaranyam district, on the shores of the Bay of Bengal.
2) What is the Capital and Currency of Kazakhstan ?
Answer – Capital-Nur-Sultan & Currency- Kazakhstani tenge
3) Who is the Secretary general of United Nations ?
Answer – António Guterres
4) When was India Post formed ?
Answer – 1st April 1854
5) Who is the Chairman, President and CEO of IBM ?
Answer – Ginni Rometty