Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 23 2015

  1. Human Resource Development (HRD) Ministry has constituted 13-member expert committee for the promotion of which Indian language ?
    A.Devanagari
    B.Sanskrit
    C.Awadhi
    D.Bagheli
    Answer – B.Sanskrit

  2. SAADMEx-2015, the first ever South Asian Annual Disaster Management Exercise for strengthening regional disaster response will be hosted by which country ?
    A.Bangladesh
    B.Maldives
    C.India
    D.Nepal
    Answer – C.India

  3. 2015 ATP World Tour Finals men’s tennis tournament, which was organized in London has been won by which Tennis Champ ?
    A.Novak Djokovic
    B.Roger Federer
    C.Novak Djokovic
    D.Rohan Bopanna
    Answer – C.Novak Djokovic

  4. Maithripala Sirisena inaugurated the Mahatma Gandhi International Centre (MGIC) in which city of Sri Lanka ?
    A.Matara
    B.Negombo
    C.Matale
    D.Tangalle
    Answer – C.Matale

  5. During World Indology Conference who was conferred with ICCR Distinguished Indologist Award which was presented by President Pranab Mukherjee ?
    A.Prof. Oscar Punjol Riembau
    B.Prof. I. Wayan Ardika
    C.Prof. Heinrich Freiherr Von Stietencron
    D.Prof. Claus Peter Zoller
    Answer – C.Prof. Heinrich Freiherr Von Stietencron

  6. Urban Development Minister M Venkaiah Naidu inaugurated which e-commerce portal of Confederation of All India Traders (CAIT) to promote transactions and reduce costs ?
    A.e-trade mobile
    B.e-raise
    C.e-lala
    D.e-hunt
    Answer – C.e-lala

  7. To boost economic ties with China which Indian commission will engage in a dialogue with China’s Development Research Centre (DRC) ?
    A.Competition Commission of India
    B.Atomic Energy Commission of India
    C.Commission for Additional Sources of Energy
    D.National Institution for Transforming India
    Answer – D.National Institution for Transforming India

  8. In Expedia‘s “2015 Vacation Deprivation” India has been ranked at which position as most vacation-deprived nation globally ?
    A.3rd
    B.1st
    C.4th
    D.2nd
    Answer – C.4th

  9. After France which country has declared State of emergency due to terrorist attack which killed 21 people ?
    A.Malta
    B.Mali
    C.Monaco
    D.Mexico
    Answer – B.Mali

  10. Where was the venue for first time conducted World Indology Conference in collaboration with Indian Council for Cultural Relations (ICCR) ?
    A.Indira Gandhi National Centre for the Arts
    B.Rashtrapati Bhavan
    C.Indira Paryavaran Bhawan
    D.Rajiv Gandhi Bhawan
    Answer – B.Rashtrapati Bhavan

  11. Who has won the Argentina’s presidential election which led to ending of 12 years of leftist rule ?
    A.Jorge Altamira
    B.Hermes Binner
    C.Ricardo Alfonsín
    D.Mauricio Macri
    Answer – D.Mauricio Macri

  12. Which of the following watch maker companies has joined hands with HP to offer a range of smart watches ?
    A.Fastrack
    B.Maxima
    C.Casio
    D.Titan
    Answer – D.Titan

  13. Which of the following Indian economist who was professor at the Institute for Studies in Industrial Development (ISID) has recently passed away ?
    A.Pranab Bardhan
    B.T. N. Srinivasan
    C.Girish Mishra
    D.T.S. Papola
    Answer – D.T.S. Papola

  14. 8th Junior Men’s Asia Cup hockey title in Kuantan, Malaysia has been clinched by which of the following country ?
    A.Korea
    B.India
    C.Malaysia
    D.Pakistan
    Answer – B.India

  15. Hockey World League(HWL) that to be held in Raipur, which PSU has named as its official partner ?
    A.BHEL
    B.NTPC
    C.GAIL
    D.AAI
    Answer – B.NTPC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here