Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 21 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 21 2015

  1. UN Security Council has adopted which country’s sponsored resolution to prevent further attacks by Islamic State terrorists and other extremist groups ?
    A.Somalia
    B.France
    C.Burundi
    D.Cyprus
    Answer – B.France

  2. India and China have been agreed to form a Ministerial-level mechanism to boost security cooperation. It will be headed by which Ministers of both Nations ?
    A.Law & Justice Ministers
    B.Defence Ministers
    C.External Affair Ministers
    D.Home Ministers
    Answer – D.Home Ministers

  3. Egypt’s first nuclear plant, which is to be financed and build by Russia will set up at which place ?
    A.Mahalla
    B.Dabaa
    C.Kubra
    D.Cairo
    Answer – B.Dabaa

  4. UN chief Ban Ki-moon has appointed which of the following Padma Bhushan awardee Indian scientist as one of the members of a high-level panel on health technology innovation ?
    A.Anita Desai
    B.P M Bhargava
    C.Yusuf Hamied
    D.Vijay Bhatkar
    Answer – C.Yusuf Hamied

  5. Jan Lokpal Bill cleared by Delhi Govt will investigate offences under which act ?
    A.Central Provinces Laws Act 1875
    B.Protection of Civil Rights Act 1955
    C.Right to Information Act 2005
    D.Prevention of Corruption Act 1988
    Answer – D.Prevention of Corruption Act 1988

  6. India-Bangladesh electricity network is financed by which lending body under SASEC Program with $120 million of loan ?
    A.International Monetary Fund
    B.World Bank
    C.Asian Development Bank
    D.New Development Bank
    Answer – C.Asian Development Bank

  7. The Finance Ministry of India has imposed definitive anti-dumping duty on certain carbon black imports from which countries ?
    A.China & Bangladesh
    B.Canada & China
    C.Russia & Japan
    D.China & Russia
    Answer – D.China & Russia

  8. Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) has appointed which of the following as President of industry body for 2016 ?
    A.Harshavardhan Neotia
    B.Jyotsna Suri
    C.Alwyn Didar Singh
    D.Arbind Prasad
    Answer – A.Harshavardhan Neotia

  9. Direct-to-home (DTH) service provider Dish TV has appointed which of the following as its Chief Executive Officer (CEO)  ?
    A.Jawahar Lal Goel
    B.R C Venkateish
    C.Arun Kumar Kapoor
    D.Arun Duggal
    Answer – C.Arun Kumar Kapoor

  10. University of East London has awarded honorary doctorate to which Hollywood filmmaker for his/her contribution towards promoting talented moviemakers from across the world ?
    A.San Banarje
    B.Gurinder Chadha
    C.Sarayu Rao
    D.Ashok Amritraj
    Answer – D.Ashok Amritraj

  11. Who has become the first Indian Woman to be bestowed by Asian Football Awards with a title of Women in Football Award ?
    A.Monica Sharma
    B.Aditi Chauhan
    C.Tanvie Hans
    D.Anjana Saikia
    Answer – B.Aditi Chauhan

  12. Which England’s Cricketer has smashed his own record of quickest ODI hundreds against Pakistan  in a final one-day international held in Dubai ?
    A.David Willey
    B.Mark Wood
    C.Jason Roy
    D.Jos Buttler
    Answer – D.Jos Buttler

  13. “Dadi Janaki : A Century of Service” book has been authored by which of the following ?
    A.Neville Hodgkinson
    B.Dadi Janaki
    C.Liz Hodgkinson
    D.Nikita Singh
    Answer – C.Liz Hodgkinson

  14. Which Indian State has concluded its investors summit with 295 MoUs worth Rs 3.3 lakh cr ?
    A.Gujarat
    B.Rajasthan
    C.New Delhi
    D.Kerala
    Answer – B.Rajasthan

  15. Sub-Committee of Central Advisory Board of Education (CABE) has appointed which Haryana Minister as its member ?
    A.Kaptan Singh Solanki
    B.Nayab Singh Saini
    C.Ram Bilas Sharma
    D.Krishan Lal Panwar
    Answer – C.Ram Bilas Sharma