Current Affairs PDF Sales

Current Affairs January 1 Quiz 2016

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs January 2016 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams.

Click Here to Read Current Affairs January 1 2016

  1. Cabinet Committee on Economic Affairs has approved an increase in the budget for implementation of grid-connected solar rooftop systems to how much amount ?
    A.Rs. 8,000 crore
    B.Rs. 7,000 crore
    C.Rs. 5,000 crore
    D.Rs. 6,000 crore
    Answer – C.Rs. 5,000 crore

  2. eASIA Award 2015 has conferred DAVA (Drug Authentication and Verification Application) project under which of its category ?
    A.Bridging Digital Divide
    B.Electronic Business (Private)
    C.Electronic Business (Public)
    D.Trade Facilitation
    Answer – D.Trade Facilitation

  3. Indian Air Force (IAF) has appointed which of the following as its Deputy Chief of the Air Staff (DCAS) ?
    A.RK Pattanaik
    B.RKS Bhadauria
    C.S Sukumar
    D.SBP Sinha
    Answer – B.RKS Bhadauria

  4. Govt has constituted a committee for holistic interpretation of the provisions of the Cinematograph Act and Rules. It will be headed by which of the following ?
    A.Bimal Jalan
    B.P J Nayak
    C.Kamlesh Chandra
    D.Shyam Benegal
    Answer – D.Shyam Benegal

  5. Bharat Heavy Electricals Ltd(BHEL) has appointed which of the following as its chairman and managing director (CMD) ?
    A.Subrata Biswas
    B.A N Roy
    C.Atul Sobti
    D.S K Bahri
    Answer – C.Atul Sobti

  6. Which telecom company has acquired 100 per cent stake in Augere Wireless ?
    A.Reliance
    B.Idea
    C.Vodafon
    D.Airtel
    Answer – D.Airtel

  7. Which Indian cricketer has ended 2015 as the number one Test bowler and all-rounder ?
    A.Sandeep Sharma
    B.Ravichandran Ashwin
    C.Ravindra Jadeja
    D.Harbhajan Singh
    Answer – B.Ravichandran Ashwin

  8. Ian Fraser Lemmy Kilmister, who has been recently passed away was related to which of the following field ?
    A.Politician
    B.Author
    C.Singer
    D.Director
    Answer – C.Singer

  9. Which of the following has won gold in Women’s 58kg in National Wrestling Championship ?
    A.Anita
    B.Ritu Phogat
    C.Aprna Bishni
    D.Sarita
    Answer – D.Sarita

  10. India’s first underwater tunnel to be set up in which state ?
    A.Maharashtra
    B.New Delhi
    C.Karnataka
    D.Andhra Pradesh
    Answer – D.Andhra Pradesh

  11. Government has formed a committee to review pay structure and social security benefits provided to GraminDakSevaks. It will be headed by which of the folowing ?
    A.Bimal Jalan
    B.P J Nayak
    C.Kamlesh Chandra
    D.Shyam Benegal
    Answer – C.Kamlesh Chandra

  12. UK’s £2 coins will feature which of the following writer’s portrait ?
    A.John Milton
    B.Virginia Woolf
    C.William Shakespeare
    D.George Orwell
    Answer – C.William Shakespeare

  13. RBI asked State Level Bankers’ Committee (SLBC) to open banks in villages with a population more than of how many numbers ?
    A.8000
    B.7000
    C.6500
    D.5000
    Answer – D.5000

  14. Which of the following has won gold in Men’s 65kg in National Wrestling Championship ?
    A.Bhagat Singh
    B.Manoj
    C.Bajrang Punia
    D.Rajneesh
    Answer – C.Bajrang Punia

  15. Cabinet clears formation of JVs between Indian Railways and states with an initial paid-up capital of how much worth ?
    A.Rs 200 crore
    B.Rs 100 crore
    C.Rs 500 crore
    D.Rs 350 crore
    Answer – B.Rs 100 crore