Current Affairs PDF Sales

Current Affairs Quiz : July 25 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs July 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs July 25 2016

  1. Which sportsperson has been banned from Rio Olympics due to using banned steroid during Anti Doping test and resulted positive?
    A.Navin Agarwal
    B.Narsingh Yadav
    C.Manish Gupta
    D.Akilesh Sharma
    Answer – B.Narsingh Yadav
    Explanation :
    According to National Anti-Doping Agency Director General Navin Agarwal, Rio Olympics-bound wrestler in 74 kg category Narsingh Yadav, tested positive for a banned steroid.

  2. Who won the Hungarian Grand Prix after some feisty driving on the track?
    A.Lewis Hamilton
    B.Nico Rosberg
    C.Sebastian Vettel
    D.Daniel Ricciardo
    Answer  A.Lewis Hamilton
    Explanation :
    Mercedes Driver Lewis Hamilton wins Hungarian Grand Prix after some feisty driving on the track. After the race the Britain man Hamilton called for clarification on the yellow flag rules after Mercedes mate Rosberg beat him to pole in Hungary.

  3. Who has won his first clay court singles title by defeating Netherland’s Robin Hasse in the 5th game to lead 6-4 sets?
    A.Robert Clare
    B.Johnson Madrin
    C.Feliciano Lopez
    D.Novak Djokovic
    Answer –  C.Feliciano Lopez
    Explanation :
    Spain’s Feliciano Lopez has won his first clay court singles title by defeating Netherland’s Robin Haase. The Spaniard got the first break of the match in the 5th game to lead 3-2 and then went on to win the set 6-4.

  4. Indian Shooter Manvaditya Rathore clinched which medal in trap event of “Champion of Champions” match at the Junior World Cup in Porpetto, Italy?
    A.Gold
    B.Silver
    C.Bronze
    D.None of the above
    Answer –  C.Bronze
    Explanation :
    Indian Shooter Manavaditya Rathore won bronze medal in trap event of ‘Champion of Champions’ match at the Junior World Cup in Porpetto, Italy.

  5. Which country brought out an amphibious aircraft cum seaplane is the largest of its kind in the world for marine rescues and to prevent forest fires?
    A.Japan
    B.South Korea
    C.Netherlands
    D.China
    Answer –  D.China
    Explanation :
    China brings out an amphibious aircraft cum seaplane which is the largest of its kind in the world, used for marine rescues and to prevent forest fires.

  6. Verizon Communications Inc signed agreement to acquire which company with value approximately $4.83 billion?
    A.Yahoo
    B.Wipro
    C.Patni Systems
    D.iGate
    Answer – A.Yahoo
    Explanation :
    Verizon Communications Inc. and Yahoo! Inc. mutually declared that they have entered into a formularized agreement under which Verizon will acquire Yahoo’s operating business for about approximately $4.83 billion.

  7. Who has been appointed as the Chief Operating Officer of the ITC Limited?
    A.Rajiv Sukla
    B.Sanjiv Puri
    C.Puri Jagganath
    D.Sanjay Mishra
    Answer –  B.Sanjiv Puri
    Explanation :
    Sanjiv Puri has been appointed as the Chief Operating Officer, a newly created portfolio of ITC Limited.

  8. Which country Prime Minister has been resigned from the post of Prime Minister after the no confidence vote polled?
    A.China
    B.Myanmar
    C.Indonesia
    D.Nepal
    Answer –  D.Nepal
    Explanation :
    Nepal’s Prime Minister Khadga Prasad Oli has announced his resignation in Kathmandu. He resigns just before no confidence vote. The no-confidence motion was brought by former Maoist rebels

  9. Which first female violinist has been awarded with Sangita Kalanidhi Award by Music Academy?
    A.Malavika
    B.Saindhavi
    C.Kanyakumari
    D.Kausaliya
    Answer –  C.Kanyakumari
    Explanation :
    Versatile Violinist Kanyakumari has bagged the Sangita Kalanidhi award by the Music Academy. She will be the first female recipient of the prestigious award.

  10. Union Railway Minister flagged off India’s First ever Green Rail corridor of length 144 km in which state aimed towards the “Swachh Bharat Abhiyan”?
    A.Kerala
    B.Goa
    C.Tamilnadu
    D.Chattisgarh
    Answer –  C.Tamilnadu
    Explanation :
    Union Railway Minister Flagged off India’s First ever Green Rail Corridor between Rameshwaram – Manamadurai in Tamilnadu. The nation’s first Green Rail Corridor, a 114-km long Rameswaram-Manamadurai extent in Tamil Nadu was inaugurated by Railways Minister Suresh Prabhu.

  11. How much capital has been sanctioned by Tourism Ministry under “Swadesh Darshan” Scheme for 25 Projects to 21 states and Union Territories?
    A.Rs 2,048 crore
    B.Rs 3,248 crore
    C.Rs 2,408 crore
    D.Rs 2,084 crore
    Answer – A.Rs 2,048 crore
    Explanation :
    Tourism Ministry has sanctioned 25 projects under the “Swadesh Darshan” scheme worth Rs. 2048 Crore to 21 States and Union Territories.

  12. Hinduja National Power has commissioned a 1,040 MW power project includes two units of 520 mw each in which city?
    A.Secundarabad
    B.Kochi
    C.Chennai
    D.Visakhapatnam
    Answer –  D.Visakhapatnam
    Explanation :
    Hinduja National Power has commissioned a 1,040 mw power project, which includes two units of 520 mw each in Visakhapatnam.

  13. Which company ranked first position in IT Industry surveyed by the National Association of Software and Services Companies?
    A.Wipro
    B.Infosys
    C.Google India
    D.TCS
    Answer –  D.TCS
    Explanation :
    The National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) has released the annual rankings of top IT-BPM (Business Process Management) employers in the country for 2016.

  14. Due to irregularities in Forex Related policies, The Reserve Bank of India has imposed a monetary penalty to which of the following Banks?
    A.HDFC
    B.Bank of Baroda
    C.PNB
    D.All of these
    Answer –  D.All of these
    Explanation :
    Following Rs 6,000-crore forex related irregularities, The Reserve Bank of India (RBI) has imposed a monetary penalty on HDFC, Bank of Baroda and PNB.

  15. Which bank partnered with Global Payment Giant SWIFT Payment Group and thereby become the first domestic leaders to enter the international payment group?
    A.Axis Bank
    B.ICICI
    C.Both A & B
    D.Neither A nor B
    Answer –  C.Both A & B
    Explanation :
    Global payments leader SWIFT, which already has over 70 other leading banks globally now signs up with ICICI and Axis Bank, thereby become the first domestic leaders to enter the international payment group.

  16. Which Bank has announced to serve as banking correspondents through Indian Oil Corporation owned 6500 Kisan Seva Kendras?
    A.Punjab National Bank
    B.State Bank of India
    C.Indian Bank
    D.Indian Oversees Bank
    Answer –  B.State Bank of India
    Explanation :
    India’s biggest lender SBI has announced that it is going serve as banking correspondents through Indian Oil Corporation owned 6500 Kisan Seva Kendras.

  17. Which Country to hold 10 members Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) nations Finance Ministers meet?
    A.Malaysia
    B.Singapore
    C.Phillipines
    D.Vientiane
    Answer –  D.Vientiane
    Explanation :
    A 10-member Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) nations Finance Ministers meet have begun in the Laotian capital of Vientiane.