Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 5 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 5 2015

  1. Lok Sabha has recently passed bill to enhance compensation for Air Travellers. In case of death or bodily injury for each person how much liability limit has been increased ?
    A.1,12,100 SDR
    B.1,10,100 SDR
    C.1,13,100 SDR
    D.1,09,100 SDR
    Answer – C.1,13,100 SDR

  2. Which state Govt has launched Mobile app to rescue homeless people during winters ?
    A.Rajasthan
    B.New Delhi
    C.Himachal Pradesh
    D.Uttarakhand
    Answer – B.New Delhi

  3. A panel on GST headed by chief economic advisor Arvind Subramanian, suggested how much GST rate % ?
    A.18-19%
    B.17-19%
    C.17-18%
    D.16-17%
    Answer – C.17-18%

  4. Which High Court has made married daughters of deceased government employees eligible for the appointment on compassionate grounds ?
    A.Uttarakhand HC
    B.Kerala HC
    C.Bombay HC
    D.Allahabad HC
    Answer – D.Allahabad HC

  5. Ministry of Earth Sciences has appointed which of the following as its Secretary ?
    A.Debasish Ghose
    B.H. R. Krishnamurthy
    C.Raj Reddy
    D.M Nair Rajeevan
    Answer – D.M Nair Rajeevan

  6. Recently which state has launched ‘She Autos’ scheme and distributed 49 CNG-fuelled autos to women drivers ?
    A.Madhya Pradesh
    B.Andhra Pradesh
    C.Uttar Pradesh
    D.Arunachal Pradesh
    Answer – B.Andhra Pradesh

  7. Which state Govt has launched first International festival on Birds to promote the collection of bird species ?
    A.Madhya Pradesh
    B.Andhra Pradesh
    C.Uttar Pradesh
    D.Arunachal Pradesh
    Answer – C.Uttar Pradesh

  8. Which country has passed Anti-Terrorism law to strip dual nationals of their citizenship if they are convicted of terrorism offences ?
    A.Japan
    B.Australia
    C.Russia
    D.Austria
    Answer – B.Australia

  9. GAIL has launched ‘Bhuvan-GAIL Portal’ for satellite monitoring of pipelines. GAIL headquarter is sitiuated at which place ?
    A.Bengaluru
    B.Pune
    C.Mumbai
    D.New Delhi
    Answer – D.New Delhi

  10. On which date International Volunteer Day for Economic and Social Development is observed ?
    A.November 28
    B.December 3
    C.November 30
    D.December 5
    Answer – D.December 5

  11. Competition Commission of India (CCI) has imposed how much penality on IPO-bound Alkem Laboratories for indulging in unfair business practices ?
    A.Rs 80 crore
    B.Rs 74 crore
    C.Rs 72 crore
    D.Rs 89 crore
    Answer – B.Rs 74 crore

  12. Youtube, in collaboration with Subhash Ghai owned Whistling Woods International has opened first video production studio in which part of the country ?
    A.Bengaluru
    B.New Delhi
    C.Mumbai
    D.Goa
    Answer – C.Mumbai

  13. Yossi Sarid who has recently died, was related to which of the following fields ?
    A.Actor
    B.Director
    C.Politician
    D.Musician
    Answer – C.Politician

  14. GAIL has launched ‘Bhuvan-GAIL Portal’ for satellite monitoring of pipelines in collaboration with which of the following centre ?
    A.National Informatics Centre
    B.National Centre for Trade Information
    C.National Remote Sensing Centre
    D.National Centre for Seismology
    Answer – C.National Remote Sensing Centre

  15. According to Delhi Assembly passed MLA of NCT of Delhi (Salaries, Allowances, Pension, etc.) (Amendment) Bill, 2015; to how much basic salaries of MLAs has been increased ?
    A.Rs.45000
    B.Rs.50000
    C.Rs.60000
    D.Rs.55000
    Answer – B.Rs.50000