Current Affairs PDF Sales

Current Affairs Quiz : July 22 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs July 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs July 22 2016

  1. Former French sportsperson Dominique Arnaud has been passed away due to cancer illness in Dax at the age of 60 years. He belongs to which sports?
    A.Boxing
    B.Athletics
    C.Football
    D.Cyclist
    Answer – D.Cyclist
    Explanation :
    Former French cyclist Dominique Arnaud has passed away after following a cancer in a hospital in Dax. He was 60 year old.

  2. India Women’s hockey team wins over which team in their second game of the Tour in Manheim, Pennsylvania with lead 1-0?
    A.United States
    B.Canada
    C.Malaysia
    D.South Africa
    Answer – A.United States
    Explanation :
    India women’s hockey team led by Sushila Chanu battled to make a 2-1 win over hosts USA in their second game of the America tour in Manheim, Pennsylvania.

  3. Which company has successfully tested the first flight of a high-altitude solar plane to bring internet access to remote parts of the world?
    A.Google
    B.Yahoo
    C.Facebook
    D.Infosys
    Answer – C.Facebook
    Explanation :
    Facebook has successfully tested the first flight of a high-altitude solar plane to bring internet access to remote parts of the world.

  4. Who has been appointed as the Chief Executive Officer of Unique Identification Authority of India by Union Government?
    A.Ajay Bhushan Pandey
    B.Vijai Bhushan Pandey
    C.Ajay Bhashan Pandey
    D.Vijai Devdas Pandey
    Answer – A.Ajay Bhushan Pandey
    Explanation :
    Centre has appointed Ajay Bhushan Pandey as the Chief Executive Officer of Unique Identification Authority of India (UIDAI). The Union Cabinet approved the promotion of Pandey.

  5. Which state tourism has secured two Gold awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association awards witnessing its trendsetting marketing initiatives to develop the field of tourism?
    A.Puducherry
    B.Karnataka
    C.Kerala
    D.Andhra Pradesh
    Answer – C.Kerala
    Explanation :
    Kerala Tourism has secured two Gold Awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association (PATA) awards witnessing its trendsetting marketing initiatives to develop the field of tourism.

  6. Reserve Bank of India has planned to monitor the issues related to the customer rights and has intimated which date as last date for the individual banks to get their boards approved?
    A.July 30
    B.June 30
    C.August 30
    D.September 30
    Answer – B.June 30
    Explanation :
    June 30 has been assigned as the last date for the individual banks to get their boards approved. Now RBI will start monitoring and regulation cum supervision of the banks in all the matters related to the customer rights.

  7. India ranked which position on the Sustainable development Goal Index of the United Nation over 149 nations with regard to achieving the Sustainable Development Goals?
    A.110
    B.111
    C.112
    D.113
    Answer – A.110
    Explanation :
    India ranks 110 on the Sustainable Development Goal Index of the United Nations has released the ranking of 149 nations assessed on where they stand with regard to achieving the Sustainable Development Goals. The list is topped by Sweden.

  8. Which state has announced to ban 15 year old petrol vehicles and 10 year old diesel vehicles to curb air pollution?
    A.Bihar
    B.Haryana
    C.Maharashtra
    D.Telangana
    Answer – B.Haryana
    Explanation :
    Haryana has announced ban on 15 year old petrol vehicles and 10 year old diesel vehicles to curb air pollution from plying in NCR Region.

  9. The Antonov An-32 Airforce Plane disappeared after the plane has lost Radar Signal, on the way to which port?
    A.Kandla
    B.Odisha
    C.Ennore
    D.Port Blair
    Answer – D.Port Blair
    Explanation :
    The Antonov An-32 Airforce Plane disappeared after the plane has lost Radar Signal, on the way to the Andaman Nicobar’s Port Blair over Bay of Bengal.

  10. Which state Government formed judicial panel headed by Former High Court Justice Bimal Prasad Das for reforms in famous temple in State?
    A.Bihar
    B.Haryana
    C.Odisha
    D.West Bengal
    Answer – C.Odisha
    Explanation :
    Odisha government set up a one-member judicial commission to make reforms in the management of the Lord Jagannath temple in Puri.

  11. The Lower house passed the National Institute of Technology, Science, Education and Research (Amendment) (NITSER) Bill, 2016 to establish a National Institute of Technology in which state?
    A.Telangana
    B.Karnataka
    C.Jammu & Kashmir
    D.Andhra Pradesh
    Answer – D.Andhra Pradesh
    Explanation :
    The Lok Sabha passed the National Institute of Technology, Science, Education and Research (Amendment) (NITSER) Bill, 2016 to establish a National Institute of Technology in Andhra

  12. Which Municipal Council has signed an agreement with National Environmental Engineering Research Institute (NEERI) to develop 12 sewage treatment plants (STP) in order to develop and restructure the green area big and small parks?
    A.Mumbai
    B.Kolkata
    C.New Delhi
    D.Bengaluru
    Answer – C.New Delhi
    Explanation :
    New Delhi Municipal Council (NDMC) has signed an agreement with National Environmental Engineering Research Institute (NEERI) to develop 12 sewage treatment plants (STP) in order to develop and restructure the green area big and small parks.

  13. Prime Minister laid the foundation stones of an All India Medical Institute of Medical Sciences (AIIMS) in which state?
    A.Andhra Pradesh
    B.Madhya Pradesh
    C.Himachal Pradesh
    D.Uttar Pradesh
    Answer – D.Uttar Pradesh
    Explanation :
    Prime Minister laid the foundation stones of an All India Medical Institute of Medical Sciences (AIIMS) and a fertiliser plant in Gorakhpur in eastern Uttar Pradesh.

  14. The Election Commission of India (ECI) has launched the NERP programme across the country to correct errors in electoral rolls and enrolment of all eligible citizens, among other things. What is the full form of NERP?
    A.National Electoral Roll Purification
    B.National Election Results and Polling
    C.National Election Roll Purification
    D.None of the these
    Answer – A.National Electoral Roll Purification
    Explanation :
    The Election Commission of India (ECI) has launched the National Electoral Roll Purification (NERP) programme across the country to correct errors in electoral rolls and enrolment of all eligible citizens, among other things.