Current Affairs PDF Sales

Current Affairs January 3 Quiz 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs January 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs January 3 2016

  1. As per JLL’s top-30 list of the World’s most powerful, productive and connected cities, Mumbai has been ranked at which place ?
    A.23th
    B.26th
    C.24th
    D.22nd
    Answer – D.22nd

  2. Alstom, the transportation equipment maker rolled out the first set of railway coaches for the Kochi Metro project. Alstom is related to which country ?
    A.Canada
    B.Italy
    C.Russia
    D.France
    Answer – D.France

  3. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 103rd Indian Science Congress in which city ?
    A.Pune
    B.Bengaluru
    C.Mysore
    D.Mumbai
    Answer – C.Mysore

  4. In the top top-30 list of the World’s most powerful, productive and connected cities, Delhi is ranked at which place ?
    A.23th
    B.22nd
    C.24th
    D.26th
    Answer – C.24th

  5. Among all Asian and BRICS currencies, which currency is turned out to be the one of the best performers in 2015 ?
    A.Real
    B.Rupee
    C.Thai baht
    D.Rand
    Answer – B.Rupee

  6. Which of the following is regarded as the financial capital of India ?
    A.Pune
    B.Bengaluru
    C.Delhi
    D.Mumbai
    Answer – D.Mumbai

  7. Recently which country has created three new military bodies as part of reforms to modernise its military and improve its fighting capacity ?
    A.Russia
    B.Japan
    C.China
    D.France
    Answer – C.China

  8. Which bank has been conferred with three awards at the “National Payments Excellence Awards 2015” ?
    A.Yes Bank
    B.Andhra Bank
    C.Canara Bank
    D.Corporation Bank
    Answer – D.Corporation Bank

  9. Marketing analytics company MetrixLab has conferred which e-commerce giant with the title of ‘Website of the Year India 2015’ ?
    A.Jabong
    B.Homeshop
    C.Flipkart
    D.Snapdeal
    Answer – C.Flipkart

  10. What is the tagline for Corporation Bank ?
    A.We understand your world indeed
    B.Where service is a way of life
    C.The name you can bank upon
    D.A Premier Public Sector Bank
    Answer – D.A Premier Public Sector Bank

  11. Uttar Pradesh Government has appointed which of the following as its new Director General of Police(DGP) ?
    A.Rakesh Maria
    B.Jagmohan Yadav
    C.Javed Ahmed
    D.Tousif Ahmed
    Answer – C.Javed Ahmed

  12. Which Indian exchange has launched a web-based portal for registrars and share transfer agents (RTAs) to enable depositories as well as file disclosures ?
    A.NCDEX
    B.NMCE
    C.NSE
    D.BSE
    Answer – D.BSE

  13. Public Enterprises Selection Board has appointed which of the following as the new CMD of defence PSU BEML Ltd ?
    A.P.Swaminathan
    B.D.K.Hota
    C.C.N.Durgesh
    D.P.R.Naik
    Answer – B.D.K.Hota

  14. Recently which bank has announced to buy 4 Air India flats for Rs 90 crore ?
    A.Yes Bank
    B.HDFC Bank
    C.SBI Bank
    D.Axis Bank
    Answer – C.SBI Bank

  15. 2015 SAFF football championship title has been bagged by which of the following ?
    A.Maldives
    B.Nepal
    C.India
    D.Bhutan
    Answer – C.India