Current Affairs PDF Sales

Current Affairs December 4 Quiz 2015

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Current Affairs December 2015 Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important event in Current Affairs, which is common for all the bank exams and other competitive exams. We have included Some GK questions that are repeatedly asked in many bank exams.

Click Here to Read Current Affairs December 4 2015

  1. Which of the following Corporation has tied up with SBI, ICICI, India Post for gold coins ?
    A.Dredging Corporation of India
    B.Electronics Corporation of India
    C.Export Credit Guarantee Corporation of India
    D.Metals and Minerals Trading Corporation of India
      Answer – D.Metals and Minerals Trading Corporation of India

  2. Central government approved rehabilitation package for the people affected after the exchange of enclaves between India and Bangladesh for how much worth ?
    A.Rs.500 crore
    B.Rs.200 crore
    C.Rs.1000 crore
    D.Rs.1006 crore
      Answer – D.Rs.1006 crore

  3. PM launches Accessible India in which Indian state to make government buildings, stations, airports, tourist places disabled-friendly ?
    A.Karnataka
    B.New Delhi
    C.Maharashtra
    D.Tamil Nadu
      Answer – B.New Delhi

  4. How much fine has been announced by National Green Tribunal for the use of plastic material in Chandigarh in order to make the city pollution-free ?
    A.Rs 3000
    B.Rs 1500
    C.Rs 500
    D.Rs 5000
      Answer – D.Rs 5000

  5. Recently Lok Sabha has passed the Bureau of Indian Standards Bill, 2015 to make BIS as the National Standards Body of India. It will replace which act ?
    A.Bureau of Indian Standards Act, 1991
    B.Bureau of Indian Standards Act, 1983
    C.Bureau of Indian Standards Act, 1986
    D.Bureau of Indian Standards Act, 1965
      Answer – C.Bureau of Indian Standards Act, 1986

  6. Which Indian state has become the first state with the launch of Rotavirus vaccination project ?
    A.Madhya pradesh
    B.Himachal Pradesh
    C.Uttar Pradesh
    D.Andhra Pradesh
      Answer – B.Himachal Pradesh

  7. Who has been conferred with Indian National Bar Association’s (INBA) General Counsel of the year 2015 – Retail Award on the occasion of INBA’s Annual International Conference-66th National Law Day ?
    A.Avinash Pant
    B.Harkirat Singh
    C.Pulin kumar
    D.Abhishek Ganguly
      Answer – C.Pulin kumar

  8. China’s president Xi Jinping has announced how much funding support to Africa for development purposes ?
    A.$75mn
    B.$50mn
    C.$60mn
    D.$65mn
      Answer – C.$60mn

  9. M C Mishra has been appointed as a member in which the following regulatory body ?
    A.PFRDA
    B.IRDA
    C.SEBI
    D.CBDT
      Answer – D.CBDT

  10. Union Government releases postage stamp to mark centenary year of which survey of India ?
    A.Archaeological Survey of India (ASI)
    B.Geological Survey of India(GSI)
    C.Zoological Survey of India (ZSI)
    D.Economic Survey of India (ESI)
      Answer – C.Zoological Survey of India (ZSI)

  11. Wipro to buy which Germany based IT services firm for Rs. 514 crore ?
    A.Cultuzz
    B.CipSoft
    C.Cirquent
    D.Cellent AG
      Answer – D.Cellent AG

  12. As per new guidelines for Regional Rural Banks (RRBs) by RBI, they have to increase how much of their total outstanding towards agricultural activities ?
    A.16%
    B.18%
    C.20%
    D.10%
      Answer – B.18%

  13. Radiological Society of North America (RSNA) has appointed which of the following as its chairperson ?
    A.Pulin kumar
    B.Vijay M Rao
    C.Richrad L. Ehman
    D.Mary C. Mahoney
      Answer – B.Vijay M Rao

  14. When Navy Day is observed ?
    A.December 1
    B.December 4
    C.December 3
    D.December 2
      Answer – B.December 4

  15. Which pharma has received the approval from the US Food and Drug Administration (USFDA) to manufacture and market Dexamethasone Sodium Phosphate Injection ?
    A.Ajanta Pharma
    B.Orchid Chemical
    C.Alembic Pharma
    D.Aurobindo Pharma
      Answer – D.Aurobindo Pharma