Current Affairs PDF Sales

Current Affairs Quiz : June 3 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs June 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs June 3 2016

  1. The famous tamil actor and Director has passed away due to a massive heart attack in Coimbatore at the age of 61 years of old. Who is he?
    A.Balu Ramanand
    B.Balu Anand
    C.Balu Sankar
    D.Balu Nath
    Ans: B.Balu Anand
    Explanation: Famous actor and director, Balu Anand has died due to a massive heart attack in Coimbatore. He was 61 years old. The actor has appeared in in some 100 films like Pistha, Anbe Sivam, Anna Nagar Mudhal Theru among others. He has also directed a few Tamil movies.

  2. Who has been ranked No. 1 in the Latest football rankings announced by FIFA?
    A.Argentina
    B.Germany
    C.Colombia
    D.Belgium
    Ans: A.Argentina
    Explanation:
    1-Argentina, 2-Belgium, 3-Colombia, 4-Germany & 5-Chile

  3. What is the rank held by Indian’s Men Football team in the latest FIFI rankings with the Blue Tigers?
    A.25
    B.125
    C.63
    D.163
    Ans: D.163
    Explanation: Indian Men’s football team is captained by Sunil Chhetri have dropped a place in the latest FIFA rankings with the Blue Tigers ending the month of May ranked 163 in the rankings.

  4. Who has been nominated as a member by the International Olympic Committee is subject to the 129th IOC elections in Rio De Janeiro?
    A.Mukesh Ambani
    B.Cyrus Mistry
    C.Nita Ambani
    D.Sachin Tendulkar
    Ans: C.Nita Ambani
    Explanation: Reliance Foundation’s Founder and Chairperson Nita Ambani has just been nominated as a member by the International Olympic Committee.

  5. Who took charge as the New Managing Director of State Bank of Mysore?
    A.N.K.Chari
    B.N.C.Mukund
    C.N.K. Sekar
    D.N.P Chakra
    Ans: A.N.K.Chari
    Explanation: N.K.Chari took charge as the new Managing Director of State Bank of Mysore. Prior to his new appointment, he was the Deputy Managing Director of State Bank of India with an immediate effect from 30th May.

  6. Kerala’s Ruling LDF candidate and two times Legislator P Sree ramakrishnan was elected as ___________________ of the 14th Assembly of the state.
    A.Welfare Minister
    B.Chief Minister
    C.Speaker
    D.Deputy Chief Minister
    Ans: C.Speaker
    Explanation: Kerala’s Ruling LDF candidate and two-time legislator P Sree ramakrishnan was elected kerala-speakeras the Speaker of the 14th Assembly of the state.

  7. Qatar based Doha Bank’s CEO Dr. R Seetharaman has been honoured with which award for his contribution in environment-friendly activities?
    A.Green Economy Agriculture
    B.Agri Economy Visionary
    C.White Revolution Visionary
    D.Green Economy Visionary
    Ans: D.Green Economy Visionary
    Explanation: Qatar based Doha Bank’s CEO Dr. R Seetharaman has been honoured with the 2016 Green Economy Visionary Award for his contribution in environment-friendly activities and thereby promoting green economy for nearly two decades.

  8. India’s Fourth Largest Private sector general Insurer HDFC ERGO acquired which insurance in all Cash agreement worth of Rs. 551 Crore?
    A.Reliance
    B.Tata AIG
    C.L&T General Insurance
    D.ICICI Prudential
    Ans: C.L&T General Insurance
    Explanation: India’s fourth largest private sector general insurer HDFC ERGO General Insurance arm of mortgage lender HDFC has acquired L&T General Insurance Co. Ltd in an all-cash agreement worth of Rs.551 crore.

  9. TATA Trusts signed with State Government on implementing interventions in healthcare areas like nutrition, mental health and cancer care?
    A.Bihar
    B.Uttar Pradesh
    C.Madhya Pradesh
    D.Uttarakhand
    Ans: C.Madhya Pradesh
    Explanation: Tata Trusts and Madhya Pradesh government jointly signed an agreement on implementing interventions in healthcare areas like nutrition, mental health and cancer care in the state.

  10. India Joined in Hague Code of Conduct in opposition to which Missile proliferation was apprised by HCoC Central Contact?
    A.Nuclear
    B.Sub Marine
    C.Ballistic
    D.Atom Bomb
    Ans: C.Ballistic
    Explanation: India jointly consolidated Hague Code of Conduct in opposition to Ballistic Missile Proliferation which was apprised by HCoC Central Contact which is situated in Vienna.

  11. Which State/UT joined with HCOC for elevating India’s membership application towards desire Missile Technology Control Regime?
    A.Maharashtra
    B.Odisha
    C.Goa
    D.Delhi
    Ans: D.Delhi
    Explanation: Delhi has combined with HCOC for elevating India’s membership application towards desired Missile Technology Control Regime (MTCR).

  12. Which Institute researcher revealed the Period of Indus Valley Civilization and explained the collapse of Harappan Culture?
    A.IIT Bombay
    B.IIT Madras
    C.IIT Kharagpur
    D.IIT Indore
    Ans: C.IIT Kharagpur
    Explanation: IIT Kharagpur Research suggests Indus Valley Civilization is 8000 years old. Researchers explained that civilization was much older than about to 8th millennium Climatic conditions was the main reason of Harappan collapse.

  13. Which country holds best country in World and named as the Good Country 2015 Index due to Good Charitable Service and Volunteer service?
    A.Denmark
    B.Netherland
    C.India
    D.Sweden
    Ans: D.Sweden
    Explanation: Sweden raised its standard by acclaiming best country in World which is named in the ‘Good Country’ 2015 index.