Current Affairs PDF Sales

Current Affairs January 2 Quiz 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs January 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs January 2 2016

  1. How much fund is being provided to expand a recently launched “Amma Seeds” scheme by Tamil Nadu CM J Jayalalithaa ?
    A.Rs 5.30 crore
    B.Rs 5.47 crore
    C.Rs 5.37 crore
    D.Rs 5.73 crore
    Answer – C.Rs 5.37 crore

  2. Which of the following Indian state has instigated Investment Promotion Board (IPB) for fast approvals to industrial proposals ?
    A.Bihar
    B.Assam
    C.Manipur
    D.Goa
    Answer – D.Goa

  3. From which month, government will unveil Direct Benefit Transfer (DBT) scheme for kerosene that will enable users to get financial support directly in their bank accounts ?
    A.1st July 2016
    B.1st March 2016
    C.1st June 2016
    D.1st April 2016
    Answer – D.1st April 2016

  4. Which state Police has enters Limca Book of Records for solving India’s biggest cash heist case ?
    A.Bihar
    B.Gujarat
    C.Delhi
    D.Punjab
    Answer – C.Delhi

  5. Which of the following Indian state has signed an MoU with private helicopter service company Pawan Hans to boost tourism ?
    A.West Bengal
    B.Rajasthan
    C.Maharashtra
    D.Karnataka
    Answer – C.Maharashtra

  6. Which bank has launched host of digital banking solutions including green PIN and enrichment of its mobile app ?
    A.Indian Overseas Bank
    B.Punjab & Sind Bank
    C.State Bank of Patiala
    D.Punjab National Bank
    Answer – D.Punjab National Bank

  7. On 1st January every year, India exchange list of nuclear installations with which Nation that bars them from attacking each other’s atomic facilities ?
    A.Bangladesh
    B.Pakistan
    C.China
    D.Afghanistan
    Answer – B.Pakistan

  8. Which of the following has become the first Indian state to legally accept Electronic motor insurance policies ?
    A.West Bengal
    B.Rajasthan
    C.Telangana
    D.Karnataka
    Answer – C.Telangana

  9. Riyal is the currency of which country ?
    A.Taiwan
    B.Saudi Arabia
    C.Oman
    D.Egypt
    Answer – B.Saudi Arabia

  10. India’s Petronet LNG ink revised contract with RasGas company of which country ?
    A.Turkey
    B.Eqypt
    C.Bahrain
    D.Qatar
    Answer – D.Qatar

  11. Recently National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has signed a MoU with National Remote Sensing Center (NRSC). NABARD head office is located in which city ?
    A.Lucknow
    B.Bengaluru
    C.Pune
    D.Mumbai
    Answer – D.Mumbai

  12. Natalie Cole, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Author
    B.Singer
    C.Actress
    D.Director
    Answer – B.Singer

  13. 2015 Sangita Kalanidhi Award conferred upon which of the following vocalist ?
    A.GN Balasubramaniam
    B.Sanjay Subrahmanyam
    C.Ariyakudi Iyengar
    D.Musiri Subramania
    Answer – B.Sanjay Subrahmanyam

  14. Qatar Masters Open chess tournament has been clinched by which of the following ?
    A.P. Sethuraman
    B.Yu Yangyi
    C.Vladimir Kramnik
    D.Magnus Carlsen
    Answer – D.Magnus Carlsen

  15. AB Bardhan, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Director
    B.Author
    C.Politician
    D.Industrialist
    Answer – C.Politician