Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 25 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 25 2015

  1. Under Gopinath Munde Farmers Accident Insurance Scheme which has been started by Maharashtra Govt how much each farmer will get annual insurance cover ?
    A.Rs 1 lakh
    B.Rs 1.5 lakh
    C.Rs 3 lakh
    D.Rs 2 lakh
    Answer – D.Rs 2 lakh

  2. Which marketing research firm has launched India’s first digital advertisement measurement system to find out the return on investment ?
    A.Mintel
    B.Hansa
    C.Survata
    D.Nielsen
    Answer – D.Nielsen

  3. Indian Railways has inked MoU to set up a Railway Chair at The Energy and Resources Institute (TERI) University. TERI is situated at which place ?
    A.New Delhi
    B.Mumbai
    C.Pune
    D.Karnataka
    Answer – A.New Delhi

  4. Target Olympic Podium Scheme (TOPS) has appointed which of the following as its chairperson ?
    A.Inderjeet Singh
    B.Anurag Thakur
    C.Abhinav Bindra
    D.Anju Bobby
    Answer – D.Anju Bobby

  5. Gopinath Munde Farmers Accident Insurance Scheme has been launched by which State Govt ?
    A.Uttar Pradesh
    B.Tamil Nadu
    C.Karnataka
    D.Maharashtra
    Answer – D.Maharashtra

  6. Union Minister for Social Justice & Empowerment Shri Thaawar Chand Gehlot has announced how many schemes under Sugamya Bharat Abhiyan (Accessible India Campaign) ?
    A.9
    B.15
    C.10
    D.12
    Answer – C.10

  7. Telangana Govt has declared how many mandals in the State as drought-affected and sought an immediate assistance of Rs.1,000 crore from the Centre ?
    A.312
    B.231
    C.132
    D.213
    Answer – B.231

  8. UNICEF has released a report titled “Unless We Act Now” detailed the millions of children worldwide are at risk from which issue ?
    A.Hunger
    B.Poverty
    C.Climate Change
    D.Harassment
    Answer – C.Climate Change

  9. After France which country has declared state of emergency and a curfew after a bomb attack on a presidential guard bus which killed at least 12 people ?
    A.Uganda
    B.Morocco
    C.Tanzania
    D.Tunisia
    Answer – D.Tunisia

  10. Orange Day campaign has been organised in which Indian State to end violence against women as stipulated by the UN General Assembly ?
    A.Karnataka
    B.New Delhi
    C.Kerala
    D.Tamil Nadu
    Answer – C.Kerala

  11. Which bank has joined hands with Tata-SIA joint venture airline Vistara to launch a travel credit card ?
    A.HDFC
    B.Axis
    C.ICICI
    D.SBI
    Answer – B.Axis

  12. Which of the following industrialist has invested amount in Singapore-based big data company Crayon Data ?
    A.Mukesh Ambani
    B.Vijay Malya
    C.Ratan Tata
    D.Azim Premji
    Answer – C.Ratan Tata

  13. US scientists bred a genetically modified (GM) mosquito using a gene editing method called Crispr to resist which infection ?
    A.Dengue
    B.Malaria
    C.Yellow Fever
    D.Chikungunya
    Answer – B.Malaria

  14. World’s largest animal cloning factory to save thousands of animals from extinction will set up in which country ?
    A.Japan
    B.Spain
    C.China
    D.Italy
    Answer – C.China

  15. Which of the following was the long-standing and distinguished football administrators of the Tamil Nadu has been recently passed away ?
    A.Pankaj Gupta
    B.TR Govindrajan
    C.Bhaichung Bhutia
    D.Alex Ferguson
    Answer – B.TR Govindrajan