Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 17 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 17 2015

  1. Union Minister of Food Processing Industries Smt. Harsimrat Kaur Badal has laid foundation stone in which Indian State for First Mega Food Park with 3 Mini parks ?
    A.Kerala
    B.Kerala
    C.Telangana
    D.Odisha
    Answer – C.Telangana

  2. Which of the following was Tamil devotional singer and awardee of Sankeerthana Samrat who passed away recently due to brief illness ?
    A.SP Balasubramaniam
    B.Pithukuli Murugadas
    C.Veeramani Dasan
    D.Nithyashree Mahadevan
    Answer – B.Pithukuli Murugadas

  3. Which of the following was ICICI Bank’s corporate banking division head who recently quit the the bank to join Standard Chartered bank as its India CEO ?
    A.Rajiv Sabharwal
    B.Nilanjan Bhattacharya
    C.Zarine Daruwala
    D.Dr. Tushaar N. Shah
    Answer – C.Zarine Daruwala

  4. Which President did not attented the G20 Antalya summit that was held on 15-16 November 2015 ?
    A.Dilma Rousseff
    B.Joachim Gauck
    C.Enrique Peña Nieto
    D.Francois Hollande
    Answer – D.Francois Hollande

  5. Who is appointed as the  National Council of Educational Research and Training (NCERT) head of Regional Institute of Education (RIE), Bhopal ?
    A.Pravin Sinclair
    B.Hrushikesh Senapaty
    C.Mrs. Sudeshna Senpaty
    D.Prof. B.K.Tripathi
    Answer – B.Hrushikesh Senapaty

  6. With which country India has agreed to share militant information and signed Land Boundary Agreement ?
    A.China
    B.Myanmar
    C.Bangladesh
    D.Nepal
    Answer – C.Bangladesh

  7. “Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI)” released by Carbon Disclosure Project (CDP)-India named which PSU as its topper ?
    A.Bharat Heavy Electricals Limited(BHEL)
    B.Gas Authority of India Limited (GAIL)
    C.Hindustan Aeronautics Limited (HAL)
    D.Airports Authority of India (AAI)
    Answer – B.Gas Authority of India Limited (GAIL)

  8. Which State has executed National Food Security Act (NFSA), 2013 that covers transgender community ?
    A.Madhya Pradesh
    B.Odisha
    C.Kerala
    D.Kerala
    Answer – B.Odisha

  9. 3rd edition of the Next Big Idea Contest has awarded which of the following Bengaluru based startups with International fellowships ?
    A.Lightmetrics Technologies Private Limited and Survelytics
    B.Lightmetrics Technologies Private Limited and Neuron
    C.Lightmetrics Technologies Private Limited and Packal
    D.Swift File Transfer and Lightmetrics Technologies Private Limited
    Answer – C.Lightmetrics Technologies Private Limited and Packal

  10. Which of the following Indian Shuttler has bagged silver medal at 2015 BWF world junior championship ?
    A.Sanjay Thakur
    B.Aditya Joshi
    C.Sayam Bothra
    D.Siril Verma
    Answer – D.Siril Verma

  11. Australian cricketer who has announced his retirement from international cricket during Trans-Tasman Trophy Test series at Perth ?
    A.Stuart MacGill
    B.Mitchell Johnson
    C.Ryan Campbell
    D.Shane Watson
    Answer – B.Mitchell Johnson

  12. International Federation of Association Football has banned which of the following chief for 10 years for corruption ?
    A.Kushal Das
    B.Mr.Praful Patel
    C.Ganesh Thapa
    D.Shaji Prabhakaran
    Answer – C.Ganesh Thapa

  13. Reliance Industries Limited (RIL) has appointed which Former Indian Premier League Chief Operating Officer as its Chief Operating Officer – Sports ?
    A.Rajeev Shukla
    B.Shashank Manohar
    C.Lalit Modi
    D.Sundar Raman
    Answer – D.Sundar Raman

  14. Former chief of the country’s external intelligence agency Research and Analysis Wing (RAW) who died recently ?
    A.Syed Asif Ibrahim
    B.N. Sandhu
    C.Dineshwar Sharma
    D.Shankaran Nair
    Answer – D.Shankaran Nair

  15. Where was the venue for 17th BWF World Junior Championships 2015 ?
    A.Ica
    B.Lima
    C.Cusco
    D.Tacna
    Answer – B.Lima