Current Affairs PDF Sales

Current Affairs November 13 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs November 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs November 13 2015

  1. What is the theme for first Women of India Organic Mela that begins at Dilli Haat in New Delhi ?
    A.Women empowernment and organic products
    B.Encourage women and organic farming
    C.Eat Healthy Live Healthy
    D.Women and organic Products
    Answer – D.Women and organic Products

  2. India’s first gender university will set up in which state of India ?
    A.Karnataka
    B.Kerala
    C.Tamil Nadu
    D.Goa
    Answer – B.Kerala

  3. India has signed MoU with which country to enhance bilateral air service cooperation ?
    A.Republic of Ireland
    B.Republic of Korea
    C.Republic of Serbia
    D.Republic of Ethiopia
    Answer – B.Republic of Korea

  4. Nandan and Rohini Nilekani has launched which app to address learning challenges in the primary education space ?
    A.EkManzil
    B.Kindle
    C.EkStep
    D.TeacherKit
    Answer – C.EkStep

  5. Which state organises Annual Hundred Drums Wangala Festival ?
    A.Sikkim
    B.Manipur
    C.Meghalaya
    D.Assam
    Answer – C.Meghalaya

  6. Fortune top 50 global business leaders list includes which of the following 3 Indian CEOs ?
    A.Indra Nooyi, Mukesh Ambani, Sanjay K Jha
    B.Ajay Banga, Satya Nadella, Francisco D’Souza
    C.Francisco D’Souza, Anand Mahindra, Rajeev Suri
    D.Ajay Banga, Mukesh Ambani, Satya Nadella
    Answer – B.Ajay Banga, Satya Nadella, Francisco D’Souza

  7. Which IT service major will train British university graduates at its Innovation Labs and software development centres across India ?
    A.TCS
    B.Wipro
    C.Infosys
    D.Accenture
    Answer – A.TCS

  8. CPEC is a developmemt megaproject between which of the following two countries ?
    A.Cambodia and Pakistan
    B.China and Palestine
    C.Canda and Paraguay
    D.China and Pakistan
    Answer – D.China and Pakistan

  9. Who is appointed by Deutsche Bank as its head of corporate and investment banking for the Asia Pacific region ?
    A.Gunit Chadha
    B.Jeff Urwin
    C.James McMurdo
    D.John Cryan
    Answer – C.James McMurdo

  10. Which of the following is Indian-origin barrister who has been appointed as the as a Circuit Judge in the UK ?
    A.Leila Seth
    B.Kalyani Kaul
    C.Subimal Chandra Roy
    D.Frank Moraesw
    Answer – B.Kalyani Kaul

  11. ‘Stockal’, India’s India’s first mobile-based platform to facilitate global investments for domestic retail investors is lauched by which of the following brokerage company ?
    A.Geojit BNP Paribas
    B.SBICAP securities
    C.SIC Global
    D.Bonanza Online
    Answer – C.SIC Global

  12. In which of the following Indian States the first exclusive hospital for elephants established ?
    A.West Bengal
    B.Puducherry
    C.Odisha
    D.Assam
    Answer – D.Assam

  13. On which date World Kindness Day observed ?
    A.Nov 13
    B.Nov 11
    C.Nov 12
    D.Nov 10
    Answer – A.Nov 13

  14. Haryana Gauvansh Sanrakshan and Gausamvardhan Bill which is recently assented by President, imposes how many years of imprisonment for cow slaughter ?
    A.3 to 7 years
    B.2 to 5 years
    C.3 to 10 years
    D.2 to 7 years
    Answer – C.3 to 10 years

  15. Ola launches which app for mobile recharges and transfers ?
    A.OlaTransfer
    B.Ola Money
    C.OlaTm
    D.Ola Charge
    Answer – B.Ola Money