Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 6 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 6 2015

  1. Which zone of Indian Railways has introduced biodiesel for trains to reduce greenhouse gases (GHGs) emission ?
    A.South Central Railway
    B.South Eastern Railway
    C.South East Central  Railway
    D.South Western Railway
    Answer – D.South Western Railway

  2. In which country 2,600-year-old tombs has been discovered ?
    A.Thailand
    B.Japan
    C.China
    D.Vietnam
    Answer – C.China

  3. Which of the following has become the first state of the country to join the discom betterment scheme “UDAY” ?
    A.Gujarat
    B.Jharkhand
    C.Rajasthan
    D.Andhra Pradesh
    Answer – D.Andhra Pradesh

  4. As per the Indian State of Forest Report (ISFR 2015) by Forest Survey of India (FSI), India’s forest & tree cover increased by how much sq km ?
    A.5801 sq Km
    B.8150 sq Km
    C.5081 sq Km
    D.5180 sq Km
    Answer – C.5081 sq Km

  5. Railway minister Suresh Prabhu flagged off double decker express train between which of the following rail routes ?
    A.Jaipur-Goa
    B.Goa-Mumbai
    C.Gujarat-Goa
    D.Goa-Delhi
    Answer – B.Goa-Mumbai

  6. As part of the 125th birth anniversary year of which Indian freedom fighter, PM Modi has released commemorative coins of Rs 125 and Rs 10 denomination ?
    A.Vallabhai Patel
    B.Mangal Pandey
    C.B.R.Ambedkar
    D.Rajendra Prasad
    Answer – C.B.R.Ambedkar

  7. 6th Meeting of the Group on Automatic Exchange of Information (AEOI) on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes (Global Forum) was held at which place ?
    A.Kerala
    B.Mumbai
    C.New Delhi
    D.Jaipur
    Answer – C.New Delhi

  8. Who has won the 200 meter butterfly and clinched the title of US Winter National Championships ?
    A.Tyler Clary
    B.Chase Kalisz
    C.Michael Phelps
    D.Dakota Hodgson
    Answer – C.Michael Phelps

  9. Which country has sent first uranium consignment of 250 tonnes to India for its nuclear power reactors ?
    A.Spain
    B.Canada
    C.Italy
    D.Austria
    Answer – B.Canada

  10. As per data from the Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP), which country has been emerged as the top source of FDI in India ?
    A.Canada
    B.Australia
    C.Mauritius
    D.Singapore
    Answer – D.Singapore

  11. Title of 2nd edition of Hockey World League had clinched by which of the follwing country ?
    A.Thailand
    B.India
    C.Belgium
    D.Australia
    Answer – D.Australia

  12. Railways has undertaken projects of how much worth during the 12th Five year Plan for laying new lines, enriching port connectivity and electrifying its network under PPP model ?
    A.Rs.15,000 crore
    B.Rs.20,000 crore
    C.Rs.12,000 crore
    D.Rs.14,000 crore
    Answer – D.Rs.14,000 crore

  13. Who is the current National Security Advisor of India ?
    A.P.S. Raghavan
    B.Shivshankar Menon
    C.Ajit Doval
    D.Arun Singh
    Answer – C.Ajit Doval

  14. Centre to support rural entrepreneurs under MUDRA Enhancing Rural Entrepreneurship through CSCs. What CSC stands for ?
    A.Community Services Centres
    B.Common Services Centres
    C.Collective Services Centres
    D.Communal Services Centres
    Answer – B.Common Services Centres

  15. Government imposes anti-dumping duty on which products, those are imported from China, Thailand and Vietnam ?
    A.Clothing
    B.Hardware
    C.Kitchenware
    D.Uranium
    Answer – C.Kitchenware