Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 15 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 15 2015

  1. Navy Chief Admiral R K Dhowan has commissioned the former Shipwright School (SWC) as which of the following INS at Eastern Naval Command (ENC) in Visakhapatnam ?
    A.INS Vikrant
    B.INS Vikramaditya
    C.INS Vishal
    D.INS Vishwakarma
    Answer – D.INS Vishwakarma

  2. How much surcharge levied on getting the Permanent Account Number (PAN), whose cost is increased due the imposition of the Swachh Bharat cess ?
    A.0.7%
    B.0.5%
    C.0.3%
    D.0.6%
    Answer – B.0.5%

  3. Between which two countries Standard Operating Procedure (SOP) has been inked to operationalize Coastal Shipping Accord ?
    A.India and Bhutan
    B.Pakistan and China
    C.India and Sri Lanka
    D.India and Bangladesh
    Answer – D.India and Bangladesh

  4. Which environmental NGO has launched “Clean Air Nation” App that will provide real-time air pollution levels and precautionary measures ?
    A.Care Earth Trust
    B.Kalpavriksh
    C.Greenpeace India
    D.Navdanya
    Answer – C.Greenpeace India

  5. Gyps Vulture Reintroduction Programme, by releasing 10 captive bred vultures in the pre-release aviaries is launched in which state ?
    A.Tamil Nadu
    B.Karnataka
    C.Rajasthan
    D.Haryana
    Answer – D.Haryana

  6. Which of the following Indian city has not been listed in the Trivago’s Best Value Index for high quality services in hotels ?
    A.Amritsar
    B.Rishikesh
    C.Jodhpur
    D.Wayanad
    Answer – C.Jodhpur

  7. India has partnered with which country for taking up collaborative projects in the field of productivity improvement of cattle and buffaloes ?
    A.Canada
    B.Bangladesh
    C.Srilankand
    D.Brazil
    Answer – D.Brazil

  8. J&K Govt will implement which Act in state which is announced by Minister for Consumer Affairs and Public distribution Choudhary Zulfkar Ali ?
    A.Food Safety and Standards Act
    B.Food Safety Modernization Act
    C.National Food Safety Act
    D.Food Safety and Standards Rules
    Answer – C.National Food Safety Act

  9. Dudhwa National Park (DNP) is situated at which border ?
    A.India–Nepal
    B.India–Pakistan border
    C.India–Sri Lanka border
    D.India–Myanmar border
    Answer – ‎A.India–Nepal

  10. Warren Mitchell, who passed away recently was related to which field ?
    A.Politician
    B.Actor
    C.Lawyer
    D.Writer
    Answer – B.Actor

  11. In which Chinese city the first Yoga institute established by India outside the country to promote cultural exchange and bilateral ties ?
    A.Kaiping
    B.Kunming
    C.Kaili
    D.Kaifeng
    Answer – B.Kunming

  12. Which Advanced Torpedo Defence System (ATDS) has been handed over to Indian Navy by Union Defence Minister Manohar Parrikar ?
    A.Barak
    B.Maareech
    C.SMB
    D.Shyena
    Answer – B.Maareech

  13. On which date World Day of Remembrance for Road Traffic Victims observed ?
    A.Third Saturday in November (21)
    B.Second Sunday in November (8)
    C.Third Sunday in November (15)
    D.Second Saturday in November (14)
    Answer – C.Third Sunday in November

  14. Who has won women’s singles title of China Open Badminton series 2015 ?
    A.Wang Yihan
    B.Saina Nehwal
    C.Li Xuerui
    D.Nozomi Okuhara
    Answer – C.Li Xuerui

  15. As per Zoological Survey of India (ZSI), India has identified how many new species of fauna in the last five years ?
    A.773
    B.878
    C.787
    D.778
    Answer – D.778